Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Bude David Norris první gay prezident na světě?

Otevřený gay a irský senátor v jedné osobě, David Norris, posbíral dostatek nominací pro kandidaturu na prezidenta Irska v nastávajících volbách. V případě jeho zvolení by se stal prvním otevřeně homosexuálním prezidentem na světě.

David Norris byl první otevřeně homosexuální osobou, která byla zvolena do veřejného úřadu v Irsku. Je velmi oblíbený mezi irskou veřejností, tudíž určité šance na post prezidenta má. David se k nominaci vyjádřil tak, že je naprosto nadšen z těchto zpráv.

David Norris, zdroj: senatordavidnorris.ie

Vytahování kostlivců ze skříně

Jak už to bývá v konkurenčním souboji, každý chce vyhrát a na soupeře vytahuje z minulosti špatné věci. Ani v případě Davida to nebylo jinak.

Na konci letošního července se ukázalo, že David v roce 1992 napsal dopis izraelskému soudu, kde žádal o milost pro svého bývalého partnera Ezra Niwi. Ten byl tehdy obviněn za znásilnění patnáctiletého palestinského chlapce. Zákonný věk pro sexuální vztah v izraelském právu je od 16 let.

Jelikož je Ezra Nawi izraelský pacifista a aktivista za lidská práva, tak je obviňován za četná porušování zákonů. Proto i tehdy David v dopise psal, že byl vtáhnut do předem připravené pasti. Ezra se dvakrát odvolal a pět let bojoval se soudy. Nakonec byl odsouzen k šesti měsícům, ale po třech měsících byl propuštěn.

Kvůli této zprávě z minulosti začátkem srpna odstoupil z kandidatury na prezidenta. Avšak netrvalo dlouho a oznámil svůj comeback. Přes média vzkázal, že se bude nadále držet své kampaně. Prezidentské volby se uskuteční 27. 10. 2011.

Senátor David Norris v The Late Late Show:

Foto: senatordavidnorris.ie

Onload

2 názory ke článku

30. 09. 2011 v 18:54Off-line 00Si  (35/174/70)
mohli by ho zvolit :D
26. 02. 2014 v 23:12Off-line Leoo  (56/183/105)
Hezkej kluk....
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload