Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Pavel: Otec mě vyhodil z domu, když zjistil, že jsem gay

33letý Pavel Kovala (Centaur) bydlí v Praze. Baví ho E.V.P. technika a vše mezi nebem a zemí. Když rodičům oznámil, že je gay, následovaly 3 roky bez domova. Všem proto vzkazuje: „Posečkejte, neudělejte unáhlenou chybu“.

1. Kdy sis poprvé uvědomil, že jsi na kluky?

Tak to už je opravdu hodně let. V 15 letech jsem již tušil, že mi kluci nevadí.

2. Co tě přimělo jít s „pravdou ven“?

K tomu mě přivedly neuvážené emoce. A že jich bylo. Hlavně jsem byl velmi roztržitý kluk, což mi zůstalo, takže i tímto to bylo především.

3. Jak dlouho ses odvažoval, než to někomu řekneš?

Ani minutu, bohužel. Zkrátka jsem u nedělního oběda oznámil, že se mi líbí kluci, což jsem neměl dělat. Bylo mi čerstvých 17 let a narozeninový dort byl toho svědkem, co se dělo pak.

4. Komu jsi to prvně řekl? Jak reagovali?

První byli rodiče, v tom jsem byl zas poslušný. Nikomu jsem takové pocity neříkal, bylo to také zřejmě tím, že jsem byl jedináček a vystačil jsem si s takovými informacemi pouze v kruhu rodiny. Proč jsem to řekl, bylo z neuváženosti a neměl jsem nikoho, kdo by mi řekl „ještě s tím počkej, ještě není ten správný čas“. Reakce byla „tvrdá zeď“.

Otec, ačkoli to byl velice chytrý a uznávaný pán (učitel dějepisu, zeměpisu
a matematiky), dostal zkrat a zašeptal, abych mu zmizel z očí a že se nemám vracet. Matka byla konsternována, ona v takových situací nikdy nebyla schopna proslovů.

V ten den jsem odešel z domu. První noc jsem absolvoval na chodbě domu, druhou ve sklepě a třetí na ulici. Čtvrtou noc jsem si jen zašel sbalit tašku domů a odešel na vlastní pěst. Vrátil jsem se až po třech letech.

Můj otec tím později prý hodně trpěl, že nejsem doma a brzy litoval toho, co mi řekl.
Matka mi vždy pak psala, abych se vrátil, ale já měl tvrdou hlavu. Po třetím roce mi pak psala, že otec umírá a že by mě rád ještě viděl, pokud mu dokážu odpustit.

Šel jsem pak do nemocnice, kde otec ležel. Bohužel osud nám setkání už nepřál a otec zemřel 15 minut před mým příchodem k němu.

Takový zkrat, jaký dostal otec, může postihnout i normálně uvažující lidi. To není o tom, že by otec musel být špatným otcem.

Vzalo mi to 3 roky bez rodiny a hlavně otce, kterého jsem neviděl po tu celou dobu. Už bych si to hned rozmyslel a plácl to až později, kdybych tušil, co to přinese za životní zkoušku a trápení.

5. Setkal ses s odporem od nábožensky založených lidí?

Ano, setkal jsem se s tím. S tím se musel setkat snad každý gay. Žijeme ovšem v moderní době a ne ve středověku.

6. Co bys poradil klukům, kteří jsou ve stejné situaci, jako jsi byl ty?

Klukům, kteří měli podobný život, jako jsem měl já a skončili bez prostředků a opory sami, třeba kvůli vlastní hrdosti nepřekážet těm co nás odmítají, vzkazuji, aby na tyto zlé časy nevzpomínali ve zlém. Brzy jsme dostali příležitost zakusit tvrdou realitu gay světa. Byli jsme tím pádem tak o mnoho napřed než ti, kterým rodiče pomáhali či byli s nimi.

Podařilo se nám překonat vše, i když jsme na to byli sami a za to můžeme být vděční, že jsme na to měli dost sil. Vzkazuji těm, kteří se teprve ocitají v takové tísni jako tehdy já, ať nepodléháte.

Žít se dá, i když to není lehké. Máte dnes mnoho prostředků a různá centra pro takové gaye bez domova, kteří vám pomohou v těchto zlých chvílích a poskytnou vám zázemí a oporu. My jsme tohle dřív neměli, ovšem vy už to dnes máte a máte se kam obrátit.

Pokud se rozhodujete, zda to říct rodičům, neudělejte unáhlenou chybu, stejně jako já. Pokud máte přítele a chcete to oznámit, posečkejte, protože vás takové oznámení může připravit o vše a už to nikdy nemůžete vzít zpět. Mějte na paměti, zda vám to stojí za to.

7. Koho považuješ za gay ikonu?

Bohužel taková ikona se pro mě ještě nenašla.

8. Co bys vzkázal lidem, kteří nemají rádi gaye?

Aby věděli, že existují gayové, kteří naopak nemají rádi je. (smích)

9. Jací kluci se ti líbí?

Víte, to je taková zvláštní věc u mě. Mně se vždy líbili velcí a mohutní muži.

10. Jakou nejvíc gay věc jsi kdy dostal?

Ano, tak na to si pamatuji velice dobře. Dostal sem tehdy ještě VHS s filmem „Noci šelem“. O tom filmu jsem snil a měl jsem z toho velikou radost. Ten film už asi moc lidí znát nebude. 

11. Jakou nejvíc gay věc by sis přál?

To vám také povím rád. Znovu bych si přál ten film. Já ho totiž před léty někam dal, ale už nevím kam.

12. V čem tě tvoje orientace omezuje?

Pokud si člověk vybere ten správný směr své gay orientace, tak v ničem.

13. Myslíš, že ti tvoje orientace přináší nějaké výhody?

Dříve mi přinášela velké výhody. Poznal jsem osobně díky této orientaci spoustu zajímavých lidí. Nebýt této orientace, asi bych to štěstí neměl a nikdy bych je nepoznal. Prozradím, že jednou takovou osobností byla Helena Růžičková. Kdyby můj tehdejší přítel nebyl režisér (jméno nebudu prozrazovat), sotva bych jí poznal osobně.

14. Jak vnímáš internetové seznamování?

Vnímám to jako obrovský skok kupředu, ale také zároveň i vzad. Příliš mnoho všemožných lákadel v podobě krásných svalnatých a cool kluků a na obyčejné seznamování už není místo. Tento způsob seznamování vidím jako pokušení než seznamování. Opravdový kluk na seznámení se našel lépe dřív. Vnímám to paradoxně hůře už dnes.

15. Co si myslíš o registrovaném partnerství a adopci dětí?

Na to musí být, jak já říkám, nátura. Já osobně bych do toho nešel, protože vím, že bych to nezvládl. Na otcovství musí být chlap stavěný, aby na to měl. Já takové muže obdivuji, jelikož pro gay život je to nesmírná odvaha.

A také na to musí být především dva, protože na jednoho by to byl dosti náročný čin i nápor. Nejsem proti tomu, pokud to zvládají.

16. Zaujal tě druhý Prague Pride? 

Víte, já býval kdysi velkým fandou za práva gayů a dokonce jsem se i sám zúčastnil dvou demonstrací v Karlových varech. Pamatuji si, jak jsme za to dostali i peníze, které jsme pak všichni společně utratili za oběd a prohlídky města.

Byly to moc hezké vzpomínky na tu dobu. Byli jsme plní ideálů, což je taková ta moje „vintage historie“ (smích). Ovšem, já těm moderní, jak vy říkáte Prague Pride hnutím, už nerozumím. To už nechávám jiným, když myslí, že nám to pomůže.

17. Je něco, čeho bys chtěl dosáhnout?

Já už nepotřebuji ničeho dosahovat. Stačí mi, abych na stará kolena nebyl sám a měl dobré lidi kolem sebe.

18. Jak relaxuješ a jakým způsobem dobíjíš energii?

Dříve jsem dobíjel energii v kapele a v muzice, ale dnes už mi k relaxaci stačí lehnout a zhlédnout pěkné filmy.

Pavlův profil: Centaur

Onload

50 názorů ke článku

13. 01. 2013 v 08:05Off-line Power  (23/180/65)
srandovní jak si někdo stojí za svejma přesudkama i za cenu smrti
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 17  Nahlásit
13. 01. 2013 v 09:00On-line Richard33  (44/185/80)
Chlape, máš můj obdiv :)
Souhlasím - 22   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
13. 01. 2013 v 10:24Off-line Igni  (36/192/130)
další dobrej rozhovor s rozumnym člověkem. ;) a Powere - hater gonna hate. a ty si hater uplně typickej ;)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
13. 01. 2013 v 11:07Off-line Power  (23/180/65)
igni: Kdyby nebyly předsudky je bod 4 jinej :)
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
13. 01. 2013 v 11:29Off-line Igni  (36/192/130)
power: kdyby nebyly predsuky, nedelaj si tyhle "rozhovory" protoze by ani slovo comingout nemelo vyznam. Nikdy by to nikdy nemusel tajit a vsichni by o tom vedeli od zacatku, kdyz uz to teda chces vzit ad absurdum ;)
13. 01. 2013 v 11:47Off-line Power  (23/180/65)
přijde mi to jako nepodstatná informace kterou není potřeba sdělovat, svět funguje na jiných věcech
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2013 v 12:37Off-line Johny16  (29/-/-)
power: třeba na takovych i***tech jako jsi ty že ??? nech si svuj nazor pro nekoho kdo te bude poslouchat! Rapidheus : užasny članek klobouk dolu :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
13. 01. 2013 v 12:42Off-line Frankie19  (27/185/69)
Nejlepší článek ze všech těch "coming outů"
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
13. 01. 2013 v 14:13Off-line Valbo  (39/176/56)
Pavle, krásnej rozhovor. Ta paličatost mých rodičů mi taky moc nepřidala. Chlapi těžko snáší to, že jejich dítě je teplouš. Je pravda, že v 17 letech už je kluk dospělý skoro, ale možná, že je víc citlivější, viď ? Já v těch 7 letech byl dítě, na kterém se mohlo experimentovat. Jak dnes vidí, stejně ta jejich výchova nebyla vůbec k ničemu, mohli se chovat tvrdě, fyzické tresty ani psychický nátlak nezapříčinily změnu naší citové orientace. Dnes vím, že kdybych v 15 nešel z domu díky škole, na kterou jsem tak dlouho čekal, nevím nevím. Dnes cca 13 let jsem pryč od nich a jejich výchovy, do města nad řekou Svratkou a Svitavou jezdím na návštěvu 3x do roka. Myslím, že k odpuštění došlo a že jim snad nevadí, kým sem. Taky za tu dobu se k tomu přihlásili lidé, kteří jsou známí. Právě teď v prosinci jsem to řekl i druhé babičce, které jsem se to bál říct. Zlobila se, že je úplně poslední, kdo to neví. Řekla mi, že její máma byla velkou vrbou ,,Našich kluků", kteří byli z divadla a opery např a ... . Přitom, kdybych to jako dítě ventiloval jí, pochopil bych, kdo byli Ti slušní a příjemní mužové, kteří bývali často prababičky. V mém případě jsem možná zaváhal, nevím. Ale tento Coming out právě s ní byl krásný, zrovna za dva dny šla na vernisáž Aleše Cibulky, který je jejím oblíbencem z rádia.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
13. 01. 2013 v 15:46Off-line Tommy1991  (32/167/85)
Zajímavej, ale zvláštní člověk. Čeho dosáhl, že už ničeho dosáhnout nechce? Zní to jako by byl za zenitem a přitom je to kluk (chlap) v nejlepšíc letech...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2013 v 16:49On-line Richard33  (44/185/80)
Rapidheus: Já zase slyšel jednu vysokou představitelku greenpeace říkat: Já elektrickou energii nepotřebuju. Na tu televizi se klidně podívám při svíčkách :-D

No jen ji hodit seno a podojit :-D
13. 01. 2013 v 16:59On-line Richard33  (44/185/80)
Rapidheus: No však taky musela ze zdravotních důvodu přestat zpívat. Zakázali jí to doktoři. Dr. Gustáv Husák a Dr. Milouš Jakeš :-D
13. 01. 2013 v 17:01Off-line Tommy1991  (32/167/85)
Rapidheus: Ty jsi mladý, pohledný a ještě k tomu skromný to se cení :)
13. 01. 2013 v 17:02Off-line Tommy1991  (32/167/85)
Richard33 : a nejen o Martu měli strach. Jakešova "medicínská přednáška" na Červeném hrádku je toho důkazem :-D
13. 01. 2013 v 17:03On-line Richard33  (44/185/80)
Tommy1991: Snad mladý, silný, svěží, někdo jako ty Nikolasi .... miluj mě, chci, aby jsi to poprvé byl ty :-D
13. 01. 2013 v 17:06On-line Richard33  (44/185/80)
Rapidheus: Nojo, květy, vlasta a dikobraz, to byl tep doby (a už ti to tu přestanu spamovat, ať se někdo zase snaží k tématu) :-D
13. 01. 2013 v 17:10On-line Richard33  (44/185/80)
To bude tím, že jsme stejně staří, i slib jiskry ještě umím i v pionýru jsem byl (tak 4x, než to soudružku vedoucí přestalo bavit a výchovu k socializmu vzdala) :-D
13. 01. 2013 v 17:21On-line Richard33  (44/185/80)
Rapidheus: Mladej kluk funguje systémem ....

Coming out je super, fakt jsem si to užil >>> jde a udělá ho taky

Nespěchejte, může být průser, viz. já >>> jdou a stejně ho udělají aneb mě se to nemůže stát :-D
13. 01. 2013 v 18:20Off-line Tommy1991  (32/167/85)
každej se coming outu bojí, i já se bál, když jsem svého času četl příběhy jako je ten tvůj, ale pak... no to si počtete v článku o mě až bude .o)
13. 01. 2013 v 18:25Off-line Tommy1991  (32/167/85)
Rapidheus: Bohužel s tebou se nemohu rovnat. Můj příběh je taky svým způsobem specifický, ale jinak než tvůj.
13. 01. 2013 v 18:43Off-line Nevergiveup  (31/-/-)
btw písali ste niekedy o Slovákovi?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2013 v 18:49Off-line Frankie19  (27/185/69)
Nechci tu nikoho diskriminovat, ale je to server se zakončením ".cz". :)
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
13. 01. 2013 v 18:54Off-line Nevergiveup  (31/-/-)
No a? Ide len o doménu a je tu dosť Slovákov, len ma to zaujíma.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2013 v 19:02Off-line Tommy1991  (32/167/85)
Rapidheus : pokecat můžem, ale zejtra mám zkoušku a nic na ní neumím, takže dneska nemám čas :-(
13. 01. 2013 v 19:41Off-line Frubino  (48/-/-)
...teď si bude vše dát do pořádku,
...na pravdu nechod dokud ten čas není k dispozici,
...mluvit všem lidem nic neříkej, nemají to v srdci,
...a ty se budeš smířit vše to co tenkrát stalo.
13. 01. 2013 v 20:10Off-line Tommy1991  (32/167/85)
Rapidheus budu se těšit
13. 01. 2013 v 20:16Off-line Igni  (36/192/130)
kilttilapsi: prispevek frankieho je mozna hloupy a trochu politicky nekorektni, ale me osobne slovaci v cechach a pristup uradu k nim trochu vytaci. zvlast co se tyce verejneho skolstvi. ;)
13. 01. 2013 v 20:20Off-line Igni  (36/192/130)
resp. slovaku kteri to zneuzivaji a pak ti jeste do oci reknou, ze byli vykoristovani cechama v dobe ceskoslovenska.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2013 v 20:22Off-line Frankie19  (27/185/69)
Jestli je můj příspěvej hloupej, tak by ho normální člověk přešel a zbytečně ho nekomentoval :) A souhlas s igni.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
13. 01. 2013 v 20:28Off-line Igni  (36/192/130)
rapide top je fakt, ale to je jejich klasicka vymluva, u nas skoro nic neni, u vas je to lepsi tak sme tady :D aspon na skole to slycham porad a to ze skolu zaplati cesti danovi poplatnici a mili slovensti studenti se po studiu vrati zase na slovensko, to uz nikdo neresi.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2013 v 20:46Off-line Igni  (36/192/130)
a omlouvam se ze tu zacpavat komenty pod tvym clankem necim, co s tim nesouvisi.
13. 01. 2013 v 21:50Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Skvělej článek, aspoň je vidět, že ne každej to měl tak snadný, jako v minulých rozhovorech. Jen se obávám, že když to bude číst 18 letej kluk, tak první, co ho napadne - vždyť je starej, dneska je jiná doba. A pak se bude divit. Ale to už je každýho věc.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 01. 2013 v 07:25Off-line NaKluky.cz  
nevergiveup: Zatím ještě žádný nebyl, ale jeden nebo dva by měly vyjít. Rádi bychom jich vydali mnohem víc.

Frankie19: Web je pro kluky z Česka a ze Slovenska :)

Jsme rádi, že tu máme i Slováky :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
14. 01. 2013 v 10:22Off-line Betonica  (39/191/93)
Dvě věci mám na srdci.

Celý příběh je, doufám, asi reálný, ovšem hodně protkaný Pavlovou nesmířlivou povahou. Otce mohl vidět kdykoli v průběhu oněch let, kdy se rozhodl rodiče vytrestat za "homofóbní" projev u oběda. V sedmnácti asi člověk uvažuje jinak, přesto tři roky je dlouhá doba na uležení některých věcí a zmírnění pocitu křivdy. Pavel, podle mého soudu a podle toho, co v článku pověděl, trpí komplexem dokonalosti a také sebelítostí. A to je, pardon, kombinace vražedná. Není to tedy o tom, že jsi otce nestihl před jeho smrtí, ale o tom, že jsi ho pohřbil. Ono otřepané "Hřešit je lidské, odpouštět je božské" platí beze zbytku, i pro takové situace. Můj coming out nebyl nikterak klidný a rodiče také přijímali novou skutečnost jen zvolna, přesto jsem je neopustil. Ono je velmi snadné "vyblít" pravdu s pocitem výhry nejbližším. Težší ovšem bývá ony nejbližší provázet i jejich náročným obdobím po. Trpělivě vysvětlovat a stát při nich. U rodičů to platí o to víc, že často mívají pocity viny a selhání. Opustit je jen proto, že řeknou něco ve zkratu, není projevem síly osobnosti, ale osobní prohry. A proto asi cítím z toho článku tolik (sebe)lítosti.

No a druhá věc. Odpověď na ot. č. 17: "Já už nepotřebuji ničeho dosahovat. Stačí mi, abych na stará kolena nebyl sám a měl dobré lidi kolem sebe." To je co toto? Syndrom vyhoření? Mučednický postoj nebo role oběti? Co se muselo stát v životě člověka, jemuž je jen 33 let, aby prohlásil, že jeho život skončil? Je mi jen o něco málo méně a rozhodně se necítím na konci. Ba naopak. Mám tolik plánů a cílů, že kdybych začal hned teď, tak je nestihnu.

Pavle, přestože jsem doposud vyjadřoval nesouhlas a k***iku, cítím s Tebou. Dovedu si představit, a v mojí profesi i posoudit, cítění a myšlení člověka ve Tvojí situaci. Ve 33 letech nic nekončí, nýbrž život začíná. Takový člověk už ví co chce, nepodléhá tolik trendům a víc si jde za svými sny. Současně mívá už víc možnosti a prostředků k jejich naplnění. Jsou to nejlepší léta co do množství energie, schopností a zkušeností. Využij jich, nebudou se opakovat. Neudělej stejnou chybu, jako s tátou a zabojuj!

Držím pěsti.
14. 01. 2013 v 10:50Off-line Igni  (36/192/130)
ja tu odpoved 17 teda pochopil tak, ze uz ma vsechno co chce, jedine co mu chybi je clovek se kterym bude moct ve vysledku v klidu stravit stari ;)
14. 01. 2013 v 11:00Off-line Betonica  (39/191/93)
@igni: Jak muze mit vsechno, co chtel, kdyz doposud nevi, co vsechno muze mit? To si prece odporuje. Clovek si mysli, ze ma vsechno v dany okamzik. Pak prijde nova zkusenost, prace, znamost, p***el, ... a prinese s sebou dalsi perspektivu do zivota a dalsi sny a touhy... Takze myslet si, ze mam vsechno ve 33 letech, je od zakladu nesmysl!
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 01. 2013 v 11:05Off-line Igni  (36/192/130)
ne neni, staci byt skromny. lide co nepotrebuji ke stesti mnoho dosahnou toho co chteji vyrzne driv, nez my co toho chceme moc :D
14. 01. 2013 v 11:09Off-line Betonica  (39/191/93)
@igni: Vubec to neni neskromne, chtit od sebe vic. Chtit od zivota vic. Kam bychom dospeli, kdybychom vsichni ve triceti rekli, ze uz mame splneno? Kdo by pak pekl chleba, lecil lidi a prodaval na benzinkach? Je pravda, ze nemohu soudit z jednoho clanku a ani jsem to neudelal. Ovsem muzu z neho mit pocit. A ten mi jednoznacne rika, ze syndrom vyhoreni a sebelitost nejsou dobri pratele cloveka.
14. 01. 2013 v 13:57Off-line Betonica  (39/191/93)
@Rapidheus: Naprosty souhlas. Kazdy ma svoje cile jinde a kazdy k nim jinak dojde. Ono z toho clanku nebylo patrne, jestli mas vubec nejake, proto jsem psal o vyhoreni a tak dale. Najit si k sobe partaka do pohody i nepohody bezesporu cilem je. A my vsichni Ti muzeme jen prat dobrou volbu a hodne zdaru!
14. 01. 2013 v 14:26Off-line Toy  (100/178/70)
Ten rozhovor má ducha a dobře se čte. Spíš ale než rozhovor bych to raději viděl a vedl jako článek/životní příběh kluka který se popral se životem aniž by ho to zlomilo. Tohle každý neumí a je vidět že tento kluk je osobnost... Přišlo mi ke konci tvého rozhovoru že trošku rezignuješ na aktivní život. Pavle za sebe ti chci vzkázat vyvaruj se slovům jako "na stará kolena" a podobně :D protože ve tvých 33 letech to začíná být teprve zajímavý ;) Neusni na vavřínech vzpomínek! Kdysi někdo řekl: "homosexuálové umírají sami" ...a to by byla velká škoda žít s tímto pocitem. A tady je teda ode mě ta písnička co sis přál :) Myslím že vystihuje tvůj život tak jak to cítím já. http://www.youtube.com/watch?… Zdraví Jirka :)
14. 01. 2013 v 15:21Off-line Milik  (28/170/61)
pekne :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 01. 2013 v 19:41Off-line CHYRS  (31/175/54)
jjj :D
22. 01. 2013 v 21:27Off-line BreakingDawn  (34/170/71)
Obdivuji....klobouk dolů
23. 01. 2013 v 17:47Off-line Mirec  (39/-/-)
ahoj tet si sa ako stim virovnal ako ta doma beru ket si im povedal ze si gay
10. 05. 2013 v 18:13Off-line Nikel01  (28/186/90)
Chudák kluk :( Fakt tobě poklona co jsi zažil a překonal to ...
15. 07. 2013 v 01:10Off-line Filipkolasek  (34/-/-)
S tou tvojí odpovědí u osmí otázky naprosto souhlasím, odpověděl bych stejně!
16. 08. 2013 v 18:17On-line Richard33  (44/185/80)
Centaur: Prej nesluší.... tss :-D
16. 08. 2013 v 18:23On-line Richard33  (44/185/80)
centaur: Mě ne, tobě jo? :-P
16. 08. 2013 v 18:44On-line Richard33  (44/185/80)
centaur: Máš je hodně dobrý, neboj :). Nemáš se za co stydět.
23. 10. 2013 v 22:26Off-line NaKluky.cz  
Z důvodu osobních sporů bohužel musíme komentáře uzamknout. Díky za pochopení.
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload