Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kdo je Art for Life? Bojuje uměním proti HIV/AIDS

Onemocnění HIV/AIDS se šíří, státní sektor nevěnuje dostatek financí na prevenci a přitom umírají další lidé. Situaci pomáhá zlepšit Art for Life, které patří mezi to nejpovedenější, co v posledních letech vzniklo. Pomáhá jak gayům, tak i všem ostatním.

Chybí prevence

K šíření HIV/AIDS napomáhá především neznalost. Mladí lidé riziko nákazy podceňují a mnohdy ani netuší, jak se dostatečně chránit. Veřejnost se tomuto tématu příliš nevěnuje a postupně ztrácí zájem. Spousta z nás bere riziko na lehkou váhu.

Změnit to chce občanské sdružení Art for Life, které vzniklo v roce 2008 a rozhodlo se bojovat vznešenou cestou – uměním. Za Art for Life stojí kreativní lidé, díky tomu se jim daří oslovovat širokou veřejnost.

Pod fotografií najdete jména všech členů týmu Art for Life:

Martin Kámen a Jan Valder
Josef Čechota, Bára Trojanová a Lukáš Sapík bojují pro nás všechny

Bojují uměním

Art for Life získává finanční prostředky primárně prodejem a dražbou uměleckých děl, které jim věnují čeští i zahraniční umělci. Dále pak kulturními akcemi a pomocí darů od firem, organizací i jednotlivců.

Každoročně je také zájem o kalendář, jehož tvářemi již byla spousta známých osobností, např. Jiří Korn, Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová, Renata Langmannová, Linda Rybová, Yemi A. D., Bára Basiková, Ivan Trojan, David Kraus a spousta dalších.

Z kalendáře PASSION 2012

Sami se podívejte na kalendář PASSION 2012 z čtvrtého ročníku, kde se objevil nahý sportovec Tomáš Verner.

První tři ročníky vynesly přes půl milionu korun.

Dej si bacha!

Nechráněný sex? Horší než sebevražda! Varuje Art for Life v reklamní kampani „Dej si bac ha!“. Podívejte se na video z kampaně:

Obrázky z reklamní kampaně najdete v samostatném článku.

Art for Life pomáhá…

Výtěžek v minulých letech obdržela Česká společnost AIDS pomoc, o. s. na podporu prevence a bezplatného testování HIV/AIDS. Art for Life se navíc příští rok chystá do škol. Pro studenty středních škol nabídne besedy o HIV/AIDS, kde vysvětlí rizika a poradí, jak se chránit.

„Jde nám o živou diskusi s mladými. Nechceme mentorovat a strašit. Každý náctiletý ale musí vědět, jaká nebezpečí při sexu hrozí a jak se jim vyvarovat. Zatajováním informací růstový trend nákazy virem HIV v Česku nezvrátíme,“ říká fotograf a předseda Art for Life, Martin Kámen.

Každý den jeden rozhovor

Přichystali jsme pět unikátních rozhovorů s každým členem týmu. Postupně se dozvíte zajímavosti o Art for Life, jak vzniká a jak se tvoří. Padne i několik pikantností z osobních životů, jak tým dobíjí energii a kde nabírá motivaci.

Web NaKluky.cz pomáhá projektu Art for Life mediální podporou. Nebuďte lhostejní a také pomozte. Pomůžete tím i sobě.

Foto: artforlife.cz

Onload

1 názor ke článku

22. 11. 2021 v 08:07Off-line Waioleta  (50/-/-)
To víš já taky postrádam normální lidi co by jen se postavili třeba jen před objektiv a nebo když jím řeknu potřebuju jen ,abys my podržel kameru pro menší youtube záznam tak se cítí jak uražená velmoc.Místo toho jim stojí p**o a v hlavě bůhví co jim koluje spíš si někdy myslím že jestli nejsou i nafetovaní nebo to zas Cimicky zas přepískli z elektrošoky no nedivím se kde se vzal ten pojem binární či nebinární stačí si projít učebnice fyziky
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload