Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Terapie: Nový seriál s Karlem Rodenem od října na HBO (video)

Už 10. října začne televize HBO ČR vysílat nový seriál „Terapie“ z vlastní produkce. Do hlavní role usedl proslulý Karel Roden, kde si ve 45dílném seriálu zahraje neoblomného terapeuta. Navíc se jedná o jeho první seriálovou hlavní roli a také nejdelší natáčení v jeho herecké kariéře.

Terapie dle izraelské předlohy

Seriál Terapie vychází z původně izraelské předlohy Be Tipul od autora Hagaie Leviho. Celosvětově jej proslavila až americká verze In Treatment, kterou si možná pamatujete pod název „V odborné péči“, když ji vysílala Česká televize.

Karel Roden si v seriálu Terapie zahraje rozporuplného psychologa, vyslechne si proto mnoho promyšlených životních příběhů svérázných pacientů.

Každý díl bude dlouhý 25 minut. Natáčení probíhalo v Barrandovských ateliérech, takže prostředí bude dost stereotypní, akce žádná. O to více mají být výživnější jednotlivé příběhy a propracovanost.

První seriál HBO ČR

HBO ČR se rozhodlo trochu rozvířit stojatými vodami českých seriálů a ve spolupráci se scenáristy připravilo seriál šitý na míru českému prostředí. Scénář je tedy přizpůsobený místním poměrům.

Je to navíc první hraný seriál z vlastní produkce HBO ČR. Z HBO můžete ještě znát Na Stojáka či originální dokumenty Bez cenzury.

Natáčení Terapie probíhalo 95 natáčecích dnů, od 27. září 2010 do 19. února 2011, kdy padla poslední klapka. Cena seriálu se prý vyšplhala na dva celovečerní české filmy.

Americká kvalita?

„Samozřejmě, že máme velký vzor v tvorbě HBO ve Spojených státech. To postavilo svůj úspěch na tom, že pro své diváky vyrábí programy, jaké jinde v televizi nenajdou,“ řekl Ondřej Zach, generální ředitel HBO ČR.

Karla Rodena budou jako pravidelní pacienti navštěvovat Anna Geislerová, Martin Hofmann, Lukáš Hejlík, Michaela Doubravová či Táňa Pauhofová.

Ondřej Zach dále dodal: „Doufáme, že Terapie, na níž pracujeme s umělci, kteří nepatří do běžných seriálových stájí českých televizí, dá pojmu český televizní seriál úplně nový rozměr“.

Nový rozměr už slibovala také Nova se svojí Expoziturou.

Upoutávky na Terapii

Foto: HBO (12)

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload