Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Bill Gates je opět nejbohatší, vlastní hotely Four Seasons a železnice

Bill Gates, 57letý spoluzakladatel Microsoftu, se po třech letech opět stal nejbohatším člověkem světa. Na tuto pozici ho dosadil majetek ve výši 72,7 miliardy dolarů, který meziročně vrostl o 16 %. Samotný Microsoft ale tvoří méně jak čtvrtinu jeho  majetku, zmiňuje Bloomberg.

Většina Gatesových příjmů tvoří investiční společnost Cascade Investment LLC, skrze kterou vlastní více než tucet společností, zahrnující hotely Four Seasons, Corbis Corporation a kanadské železnice. Hotely Four Seasons patří mezí nejluxusnější pětihvězdičkové hotely.

Nadace Billa a Melindy Gatesových

Nutno dodat, že Gates je velmi štědrý. V rámci své nadace Bill & Melinda Gates Foundation věnovali 28 miliard dolarů, významná část z toho šla do afrických zemí na prevenci před HIV/AIDS a podporu vzdělání.

Kdyby Gates neinvestoval takové množství peněz do své nadace, pravděpdobně by v minulých letech neskončil na druhém místě žebříčku.

Podpora vzdělání díky nadaci Billa a Melindy Gatesových (foto: facebook.com)

Letos druhý skončil Carlos Slim Helú

Po třech letech prvenství skončil na druhém Mexičan Carlos Slim Helú. Jeho významným zdrojem příjmu je americký mobilní operátor America Movil (AMXL).

America Movil má na mexickém trhu významnou převahu. 70 % Mexičanů jej využívá skrze mobilní síť a 80 % přes pevné linky. Je to také důvod, proč mexičtí zákonodárci minulý měsíc projednávali návrh zákona, aby byli operátoři donuceni rozdělit se o svoji síť, pokud kontrolují více jak 50 % trhu.

Bill Gates a Carlos Slim v Mexiku ukazují, jak je důležité správně zacházet s omezeným zdrojem vody a vysvětlují její význam pro lepší produktivitu v zemědělství (foto: facebook.com)

Další v žebříčku

Třetí skončil Warren Buffett, šéf Berkshire Hathaway Inc. a blízký spoluinvestor Gatese. Majetek Buffetta činí 59,7 miliardy dolarů. 

Na čtvrtém místě skončil Španěl Amancio Ortega s 56 miliard dolarů, který je nejbohatším Evropanem. Vlastní skupinu Inditex, která zahrnuje Pull & Bear, Bershku či Zaru.

Ingvar Kamprad, zakladatel řetězce IKEA, aktuálně kontroluje 55,6 miliardy dolarů.

Foto: facebook.com

Onload

3 názory ke článku

18. 05. 2013 v 16:37Off-line Vlce.kluk  (49/183/84)
Přeji tomu človíčkovi ať je takový jaký je tím myslím sám sebou a vždy pomáhá druhým.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 05. 2022 v 17:34On-line Donald9  (19/-/-)
b*****d
28. 10. 2023 v 21:01Off-line Plemenik  (48/183/98)
Mně se líbí jeho vytrvalá snaha odlidnit přetíženou planetu. Přeji mu mnoho úspěchů.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload