Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

David: Mrzí mě, že většina gayů je promiskuitních

20letý David Hanykýř (klikoloko) pochází z Karlových Varů. Ve volném čase kreslí obrazy a věnuje se oděvnímu průmyslu. Miluje grafický design a Prague Pride si maximálně užil.

1. Co tě baví?

Hodně mě interesuje depresivní tématika, do které projektuji své emoce a zároveň jí používám jako účinný mechanismus pro svou vlastní terapii. Věnuji se také poloprofesionálně oděvnímu designu, především tedy elegantním róbám a večerním společenským šatům obecně.

Neskutečně mě baví nápaditost, kterou můžeš rozvíjet de facto donekonečna. No a jinak jsem samozřejmě studentem ve druhém ročníku grafického designu na střední průmyslové škole keramické a sklářské v našich nádherných Karlových Varech, kde jsem se také narodil a vyrůstal.

2. Baví tě i škola?

Rozhodně mě baví. A dá se říct, že maximálně! Grafika mě fascinuje a navíc, co si budeme vyprávět, je to fajn obor se super uplatněním. Nejprve jsem však nastoupil na učiliště, kde jsem se vyučil brusičem a rytcem skla. Bylo to super, praxi jsme měli přímo ve výrobním procesu celosvětově proslavené sklárny Moser.

Velice si vážím možnosti účastnit se díky naší škole každoročně prestižní mezinárodní sklářské soutěže Junior Glass Match Sanssouci. Vím, že samochvála smrdí, nicméně nemůžu nezmínit, že se naši studenti umisťují v první desítce těch nejtalentovanějších machrů v oboru.

3. Kdy sis poprvé uvědomil, že jsi na kluky?

To si moc dobře pamatuji! Bylo mi dvanáct a začal se mi líbit kamarád, který mi po pěti letech řekl, že je na kluky a že se mu líbím. Pamatuji si, jak jsme si dali polibek. Od té doby se spolu nebavíme.

4. Co tě přimělo jít s „pravdou ven“?

Svoboda ducha. Oproštění se od zátěže ze lži. Prostě nebýt blbec a hrát fair play k sobě, rodičům i kamarádům.

5. Jak dlouho ses odvažoval, než to někomu řekneš?

Dlouho. Velmi dlouho. Doma jsem to řekl, až když mi bylo osmnáct a já si konečně našel kluka.

6. Komu jsi to prvně řekl a proč? Jak reagovali?

Nejdřív jsem to řekl své babičce, u které nyní bydlím. Babi je velice moderní a objektivní žena, absolutně to neřešila a bere to jako samozřejmost. Pak jsem šel s pravdou ven u své kamarádky. Nevím jak je to možné, ale svým způsobem jí miluji. Máme spolu tak dokonalé pouto, že by bylo zbytečné kazit to nějakou sexualitou.

7. Co rodiče, rodina a sourozenci? Ví to o tobě?

Ano. Vědí! Naši jsou rozvedení, takže jsem jim to najednou říct nemohl, ale divil jsem se, jak dobře to vzali. Hlavně tatínek, který mi řekl jen: „No a co, pořád jsi můj syn a hotovo!“ Od té doby spolu máme neskutečně perfektní vztah.

Máma to sice obrečela, nicméně, dnes už to taky neřeší. Moje mladší sestra, které je nyní patnáct, je teď moje nejlepší kamarádka. Já jí šiju šatičky, kecáme o klucích. Je to prostě super! Mám jí rád a ona má ráda mě. Navíc se mě opravdu hezky zastává. Toto je opravdové štěstí!

8. Když jsi to o sobě řekl, ulevilo se ti? Jsi na sebe hrdý?

Hrdý? To bych asi neřekl, ale ano, ulevilo se mi. Ulevilo se mi opravdu hodně.

9. Měl jsi nějaké problémy či nepříjemné situace po coming outu?

Jo. Teda ano, měl! A nebylo jich jen pár. Během celé základky jsem se stával obětí šikany. V jedenácti letech mi jedno etnikum pořezalo žiletkou ve škole o velké přestávce záda a do dneška tam mám jizvy. Věčné nadávky typu „buzno, vykuř mě“ se stávaly dennodenní noční můrou a rutinním rituálem. Můj veřejný coming out nic z toho nezměnil. Bohužel.


10. Setkal ses s odporem od nábožensky založených lidí?

Ne, ale brzy asi potkám. Mám v plánu o sobě natočit (depresivní s nádechem dekadence) video, ve kterém ukážu lidem, kdo vlastně jsem a jak mě mají chápat. Video bude o mé minulosti, přítomnosti, mých snech, názorech na svět. Doplněný exorcismem, satanistickými prvky a odporem ke křesťanství.

11. Co bys poradil klukům, kteří jsou ve stejné situaci, jako jsi byl ty?

V první řadě, aby se vyrovnali se svojí orientací, než se půjde s pravdou ven. Připravit se na to, že rodiče budou zklamaní a možná vás budou nenávidět. Já měl díky bohu jinou reakci nebo alespoň to nebylo tak bouřlivé.

Polovina kamarádů se k vám obrátí zády a neočekávejte, že vás kde kdo pochopí, natož přijme. Ale rozhodně se vám uleví a uvidíte svět jinýma očima, kde se vám každý bude tak jako u mě otáčet zády. Možná. Možná ne. Proto si važte těch, kteří se neotočí a budou vaší oporou.

12. Koho považuješ za gay ikonu?

Freddie Mercury! On je skutečná LEGENDA.

13. Jak vnímáš českou/slovenskou gay scénu?

Popravdě mě dost udivuje, co všechno se v ní děje. Mrzí mě, že většina gayů je promiskuitních. To na pověsti gayů nijak nepřidává. Taky mě mrzí, že většina z nich jde radši cestou nechráněného pohlavního styku s úplně neznámou osobou. To mě pokaždé dostává.

14. Co bys vzkázal lidem, kteří nemají rádi gaye?

Snad jen, aby byli tolerantní a neházeli nás do jednoho pytle. Jinak ať si dělají, co chtějí.

15. Jací kluci se ti líbí?

Hlavně kluci s mozkem v hlavě a ne v kalhotách, jinak jsem téměř bez předsudků. Pokud mě ovšem zaujme. Moc rád bych ale, aby se vrátil čas zpátky a já mohl být se svým bývalým přítelem. On je naprosto můj vysněný princ na bílém koni.

16. Co je ta nejvíc gay věc, kterou jsi udělal?

Sex s klukem. Ono jde i o něco jiného?

17. Jakou nejvíc gay věc jsi kdy dostal?

Asi před rokem. Růžové ponožky na snowboard (smích). Klidně prodám i daruji. Jsou nepoužité.

18. Jakou nejvíc gay věc by sis přál?

Asi kluka na dlouhou dobu. Vím, že se mnou to není jednoduché, jsem hodně spontánní, cholerický, hodně kontraproduktivní a opravdu dost tvrdohlavý.

19. V čem tě tvoje orientace omezuje?

To omezení je tu velké na škole u spolužáků a u zařazení do jejich kolektivu. Na druhou stranu mě to až tak netrápí.

20. Myslíš, že ti tvoje orientace přináší nějaké výhody?

Tak ve svém velkém koníčku, tedy oděvní tvorbě, je to velké plus. Ženy si nechávají rády radit od gayů! Vnímají nás jako super poradce a i celkově muži módu vnímají jinak.

Snaží se nechat vyniknout ženské křivky i vnady a udělat z nich ozdobu plesů či významných událostí. Je opravdu fajn debatovat dlouhé hodiny o tom, jaký střih udělat tak, aby vynikla postava, jakou barvu pro daný model zvolit, zdobení a mnoho dalších věcí.

Většinou, když ke mně přijde někdo nový, tak hned vím co udělat. Jaký zvolím střih i barevnost a pokaždé slyším jen chválu a klientka se v šatech cítí velice dobře. Ať je to okázalá roba či extravagantní model.

21. Jak vnímáš internetové seznamování?

Zatím velmi pozitivně. Žádné špatné zkušenosti nemám.

22. Co si myslíš o registrovaném partnerství a adopci dětí?

Proč ne. Nalezne-li se ten pravý, jdu do toho taky. Adopce je problém a popravdě, radši si udělám svoje vlastní, pokud někdy bude touha po potomkovi. Mám jednu úžasnou kamarádku, která mi řekla, že by mi klidně to dítě odnosila. A v tu chvíli jsem neměl daleko do slz.

23. Zaujal tě druhý Prague Pride?

Ano! Byl to také můj první průvod hrdosti a festival měl a má co nabídnout. V průvodu na mě dolehla vlna emocí a chtělo se mi brečet, ale jelikož byl vedle mě můj bývalý přítel, tak jsem slzy mermomocně zadržel.

Navázal jsem spousty kontaktů na zakázky a našel si spousty nových přátel, jsou to super kluci – moje zlatíčka. Hodně se mi líbila grafika festivalu, byla super, hned jsem si musel koupit placky s vizuálem festivalu.

24. Jak se vypořádáváš s kritikou a závistiví?

Víš co, kritika nemusí být nutně negativní. Já si z ní rozhodně beru ponaučení a vnímám ji jako subjektivní názor. Já se osobně nepotřebuji zalíbit všem, jen chci, aby mi ostatní porozuměli, proč jsem takový, jaký jsem a proč tvořím to, co tvořím. Zní to poměrně jednoduše.

Myslím si, že mi není co závidět, mám za sebou pár úspěchů, ale z žádného z nich si ještě nikdo nesedl na zadek. Pokud by se opravdu někdo takový našel, tak ať si třeba pukne závistí, to opravdu není nic, čím bych měl čas a chuť se na seriózní úrovni zabývat.

25. Čeho bys chtěl v životě dosáhnout? Kdo je tvůj vzor a inspirací?

Snů mám opravdu hodně. Přeji si, abych byl přijat na stáž k Blance Matragi. Ona je můj profesní idol, mentální motor a generátor inspirace. Při našem osobním setkání, kde jsem jí předal svou vázu, mě doplnila energií, nápady i chutí k řemeslu.

Ukázala mi, že jedinou cestou k úspěchu je vytrvalost, rychlost a originalita, a že očekávání něčeho velkého je jedno velké tabu. Chtěl bych si jednou otevřít svůj oděvní butik, chcete-li fashion salon se svou značkou. A aby toho nebylo málo, tak si zpívám doma ve sprše, zpívám lidem pro radost, a když mě sezónně omrzí metr a nůžky, stanu se další Superstar. A to myslím úplně vážně!

26. Jak relaxuješ a jakým způsobem dobíjíš energii?

Svou tvorbou. Nevnímám při ní okolí a jedu si to svoje. Je to takový ojedinělý stav, kdy do svých obrazů otiskuji své emoce. Moje obrazy jsou mi auto-psychoterapií. Dost často se chodím procházet na hřbitov, kde se mi tak nějak uleví od všech starostí a trápení. Uvědomím si, jak je úžasné být naživu a že trable, které mám, jsou pod nohami jen malým klacíčkem. Dostanu pak sílu jít zase o nějaký ten kus dále…

27. Kdybys teď mohl změnit tři věci, které by to byly?

Já bych neměnil nic. Ani žádné své chyby z minulosti, protože mě pohání kupředu a beru si z nich ponaučení. Chybami se člověk učí a vše se děje z nějakého důvodu. Tedy otázka je proč to narušovat. No nemám pravdu?

Davidův profil: klikoloko

Onload

55 názorů ke článku

28. 04. 2013 v 08:46Off-line Peteron  (103/-/-)
Pěkný, rozumný a šikovný kluk =)
Souhlasím - 34   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
28. 04. 2013 v 08:55Off-line Colombo  (103/192/90)
S tou promiskuitou má recht.
Souhlasím - 31   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
28. 04. 2013 v 10:09Off-line Pavekk  (51/171/98)
souhlasím se vším ,co napsal. držím palce kámo at se Ti daří .-) Pája
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
28. 04. 2013 v 11:02Off-line Vojta34  (25/174/50)
Ty jsi opravdu kluk který je (fajn..............) stebou se člověk asi nemǔže nudit já jdu taky na oděvní textilku ale v liberci :) máš ten rozhovor fakt krásnej
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
28. 04. 2013 v 11:05Off-line Andy6  (27/-/-)
Souhlas :3
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
28. 04. 2013 v 13:05Off-line Power  (23/180/65)
výtvarníci mě neberou, raději mám typy co uměj alespoň žárovku vyměnit
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 19  Nahlásit
28. 04. 2013 v 23:39Off-line Klikoloko  (31/178/-)
power: žárovku vyměním upe v pohodě i dokonce sestavím skřín nic na tom není.. dsiv: na prague pride jsem byl jen v průvodu na ostatních akcí jsem se neukázl pro mě je hlavní jen ten průvod.... ano jirko také na to nikdy nezapomenu :* ..... inak všem děkuji za kladné ohlasy moc mě to potěšilo
29. 04. 2013 v 18:11Off-line Klikoloko  (31/178/-)
shiro: děkuji sklo je zatím jen toto a je neprodejní a pánské oblečení dělám také ale jen na zakázku ..... cash02 nevím co je špatného na tom když své přátele nazvu zlatíčky.. zjevně to nemáš v hlavě srovnané na začátku pochvala a pak mě zk***izuješ jen proto že vím co chci ?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 04. 2013 v 05:28Off-line Klewr1  (68/175/85)
musím mu přiznat jednu věc a to že v Praze je hodně promiskuitních
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 04. 2013 v 15:17Off-line Klikoloko  (31/178/-)
tomii: moc děkuju i já držím palce všem co chtějí něčeho dosáhnout a mají chut bojovat za své sny :*
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 04. 2013 v 19:49Off-line TommyTheBlueFox  (39/-/-)
s Toyem zatím nejlepší články.
30. 04. 2013 v 21:55Off-line Klikoloko  (31/178/-)
děkuji :*
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
05. 05. 2013 v 10:51Off-line Mirda-1  (48/180/86)
Krásný, chytrý a šikovný kluk :-) co víc dodat :-) fandím :-)
05. 05. 2013 v 10:55Off-line Mino  (38/174/85)
Tak jde vidět, že ví už něco o životě škoda že takových lidí je tak málo. Hodně štěstí v životě :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 05. 2013 v 20:19Off-line Jukino  (40/-/-)
cash02: Hele, já osobně si myslím, že Pride je docela super projekt. Je jasný, že ti některý lidi nesedí a pravděpodobně bys o nich ani nevěděl, kdyby nebyli teplí, nicméně o tom střetávání kultur a lidí, co si na první pohled úplně nesedí to myslím celý je:) Prostě, pokud chceš mít na hlavě růžovou bambulku, tak jí klidně měj:) A to že jdeš nahatej, protože tě to zrovna teď baví, mě vůbec nijak neuráží. Právě naopak, vykouzlí mi to úsměv a řeknu si: "hele, ten kluk si to fakt dává." :)) Nehledě na to, že v civilu to může bejt hodně schopnej neurochirurg například:) Tuhle muziku myslim hráli v třetím náklaďáku do ulic. Pecka! http://www.youtube.com/watch?…
07. 05. 2013 v 20:24Off-line Jukino  (40/-/-)
Jinak tenhle rozhovor je opravdu super! :) Vědět, že po republice běhaj kluci, o který má smysl mít aktivní zájem je neuvěřitelně osvěžující pocit imho:)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 05. 2013 v 20:48Off-line Jukino  (40/-/-)
Pro kluky, co nebyli v průvodu v loni: http://www.youtube.com/watch?…
11. 05. 2013 v 14:33Off-line Klikoloko  (31/178/-)
mino: ano život mě toho mnoho naučil
15. 05. 2013 v 11:40Off-line Pavekk  (51/171/98)
souhlasím Míňo :-))
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 05. 2013 v 11:47Off-line Jukino  (40/-/-)
Hykacu: Teda papír snese všechno, to máš pravdu, nicméně alespoň bys mohl psát srozumitelně, já jsem vůbec nepochopil, cos měl na mysli... příjde ti pokrytecký, že si dvacka udělala comig out? Nebo že má obavy z náboženskýho ataku, kterej ho dříve nebo později prostě opravdu čeká? Zkus to prosím trošku přeformulovat:)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
15. 05. 2013 v 16:30Off-line Jukino  (40/-/-)
Hykacu: Já teda nechci bejt jízlivej, jo:) Ale mluvíš tu o křesťanské morálce a jak vidno, veřejně si na profilu vystavit vlastní genitálie ti vůbec nevadí. Já bych řekl, že to máš trošku pomotané kámo :-p
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 05. 2013 v 17:56Off-line Jukino  (40/-/-)
Hyka: Já ti nevím no, skoro to zní, že lidi z nevěřících rodin mají našlápnuto být šlapky na Hlaváku, tak mi to zní. A já se do toho s chutí plést budu, toto veřejné diskusní vlákno, což teda zvláště katolíci moc nechápou, ale holt si musíte na tuhle poinkviziční dobu zvyknout:) všechno v dobrém:)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 05. 2013 v 18:06Off-line Jukino  (40/-/-)
Ale néé, já jsem třeba z luteránský rodiny a do kostelů chodím:) Je mi tam prostě občas dobře, jen mi prostě přišlo mírně nekřesťanské udělat hned v prvním příspěvku takovej fatální odsudek:) Možná jsem to fakt nepochopil, ale ostatně od toho tady ta diskuse je, že jo:)
21. 05. 2013 v 13:17Off-line Romik  (30/175/66)
:)
21. 05. 2013 v 19:16Off-line Dunde  (33/-/-)
Jsem velmi rád že jsem si neprošel šikanou. :-)
21. 05. 2013 v 22:46Off-line Klikoloko  (31/178/-)
šikaná není nic příjemného ale hodně mě poučila a obrnila jak se říká něco zlé je pro něco dobré ;)
30. 05. 2013 v 17:48Off-line Thomik  (37/189/59)
JJ Tibii 724 jsi fain a stebou sohlasim se fšim . :-*
30. 05. 2013 v 17:49Off-line Thomik  (37/189/59)
a Hykacu stebou tež souhlasim!!!
03. 06. 2013 v 12:49Off-line Dj-michi  (43/186/85)
ano je to krásny članok a pekne obrazi a nadherne oči ma
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 06. 2013 v 13:03Off-line Thomik  (37/189/59)
jj Dj-michi
03. 06. 2013 v 18:16Off-line Klikoloko  (31/178/-)
Dj-michi: děkuji ;)
06. 06. 2013 v 18:49Off-line MickyMysak  (33/188/80)
No moc pěkně napsané Daví =) Jsi baječný kluk a kamarád.. takže mě nic, co jsme četl nepřekvapilo =) A koukej uz dojet =) :P
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 06. 2013 v 21:08Off-line Klikoloko  (31/178/-)
děkuju mišáku ;) no už bych mohl co :D
07. 06. 2013 v 07:05Off-line MickyMysak  (33/188/80)
No to by si jako mohl.. po ..ehmmm... no dva roky uz urcite :P
20. 06. 2013 v 15:57Off-line Honan  (50/181/89)
Promiskuita je nádherná, neznám nic lepšího !
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
21. 06. 2013 v 11:37Off-line Klikoloko  (31/178/-)
pohlavní nemoci jsou taky fajn :)
17. 07. 2013 v 03:39Off-line Tomino06  (29/175/64)
Zprvu se mi ten článek (-ten kluk) líbil. Čím více jsem se ale začetl, tím více jsem narážel na protiřečení si. Přijde mi ta "nadvznešenost" jen hraná. Určitě je co mu ocenit, ale myslím, že je toho méně, než se zdá.
..má ale přitažlivou slovní zásobu x)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 07. 2013 v 22:38Off-line Klikoloko  (31/178/-)
tomino06: tak aspon se líbil jen začátek i to je úspěch .. četl jsem ho 3krát a protiřečení jsem nenašel ;) napiš mi kde budu jen rád a popřípadě i to objasním a nic nehraji ;) dobrý herec opravdu nejsem ;) a k mé slovní zásobě i někdy je ze mě dlaždič :D poslední dobou dost často :DD
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 07. 2013 v 11:25Off-line Klikoloko  (31/178/-)
joo asi jsem poslední dobou opravdový dlaždič ;)
02. 08. 2013 v 13:30Off-line Merglo  (44/-/-)
Určite promiskuita nie je v poriadku. Možno takéto správanie vyplýva ešte s vplyvom pozostatku stredoveku, že gayovia si sami neveria, že sú normálni, že môžu mať normálne dlhodobé vzťahy ako aj pri heterosexualite.
V gay vzťahu by určite mala byť na prvom mieste láska a sex až na druhom mieste.
Históriou máme overené, že trvalé vzťahy sú možné - za staroveku to bolo bežné - časté menenie partnerov nebolo typické
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
28. 11. 2013 v 19:26Off-line Honan  (50/181/89)
Promiskuita je nejlepší věc, která může existovat. Já jsem už měl sex s cca 500 kluky mezi 15 až 22 roky a jsem v pohodě :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
11. 12. 2013 v 01:10Off-line Klikoloko  (31/178/-)
sex je fajn nic proti němu ale š***t kde ským jen na základě pudu není nic moc ;)
11. 12. 2013 v 17:24Off-line Honan  (50/181/89)
co je pudové je správné, co je komerční je špatné :)
11. 12. 2013 v 21:09Off-line Klikoloko  (31/178/-)
honan: je fakt že na tom něco je ;) když jsem si to celé pročítal zapomněl jsem uvést proč mi vadí .. u nezadaných je mi to fuk jen odsuzuji promiskuitu ve vztahu klasická nevěra ...
12. 12. 2013 v 05:45Off-line Klewr1  (68/175/85)
promiskuita je aby si uživali tak jim to nechme když mají z toho radost. To je každyho osobní věc
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
09. 03. 2014 v 17:09Off-line Harpli  (39/175/75)
Každý může své emoce a další touhy vybýt třeba sexem. Jinak umění jsou důležitá, aby se vydala do světa je třeba aby byla slavná.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 03. 2014 v 17:41Off-line Klikoloko  (31/178/-)
dominik.art : děkuji ;)
29. 03. 2014 v 15:21Off-line Klikoloko  (31/178/-)
;)
21. 07. 2014 v 19:50Off-line Harpli  (39/175/75)
Souhlasím a cílevědomost obdivuji a podporuji.
27. 08. 2014 v 21:35Off-line Klikoloko  (31/178/-)
děkuji
01. 03. 2015 v 21:43Off-line Matej.sverma  (25/182/65)
Zajímalo by mě proč máš odpor ke křesťanství. Co ti na tom vadí? :-)
06. 03. 2015 v 12:44Off-line Klikoloko  (31/178/-)
Matěji jde o to že prvotní smysl tohoto vyznání se odloučil natolik od prvnotní myšlenky že zmutovalo ve velkou frašku kde si všichni hrají na světce.... je to poslední vyznání které bych si chtěl zvolit
06. 03. 2015 v 19:58Off-line Matej.sverma  (25/182/65)
promiň ale Já jsem křesťan a nepřijde mi ze je církev zkazena. a rozhodne si tu nehraju na světce kdokoli věřící s kym sem se zatím potkal byl naprosto tolerantní a příjemný člověk a víra je to co mi dava silu přehlížet ty kteří se mi vysmívají nebo me uráží
19. 04. 2020 v 07:30Off-line Iglw  (48/172/77)
Určitě to s Blankou dotáhne daleko!Má na to a vzal si vynikající vzor,který já moc obdivuji!!
03. 09. 2020 v 06:13Off-line Lofwyr  (45/180/85)
Sám roztáhnul hnáty půlce republiky a bude kňučet...
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload