Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Duka pochválil Klause za negativní postoj k Prague Pride

Pražský arcibiskup Dominik Duka poslal dopis Václavu Klausovi, ve kterém ho pochválil za podporu církve a mravních hodnot ve Staré Boleslavi. Nechyběla ani dodatečná pochvala za odmítavý postoj k srpnovému Prague Pride.

Jen pro připomenutí: V srpnu se konala historicky první Prague Pride. Kancléř prezidenta, Petr Hájek, se ohradil proti této akci. Řekl, že by se neměla konat pod záštitou pražského primátora Bohuslava Svobody. Více se dočtete v samostatném článku.

Prezident vzápětí Hájka podpořil. Z prezidentových úst se poté objevilo několik slov o tzv. homosexualismu a jeho nebezpečnosti pro společnost.

Toto celé „představení“, které zahraniční novináři a diplomaté patřičně odsoudili, se ale patrně líbilo Dominiku Dukovi, pražskému arcibiskupovi a předsedovi České biskupské konference.

Duka v dopise pro Klause napsal: „Děkuji za Vaše jasná a vstřícná slova vůči postavení církví v naší společnosti. Ještě bych Vám rád dodatečně vyjádřil své poděkování za Váš postoj k pochodu Prague pride letos v srpnu v Praze.

Od představitele církve asi nelze nic jiného čekat. Přesto je smutné, že se takové názory ozývají v této době, kdy moderní společnosti gaye podporují.

Co si o tom myslíte?

Foto: dominikduka.cz

Onload

17 názorů ke článku

25. 05. 2013 v 10:21Off-line Tondapraha  (70/-/-)
Karinál Duka je darmožrout a Klaus KIKINA by měl být hodně mlčet.Už mu odzvonělo.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 06. 2013 v 20:28Off-line KubikCool  (34/173/83)
Jsme tací jaké nás bůh zrodil ne? tak do čeho se sere církev která neví o životě ani půl prdu???
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 07. 2013 v 21:56Off-line Colombo  (103/192/90)
Duka ať si udělá pořádek v církvi. Nebo snad považuje za mravní hodnoty to, že mnozí církevní hodnostáři sexuálně zneužívají nezletilé kluky ? Z celého Duky i církve mi je na blití.
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 07. 2013 v 15:38Off-line Moondust  (28/183/70)
KubikCool: problém je, že církev Boha neřeší. Vlastně ho nikdy neřešila ..
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 07. 2013 v 18:49Off-line KubikCool  (34/173/83)
moondust: to máš pravdu, jen další tvorba lidstva, která má jen tahat prachy z lidí
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
20. 07. 2013 v 21:11Off-line Kouki  (30/-/-)
ohledně církve to chápu ale u Klause??
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 08. 2013 v 18:46Off-line Lukaas  (34/165/59)
Už Masaryk požadoval odluku církve od státu, a tak by tomu ve vyspělích demokraciích mělo být. Morální hodnoty by se měli rodit v srdci nikoli však v bibli. Můj názor. Smutné je že tímto se neřídí ani v USA, tedy zemi, která se nám neustále dáva za vzor svobody a demokracie. Pro nás je to však důkaz toho, že je ještě třeba bojovat za svá práva, neboť nejsme bráni zcela rovnoceně a to je v demokracii nepřípustné. V rámci hesla že svoboda jedněch končí tam, kde začíná svoboda druhých. A já se ptám koho omezujeme komu škodíme. Podle mne nikomu. Ať žije svoboda a právo!
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
29. 08. 2013 v 11:01Off-line Tondapraha  (70/-/-)
Doufám,že Klaus pochválil DUKU že kněží po celém světě,przní malé chlapce těch klášterech které se jim vracejí atd.Měli by oba,držet hubu
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
18. 10. 2013 v 17:16Off-line Kubik15  (33/196/76)
Duka má být v base ne? :O Tak co tu žvatlá... Takové podvody které udělal a nás odsuzuje? Mu asi spadl bagr na hlavu nebo co... TEn by měl být nejvíc jak puťka potichu.... -.-" Co se to v téhle zemi děje :/
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
28. 10. 2013 v 18:30Off-line Promous  (64/186/86)
Tak by mě zajímalo kolik kluků si ten vižranec natahal ministrantů v Olomouci do postele...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
03. 11. 2013 v 17:18Off-line TYPICO  (36/130/150)
Duka je d***l, stará škola církve, která nemá v zemi plné ateistů jako je ČR co pohledávat. Ke Klausovi: Jen těkžo lze přijmout člověka, který dokáže pozastavit vyšetřování ve chvíli, kdy se blíží ke zdárnému konci. To není o průtazích. No a co si budeme povídat? Člověk který dokáže dát jedne z najiš nejlepších tenistek svojí fotku jak hraje tenis(za vítězství ze Wimb...ehm ehm, nějaké Petře Kvi...ehm ehm), tak se pak není čemu divit. Však diplomati našeho prezidenta měli tak akorát, nekecat a hrát tenis, tenis...tenis.
K soudruhu Hájkovi, prominentímu spratkovi, význameného bolševika v naší zemi... Zde se dá říci snad jedniné i chameleon má méně barev pro maskování. Doporučuji si přečíst alepon úryvky jeho děl. Jsou lidé, kteří nemusí mít talent, ale papík a okolnosti udělají své.
Nedokáži si představit a doted nechápu, jak může někdo jako Klaus, kdo rádoby zbrojí proti KSČM, vzít někoho, kdo řadu led právě komunisticky režim podporoval. Jak může takový člověk, který leta byl v KSČ podporovat názory církve. U Hájka to chápu, jak se říká, vrána k vráně sedá.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
25. 10. 2014 v 07:15Off-line BussterX  (103/130/150)
sakra ať už tady ta pakáž která tu 25 let otravovala politické klima v zemi pochcípá, populista Zeman se svejma virozama z bechcerovky, ožralej Kalousek fackující kluky a novináře na ulici, utajená homofobní buzna Klaus, xenofobní karierista a ***olezec Hájek a všichni ti přestárlí kokútci co se tam drží u koryt, ať už tam je sakra někdo normální
11. 04. 2015 v 20:29Off-line Esthetique  (41/-/-)
z**d arcitunelář a z**d reprezentant a ochránce zneužívačů dětí si vzájemně notujou. co dodat, že?!?
11. 04. 2015 v 21:23Off-line Esthetique  (41/-/-)
lukaas: USA nepředepisují státní náboženství, tam je to otázka zvyku... a přetvářky. všichni si hrajou na katolíky, ale jak se za nim zavřou dveře baráku, šukaj jak veverky. všichni se všema.
26. 11. 2018 v 19:49Off-line Krispin  (64/183/84)
Pane D. Duko, Obžerství patří mezi 7 smrtelných hříchů :) Raději bychom slyšeli jak jste se vyjádřil k tomuto: Dissident Catholic Clergy Break from Church of Rome with Global Declaration, as New Exposures of Ninth Circle Cult Emerge
Posted on September 23, 2018 by Kevin
IMPORTANT NOTE FROM THE ITCCS DIRECTORATE:
The following Declaration was received by our Office on Friday from a network of disaffected clergy within the Church of Rome. It was accompanied by a second, confidential message containing a m***ive file of documents and evidence from a previously-unknown Vatican archive. Its contents are shocking, and are being analyzed by the ITCCS and its technical staff. They indicate extensive child sacrificial networks operating within the Canadian Conference of Catholic Bishops (CCCB) and warn of an upcoming coven of the Ninth Circle cult at the CCCB conference at the NAV Center in Cornwall, Ontario between September 24-28, 2018. A more complete report on this material will be forthcoming and will be reported on Here We Stand, www.bbsradio.com/herewestand, on Sunday September 23 and 30 at 3 pm pacific, 6 pm eastern, 11 pm GMT. (See the attached Cease and Desist Order issued on 21 September to the CCCB officers, following)
Cease and Desist order to church
NOT IN OUR NAME
A Legal and Moral Declaration and Pledge of Non-Cooperation issued by Concerned Roman Catholic Clergy
Issued on Sunday, September 23, 2018
We are a group of clergy within the Roman Catholic Church who in good conscience are unable to ***ociate any longer with the criminal, anti-Christian actions of the Vatican and the Papacy. We refer to the m***ive cover up of violent crimes against children now being perpetrated as a matter of policy by the church hierarchy: crimes in which every Catholic is expected to collude.
The growing exposure in the world media of a m***ive network in our church of child trafficking, rape, torture and murder, and the direct implication of the Pope and senior Cardinals and Bishops in this network, compels every one of us to make a choice. For by our daily ***ociation with the Church of Rome we are accomplices in its crimes, under both the laws of God and Man. No Papal statute or command can justify or absolve such a criminal and sinful ***ociation. Whether Pope or Priest, we must all face and answer to God for our actions, or our inaction. And we must also answer to the Law.
Under the law, anyone – including ordained clergymen – can be tried and convicted for harming a child or enabling or concealing those who do. As Catholics, we are all therefore guilty and subject to prosecution according to our own church policy known as Crimen Sollicitationas (1929), which requires that we suppress evidence of child abuse in the church, not tell the police of such abuse, and silence the victims. This policy refers to the rape of children as “a pontifical secret” which, if disclosed, will result in the excommunication of any honest Catholic who reports the crime! Such a bizarre and inhuman statute constitutes a m***ive criminal conspiracy for which we are all liable for arrest and prosecution. (1)
For this reason, as moral beings and followers of Jesus Christ, we cannot any longer adhere to the collusion and silence imposed on us by a criminal church regime that places its own money and power ahead of the lives and safety of children. For did not our Lord tell us, “Whatever you do to the least of these my people, you do to me?”; and “Whoever would cause one of these little ones to fall, it would be better that a millstone be tied around his neck and he be cast into the sea”?
Christ’s judgement on those who harm children is the same as ours.
Accordingly, as of this day, we publicly dis***ociate ourselves from any allegiance to the leaders of the Church of Rome and from our vows of obedience to our Bishops and to the Pope. We will not be subject any longer to Crimen Sollicitationas and its requirement of collusion with the rape and murder of children. Under the law of God and Man, we are obligated to always protect children and prosecute their tormentors, not simply when it is expedient.
As a consequence, we pledge ourselves to the following faithful course of action:
1. We will actively uncover and report to our congregations, the police and the media any violence or other crimes done against children within our parishes, dioceses and communities, regardless of Church policy.
2. We will also uncover and report to our congregations, the police and the media the names of anyone within the Church who harms a child or who aids and abets such harm, and who conceals it, regardless of their rank or position within the Church.
3. As ordained clergymen, we will refuse to give Holy Communion or any other sacrament of the Church to anyone ***ociated with such crimes. We will also refuse to accept financial donations or tithings of such persons.
4. If ordered by our nominal superiors to collude with such crimes, or if we face discipline or punishments for acting according to our consciences and the Law, we will separate ourselves from those officials and continue to conduct our pastoral and sacramental offices apart from the church hierarchy, within separate congregations under the autho***y of Christ Alone.
5. We will actively reach out to all our brethren clergy and to all Roman Catholics in our communities, and urge them to join us and take this same pledge of Non-Cooperation and Witness against the anti-Christ regime that governs our Church.
Our faith is in God and not in Man. As God wills it, so it is done.
Signed and Published on this 23rd Day of September in the year 2018 by Ordained Clergymen of the Roman Catholic Church in America, Canada, Ireland, England, France, the Netherlands, Germany, Spain and Italy
Please share this Declaration. It has been released to the global media. We invite all clergy and adherents of our church to reflect on and endorse this statement. You can contact us at
Footnote from text: (1) The Crimen Sollicitationas policy was first adopted in Rome in 1929 and later broadened to apply to all Catholics at the Second Vatican Council in 1962. A copy of the Crimen Sollicitationas policy can be found at www.vatican.va/…/resources_crimen-sollicitationis-1962_en.h… and in the Appendices of www.murderbydecree.com
23. 03. 2019 v 00:40Off-line Onlip  (61/180/84)
Duka chválil homofobního křiváka Klause-Kikinu a stejně servilní je vůči současnému hradnímu pedofilovi. V hlubokém předklonu bude nejspíš vůči komukoli, kdo bude zrovna u moci.
01. 09. 2022 v 22:46Off-line Skladacka  (37/184/78)
Prague pride je jedna z nejhorsich akci v Republice.Neda se srovnat se zahranicnimi pruvody.Nemluve o tom co tam chodi za spiny,devky a nakazeny teticky,ktery nastavuji p***l kazdemu kdo jde okolo.Zakazal bych to ...je to ostuda CR.....
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload