Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

PROUD: V Estonsku hází na gay průvody výkaly, to musí skončit

Kriminalizace coming outu homosexuálních osob jako v Rusku, zákaz transsexuality jako v Lotyšsku, nebo házení výkalů na průvody hrdosti jako v Estonsku – to je realita na východ od nás, říká občanské sdružení PROUD.

V rámci letošních Mezipater sdružení PROUD přichystalo třídenní workshop pro LGBT organizace ze střední a východní Evropy. Cílem byla výměna zkušeností a příprava plánů pro zlepšování kvality života osob s nevětšinovou sexuální orientací.

PROUD dále uvádí:

  • Některé země nenabízejí registrované partnerství (Slovensko),
  • kriminalizací jakéhokoliv projevu homosexuality na veřejnosti (Rusko), např. pokud se učitelé dozvědí, že je někdo homosexuální, může být vyloučen ze školy; samozřejmostí je zákaz veřejných akcí,
  • nemožnost podstoupení transsexuální přeměny (Lotyšsko), atd.

Bezprostředně po skončení workshopu ruský Sankt-Petěrburg přijal zákon pokutující „propagaci homosexuality“ před nedospělými osobami. V praxi tedy bude znamenat
zákaz jakýchkoli informací o homosexualitě pro mladší 18 let. Naprosto skandální je jeho spojení se zákonem proti propagaci pedofilie, oba zákony mají stejně vysoké sankce.

Jak je na tom Česko?

PROUD se zmiňuje také o České republice. V porovnání s jinými postkomunistickými zeměmi jsme na tom dobře, máme například registrované partnerství. Přesto zde neexistuje pevná a stabilní organizace, která by za komunitu jednala. Snad to změní organizace PROUD, jejím členem či příznivcem se můžete stát i vy.

Zdroj: TZ, foto: antichrist, Flickr, Creative Commons

Onload

3 názory ke článku

13. 12. 2011 v 21:25Off-line Drednot  (65/175/90)
Tak to reg.part.nás moc nevytrhne,když nás určití týpkové z ODS nazývají devianty.
02. 03. 2014 v 12:23Off-line Filip15  (25/-/-)
ruskej dobytek..
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 12. 2017 v 17:45Off-line Nilsik  (37/180/66)
Tak je uplne normlane ze v rusku zakazaly verejne prejavy homosexuality, staci sa pozret na kdejaky gay pride a potom sa im človek ani nediví ze to zakazaly :))) Verejna prehliadka vselijakých sexualných uchyliek a deviaciíí, možnost sa verejne prezentovat sa roznym uchylakom a točkam :))) Sa potom nedivivme , že sme v jednom vreci s takýmito indivíduami :)))
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload