Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Registrované partneství ano, adopce dětí možná (video)

Prezidentská kancelář Václava Klause není festivalu tolerance Prague Pride 2012 příliš nakloněna. Organizátoři Prague Pride si proto pozvali kandidáty na post budoucího prezidenta, Jiřího Dienstbiera, Jana Fischera a Miloše Zemana, a zeptali se jich, jak vnímají lidská práva a LGBT komunitu.

Kandidáti poukázali na důležitost aktivní podpory a ochrany užívání všech lidských práv příslušníků LGBT menšiny a zároveň zdůraznili potřebu změnit její stávající právní postavení. Kandidáti také zdůraznili nutnost širšího zapojení občanské veřejnosti do politického rozhodování.

Duka pochválil Klause za negativní postoj k Prague Pride

Registrované partnerství podporují

Jak Jiří Dienstbier, tak Jan Fischer a Miloš Zeman se shodli na podpoře institutu registrovaného partnerství.

Slovy Miloše Zemana, když spolu někdo dlouhodobě žije, tak je přece logické, že by měl nárok po partnerovi/partnerce dědit, moci ho/ji navštívit v nemocnici apod.

Fakt, že z nového Občanského zákoníku registrované partnerství vypadlo, je podle Jana Fischera zvláštní, přesto však můžeme být hrdí na to, že jsme zemí, která takový zákon byla schopná přijmout.

Podle Jiřího Dienstbiera to bohužel není náhoda, že registrované partnerství nakonec z nového OZ vypadlo, neboť jde o důsledek ústupků konzervativním jednotlivcům v Poslanecké sněmovně, což je podle něj nešťastné a mělo by se na to upozorňovat.

Nový občanský zákoník úmyslně nezmínil registrované partnerství

Názor na adopci dětí se liší

Otázka adopcí dětí stejnopohlavními páry byla tématem, na které má každý z kandidátů na prezidenta odlišný názor. Shodli se ale, že jde v první řadě o zájem dítěte a v této oblasti je situace v ČR tristní. 

Jednoznačně podporuje možnost adopcí stejnopohlavními páry Jiří Dienstbier, protože z vlastní zkušenosti ve svém okolí ví, že děti v takových rodinách jsou zjevně spokojené a šťastné.

Jan Fischer si na téma teprve tvoří názor, ale tato možnost se mu zdá stále více přijatelná.

Podle Miloše Zemana by měli mít určitě přednost heterosexuální páry, ale pakliže se nenajde vhodný heterosexuální pár, je určitě lepší, aby dítě mělo rodinné prostředí, byť i třeba homosexuální, než aby zůstalo v ústavu.

Diskutujme

„Prezident republiky ovlivňuje vnímání celé společnosti a její náhled na občanskou společnost a ochranu lidských práv, proto je důležité, abychom v této oblasti znali názory osob, které se prezidenty stát chtějí. Velmi si cením, že je to právě Prague Pride, která jako první debatu tohoto typu uspořádala, vyšla tak ze stínu průvodu hrdosti, a také ukázala, že i spolky, mohou a mají se aktivně podílet na debatě jakého prezidenta chceme a jakého budeme mít. Může to totiž ovlivnit každý, právě aktivitami jako je tato,“ řekl Czeslaw Walek, předseda Prague Pride.

Prague Pride 2012: Praha jako nejvíce gay-friendly město Evropy

Prague Pride 2012: Dáme barvy dohromady - jarní upoutávka

Zdroj: TZ

Onload

4 názory ke článku

10. 08. 2012 v 14:29Off-line Hagal  (32/180/90)
To je pravda ale mít to ošetřeno z právního hlediska je rozhodně pohodlnější než nevědět co kdyby...
Jinak jsem taky pozitivně překvapen názory kandidátů, Klause si vážím ale nevidí si do huby, pár let zpátky mluvil na toto téma úplně jinak než dnes.
10. 08. 2012 v 23:02Off-line Ep2012  (39/174/84)
Budu volit Zemana, nebo Diensbira. Jiný kandidát pro mě nepřipadá v úvahu (maximálně paní Fišerová, ale to je jen hodný člověk, pro kterého by to nakonec bylo prokletí). Fandil jsem paní Němcové, ale nakonec jsem rád, že nekandiduje, i ona podporuje tuto zrůdnou vládu. A ostatní postavičky jsou beztak do počtu. Bude to Zeman vs. Fischer (ale nevím kdo co vidí na blekotovi Fischerovi, jemuž se tedy jeho vláda taky nijak nevyvedla). Pokud by byl nakonec duel Zeman / Diensbier, tak to bych hodně zvažoval a popravdě nevím.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
12. 08. 2012 v 08:47Off-line Iberit  (43/186/100)
Všemi deseti jsem proto,aby byl prezidentem Jiří Dientsbier.Protože narozdíl od národního zloděje Klause,kterého bych za jeho pohrdačné názory na naši adresu kopnul do h....Dále by se do toho neměli hrabat nenažrané církve včetně katolické,protože ať se nenaváží do nás gayů a ať exemplárně trestá pedofilní kněží nejlépe trestem smrti,když nemají zájem si na sex najít kohokoli dospělého.Jestli je něco proti přírodě,tak je to absurdní celibát,protože to není vrozená záležitost,nýbrž stupidní předpis.
14. 06. 2013 v 10:10Off-line Somerone  (36/180/80)
S adopcí zásadně nesouhlasím s názory ohledně tématem incestu, které tady v poradně otevřeli jsem se málem pozvracel. Jinak pro mě za mě, ať se klidně berou, ale manželství je jenom jedno, a to mezi mužem a ženou. Nechápu na co mají potřebu si buzny hrát... Na mámu a tátu? Trapné...
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload