Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay film: Průlomový gay film Vietnamu Lost in Paradise

Vietnamský film „Lost in Paradise“ je o příběhu gay lásky, který napomáhá ke změně postojů k homosexuálům ve Vietnamu. Je to první film, který otevřeně mluví o lásce, vztazích a intimitě mezi homosexuály, kde je homosexualita často vnímána jako nemoc nebo zdroj posměchu.

Zvědaví diváci proudili do kin zhlédnout „Lost in Paradise“, který zaznamenává odsouzeníhodný milostný vztah mezi gay prostitutem a prodejcem knih a nabízí tak unikátní pohled na obvykle skrytou stranu Vietnamu. Druhá dějová linie je o mentálně postiženém muži, který se po odchodu rodiny snaží seznámit s prostitutkou.

Reakce diváků na film se různí. Pro některé byl film poučným. Jedna vietnamská žena řekla, že tento hořkosladký příběh jí změnil názor na homosexuály. Jiný starší pán, co film sledoval v hlavním městě Hanoj, řekl: „Teď si myslím, že jsou stejní jako my.“

Další reakce se zdály být nepříjemné. Partě mladých lidí se zase zdál být film směšný. Dokonce si jedna dospívající dívka zakryla oči během scény, ve které se oba hlavní představitelé něžně políbili.

Celkové reakce byly však příznivé. Mezinárodní filmový festival ve Vancouveru vysvětluje: „To je první vietnamský film, který nabízí upřímné svědectví o některých aspektech života gayů.“

Server VietnamNet.vn poznamenal, že Vietnamci homosexuály ve filmech typicky pomlouvají, přehání zženštilost gayů nebo transgender muže používají jako zdroj komedie, zatímco znaky gay prostitutů používají pro provokativní účely.

„Lost in Paradise“ směle líčí útrapy těch, kteří žijí na okraji vietnamské společnosti: nebezpečí a zneužívání ve světě prostituce, útoky na homosexuály, obtížnost udržení smysluplného vztahu a nedostatek podpory pro zdravotně postižené.

Film byl vydán již 14. 10. 2011, avšak na různé festivaly po celém světě se dostal o něco později, a tak se širšímu okolí otevírá až nyní.

Foto: youtube.com

Onload

2 názory ke článku

11. 12. 2012 v 12:14Off-line Stollba  (29/183/85)
Hezký film. jen škoda, že se tak špatně shání. Po hodině hledání jsem ale našel verzi s anglickými titulky na http://www.movie2k.to stačí zadat název do vyhledávače ;)
01. 12. 2013 v 09:51Off-line Beyboy  (25/-/-)
Na film se určo koukněte.. Najdete ho i na youtube :)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload