Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kristián: Ztratil jsem nejlepšího kamaráda, protože se mě začal bát

16letý Kristián (trust.no.one) žije ve Zvolene, téměř ve středu Slovenska. Chodí na gymnázium a je na sebe hrdý, že první rok zakončil s vyznamenání. Kamarádství s jeho tehdy nejlepším přítelem se pokazilo ve chvíli, když mu řekl o svojí homosexualitě.

Kdy sis poprvé uvědomil, že jsi na kluky?

Začalo to asi tým, že mi v druhej triede ZŠ kamarát povedal, že sa mu páčim a dal mi pusu. To bolo len také nevinné, no tie pusy mi vlastne dával stále a páčilo sa mi to. Len také detské na líčko alebo ústa.

Po roku sme sa dohodli, že na to zabudneme. Asi keď som mal 12, tak som si už naozaj začal uvedomovať, že ma priťahujú chalani. Nechcel som si to pripustiť. Veľa nocí som preplakal, že nikdy nebudem šťastný, všetci ma budú odsudzovať a podobne. Jedného dňa som si ale povedal, že to nemôžem nechať tak a robiť sa, že som šťastný heterák. Zaregistroval som sa na gay zoznamke.

Jak dlouho ses odvažoval, než jsi to někomu úplně poprvé řekl?

Už to budú pomaly dva roky. Povedal som to najprv jednej kamarátke. Odpovedala mi na to slovami: „Teraz ťa mám ešte radšej“. Dodalo mi to odvahu a povedal som to ďalšej, no tá bola skôr zaskočená.

Neskôr, keď som mal chalana, sa ma môj najlepší priateľ spýtal s kým chodím. Nechcel som mu to povedať, bál som sa jeho reakcie a navyše – poznal môjho frajera. Jedného dňa mi povedal: „Myslel som si, že sme najlepší kamaráti a ty mi ani nedokážeš povedať s kým chodíš. Sklamal si ma.“ A tak som si ho zavolal na chodbu a povedal mu to. Bol hrozne zmätený, snažil sa ma ubezpečiť, že to je v poriadku.

Keď som sa ho nechtiac dotkol, napríklad na ruke, myklo ho a odtiahol sa preč. Stupňovalo sa to a nemohol som sa ho nakoniec vôbec chytiť. Nemohol som sa s ním rozprávať v šatni, keď sa prezliekal, lebo môj pohľad naňho v spodnom prádle mu prekážal, nenechal si to vysvetliť. Nikdy som ho nebral ako objekt. Skôr ako brata. Naše kamarátstvo postupom času upadlo úplne. Stratil som najlepšieho kamaráta preto, lebo sa ma začal báť.

Když jsi to poprvé řekl, cos cítil?

Strach, ako zareaguje tá osoba. No keď mi povedala, že ma má ešte radšej, lebo som jej veril a povedal jej takú vážnu vec, veľmi ma to potešilo a dodalo mi to odvahu. Potom, keď som jej to povedal, cítil som pochopiteľne úľavu. Neľutujem to.

Jak to říkáš svým kamarádům?

Kamarátom, to vždy poviem, len tak medzi rečou. Napríklad „Ahoj Nika, ako sa máš? Mimochodom som gay“ Nemám rád tie dlhé kecy okolo toho. Už som to povedal veľa ľuďom. Vlastne každý, kto mi je blízky, to o mne vie.


Okrem toho jedného prípadu sa voči mne nikto neotočil chrbtom. A vlastne on sa už s tým tiež zmieril. Síce to nie je ako dakedy, ale je to zas medzi nami fajn. Nebojím sa vyjsť s pravdou von. To, že som gay, patrí ku mne a ak ma s tým nevie niekto rešpektovať, nevie rešpektovať ani mňa. Ja som so sebou spokojný a zmierený. Keby sa ma niekto spýtal a dal mi na výber akú chcem orientáciu, vyberiem si byť homosexuál.

Jak jsi to řekl rodičům?

Otec o tom nevie, lebo sa na mňa vykašlal, a mama na to prišla sama. Nikto z rodiny to okrem nej, aspoň odo mňa, nevie. Ale myslím, že je to každému jasné, keďže som nikdy ani len nespomenul frajerku a v detstve som mal okrem autodráhy aj Barbie domček.

Jaká byla její reakce?

Bol som na lúke s frajerom, znovu sme sa dali dokopy, keď mi zrazu zazvonil mobil a spýtala sa ma, že kde som. Ja som povedal že vonku a že som s kamarátom. Ona mi odpovedala, že si myslela, že sme sa rozišli.

S mamou som nemal nikdy dobrý vzťah. Žili sme 10 rokov spolu s jej frajerom, ktorý mi bol o veľa viac otcom ako ten biologický. Jedného dňa sa rozišli a on sa zrazu odsťahoval. Mama si našla iného, ale kvôli nemu sa len trápila. Vždy bola silná žena, dovtedy som ju videl plakať len raz, keď mi zomrelá starká, ako sme zostali sami, mali sme to veľmi ťažké.

Každú noc som ju počul plakávať za dverami v jej izbe, a bol som bezmocný. Hrozne sa trápila, aby nás udržala nad vodou. Podarilo sa jej to len tak-tak. Veci sa utriasli, zobrali sme si pôžičku, to že sme si v tých ťažkých chvíľach boli navzájom oporou zmenilo náš vzťah o 180°. Teraz sa s ňou o chalanoch rozprávam úplne v pohode. Keď niekoho mám, nevadí jej, že je u nás. Je mi v tomto veľkou oporou. Nebyť jej, nebol by som teraz taký silný. Patrí jej odo mňa obrovská vďaka.

Co tě přimělo jít s „pravdou ven“?

Som v podstate prevažne extrovert. Potreboval som sa s tým niekomu zdôveriť. Vo všetkom potrebujem radu od iných, ktorí sa na to vedia pozrieť aj z iného uhla ako ja. Najprv som sa s tým zmieril a potom som vyšiel s pravdou von. Brzdil ma len strach, no ten je už dávno preč.

Jak berou tvoji homosexualitu kamarádi?

Berú to fajn, teda kamaráti. Niektorí spolužiaci s tým majú problém, klasickí homofóbovia. Ale je mi to jedno. Stále ma potajomky ohovárajú, že som buzerant, ale nikoho nemôže mať rád každý. Nestoja mi za to, aby som sa nimi zaťažoval. Mám ich, slušne povedané, v zadku. Ani najmenej ma netrápi ich zakomplexovaný názor.

Měl jsi nějaké problémy po coming outu?

Ani nie. V podstate som mal problémy aj bez neho. Myslím, že na mne každý na prvý pohľad vidí, že heterák asi nebudem. Také tie klasické urážky na ulici od neznámych ľudí a podobne.

Akurát minule sa mi stalo, že na mňa nejaký opití stroskotanci začali cez celú ulicu húkať, že som vyj*baný buzerant a kričali do toho aj moje meno. Bol som trocha zaskočený, lebo aj som nemal tušenia kto to je. Možné však je, že im to niekto povedal. Niekto, kto to o mne vedel. Nemusí to byť tak.

Raz sa mi ešte stal taký nepríjemny incident v tunajšom bare. Bol som tam s kamarátmi. Časom sa to tam zaplnilo veľa ľuďmi a bol tam aj jeden chalan, ktorého som poznal z videnia. Začal všetkým vravieť, ako mu leziem na nervy tým, že tam som. Potom mi zrazu udrel päsťou do tváre. Zrazil ma na zem aj s kamarátkou. Ešte ten večer ma pri odchode dajaký chalani strčili zo schodov a zobral som zo sebou dole aj spolužiaka. Ten, čo mi vrazil, dostal ale vrátené, musel sa mi ospravedlniť a takisto ho dotiahli ospravedlniť sa aj barmanovi. Každý sa tam totiž postavil na moju stranu. Bol som zaskočený, lebo som niektorých ľudí ani dlho nepoznal. Poniektorí boli viac jeho kamaráti ako moji, no ako mi povedali, nezdalo sa mi ani zďaleka správne, aby ma mlátil niekto za to, že som gay.

Setkal ses s odporem od nábožensky založených lidí?

Ak áno, nebolo to kvôli ich náboženstvu. Možno to bol ale jeden z faktorov. Na konkrétny prípad, že by niekto zo mňa vyháňal diabla, alebo by na mňa vybehol kňaz so svätenou vodou, si nespomínam. V podstate mám pár striktne založených kresťanských kamarátov. S odporom k mojej orientácii od nich som sa nestretol, keďže sú to rovnako orientovaní ľudia.

Co bys poradil klukům, kteří jsou ve stejné situaci, jako jsi byl ty?

Nech sa zmieria s tým, kto sú. Kým to neurobia oni, nemôžu čakať, že to urobí niekto iný. A hlavne, majte odvahu silu a možno štipku nádeje.

V čem tě tvoje orientace omezuje?

Ako je každému známe, nemôžeme mať deti, ani si ich adoptovať. V ČR ani SR sa zatiaľ nemôžeme dať do manželského zväzku, ani jedno sa ma zatiaľ tak či tak netýka. Orientácia ma ale sama o sebe neobmedzuje. Obmedzuje ma okolie, ktoré ju nedokáže prijať.

Přináší ti tvoje orientace nějaké výhody?

Jasné. Napríklad, keď mám chalana a má moju veľkosť, môžeme si požičiavať oblečenie. Keď mu nejaké kupujem, môžem ho vyskúšať na sebe. Celkovo si myslím, že dvaja chalani si rozumejú viac ako chalan (hetero) a baba. Samozrejme, česť výnimkám.

Však celý facebook je zaplnený tým, ako každý chlap chce babu, čo mu donesie pivo, pozerá s ním porno, hrá PC hry a je 24 hod denne nadržaná. Lenže oni chcú vlastne druhého chlapa, ale v ženskom tele. O to to máme my, čo sme orientovaní na rovnaké pohlavie, jednoduchšie. My to všetko môžeme mať a o veľa jednoduchšie ako oni.

Dal bys klukovi pusu na tramvajové zastávce plné lidí?

V mojom meste nie, nepotrebujem, aby ma niekto počkal po škole a zbil. Ďalej nechcem spôsobiť ani to, aby ma videl niekto, kto pozná moju mamu, a bude ju ohovárať, že má buzerantského syna. Keby to bolo v inom meste, nemám problém. Aj keď, zbiť ma môžu aj tak, haha.

Máš více kamarádů mezi gayi nebo heterosexuály?

Hetero. Väčšinou sa so mnou homosexuáli bavia len pre to, lebo ma chcú vyj***ť. A ak nie, tak najprv chceli, alebo stále aspoň niekde v kútiku duše chcú. Takže niekedy pochybujem, že ma majú naozaj radi.

Neviem, s kým si rozumiem viac, asi s gaymi. To skutočne záleží od povahy, orientácia hrá len malú rolu. Aspoň pre mňa.

Koho považuješ za gay ikonu?

Sám neviem. Lady Gaga by bolo už otrepané. Spýtal som sa teda kamaráta, koho by dal on. Povedal, že seba. Pochopiteľne žartoval. Ale v podstate s ním súhlasím. Pre mňa je gay ikona môj najlepší gay kamarát, užívateľ tomas_bene. Ikona by mal byť niekto, kto ľudí podporuje. Mňa najviac podporuje on. Viac ako Gaga.

Jak vnímáš slovenskou gay scénu?

To je ťažká otázka. Myslím, že je dobré, že nemlčíme a snažíme sa presadiť svoje práva. Veci sa pohli dopredu, no žiaľ nie tak, ako v iných krajinách. Dúfam, že u nás k tomu dôjde čo najskôr.

Co bys vzkázal lidem, kteří nemají rádi gaye?

Iba jedno: Ani ja nemám rád vás.

Jací kluci se ti líbí?

No mám taký vysnený typ. Páčia sa mi chalani tak v rozmedzí 15-20. Na výzore sú pre mňa dôležité očí a hlavne úsmev. Ten ma vždy upúta viac ako čokoľvek iné. Neznášam, keď je niekto výrazne vyšší ako ja, no pri mojej priemernej výške 175 cm je to problém. Proste, ak je niekto pekný a vie sa aj obliecť, má u mňa šancu. Skôr mi záleží na vnútre ako zovňajšku, „nečakane“. Predovšetkým na inteligencii.

Ak niekto neovláda ani vybrané slová, čo sa stáva často, nemá u mňa šancu. Už len to, keď mi niekto napíše správu „si pekní“, potvrdzuje to, že to asi nebude človek, s ktorým by som si vedel písať.

Nevravím, že ja ovládam gramatiku dokonale, ale aspoň základy by sa patrilo. Ďalej, nechcem človeka, čo hľadá na gay zoznamke sex. Ja ho nehľadám. Hľadám romantický vzťah plný lásky. Sex k tomu patrí. U mňa nie je na prvom mieste.

Takže, ak niekomu ide o to, aby ma oprel o strom alebo naopak, taktiež nemá šancu. Ocením, keď má chalan zmysel pre humor a keď ma chápe. Občas je to dosť ťažké. Nie som dobrý v sexe, som náladový a žiarlivý. Viem ľúbiť najviac, ako sa na môj vek dá, a viem to patrične dokázať.

Jaké máš největší záliby a koníčky?

Pôvodne som si dal prihlášky na umelecké školy, keďže mojou záľubou je kreslenie. Na obe ma prijali predčasne vraj na základe môjho talentu a umiestneniach v rôznych okresných a krajských kolách. Problém je, že nikto nepodporuje umelcov. Aj na to, aby som sa vôbec dostal do nejakej súťaže som potreboval veľké úsilie. Zatiaľ som sa nestretol s úspechom ani v školách. Takmer nikdy ma neinformovali o možnosti zapojiť sa do nejakej ponúkanej výtvarnej súťaže akurát vyvesili nejaké moje tvorby na nástenku na chodbe

Väčšina ľudí si myslí, že som namyslený. Asi tak pôsobím, no už veľa krát sa mi potvrdilo, že mi ľudia napísali, že keď ma bližšie spoznali, zistili, že opak je pravdou.

Jak ses k tomu dostal?

V detstve bola mojou najlepšou kamarátkou moja o 8 rokov staršia sesternica a takisto bola aj mojim vzorom. Keďže ona je tiež veľmi talentovaná umelkyňa, už v mladom veku sa tomu začala venovať. Ja s ňou a zostalo nám to do dnes. Drží ma pri tom hlavne to, že si umením môžem vytvoriť hocičo čo ma napadne. Môžem namaľovať každú myšlienku, zhmotniť každý jeden sen a vyjadriť svoje city. Myslím, že som taká umelecká duša čo sa týka aj hudby, fotografovania a podobne. V budúcnosti by som sa mu chcel naďalej venovať, ale uživiť sa tým asi neuživím. Chcel by som hlavne tvoriť pre potešenie moje, rovnako ako aj pre potešenie druhých. To ma napĺňa.

Jak jinak ještě trávíš svůj volný čas?

Myslím, že nijako výnimočne. Kamaráti, zábava, facebook, PC hry, nakupovanie, tento gay zoznamovací portál a občas nejaké to šprtanie, no najradšej zo všetkého spím.

Jsi se školou spokojený?

Gymnázium bolo v mojom prípade dobré rozhodnutie. Podľa výchovného poradcu som typ človeka, čo vie robiť všetko a v ničom nejako výnimočne nevyniká, v mojom prípade až na kreslenie. Ďalej som podľa testov nadpriemerne inteligentný, tak som si povedal, že to využijem a pôjdem na vysokú.

Keďže som ani nevedel, čo chcem presne robiť, voľba bola jasná. Kolektív je tu tiež fajn, oproti základnej škole sa mi tu stalo len jediný raz, že som začul nejakú poznámku na moju orientáciu. Konkrétne „dajako sa oteplilo“ keď som prechádzal okolo skupinky štvrtákov. Samozrejme, určite takéto reči padnú aj za mojim chrbtom, no aspoň sa mi to neodváži väčšina povedať do očí. A aj keby, takých poznámok som si už vypočul veľa, ako asi každý z nás a už mi neubližujú.

Co máš dál v plánu po škole/změna práce?

Absolútne netuším. Pôvodne som chcel byť lekár alebo niečo podobné. Dokonca som sa stal tento školský rok aj dobrovoľníkom mládeže červeného kríža. Takisto som sa umiestnil aj v zdravotnej okresnej súťaži na treťom mieste. Ale zistil som, že krízové situácie, krv a pohľad do trpiacich ľudských očí, nie je nič pre mňa, takže som to vzdal. Stále sa hľadám.

Rozmýšľam aj nad informatikou, keďže je to perspektívne zameranie a celkom mi to ide, lenže osobne si myslím, že je to strašná nuda. Možno sa najbližšie skúsim bližšie informovať aj o počítačovej grafike. To je taký kompromis keďže kreslenie ma baví asi najviac, na rozdiel od informatického zamerania, ním sa neužívím.

Co je tvůj sen?

Byť šťastný. To je však široký pojem, pretože šťastie pre každého znamená niečo iné. Pre mňa je to predovšetkým láska. Chcel by som sa časom, keď budem starší, usadiť a možno si aj založiť rodinu. Myslím, že zatiaľ som na nejaký trvalý vzťah mladý. Moje naivné vnútro však stále sníva o tom, že si nájdem niekoho, s kým budem navždy. Realita je však rozdielna. Ako možnosť to nevylučujem, len ju nepovažujem za pravdepodobnú.

Kdo je tvůj vzor a inspirace?

Elizabeth Woolridge Grant. Väčšina ju ale pozná pod jej umeleckým menom Lana Del Rey. Inšpiruje ma jej povaha, piesne, texty, životný štýl a proste všetko. Hovorí mi z duše. Keď tvorím, väčšinou počúvam jej piesne.

Môj najobľúbenejší „citát“ od nej, ktorý má vytetovaný aj na ruke, je „Trust No One“ (never nikomu). O tom asi môže hovoriť aj môj nick. Som človek, ktorý v podstate uverí aj cudzincovi a samozrejme zakaždým sa sklame. Tento nick som si zvolil práve preto, aby som si vždy spomenul, že nemám veriť nikomu. Ja viem, znie to hlúpo, ja aj tak uverím. Asi si to dám vytetovať aj ja, nech na to nezabúdam.

Jak relaxuješ?

Keďže som lenivý typ, tak energiu ani dopĺňať nepotrebujem. No keď náhodou, tak jednoducho spaním alebo dobrou hudbou.

Jakou posloucháš hudbu?

Prevažne Lana Del Rey, Florence and the machine, Marinna and the Diamonds, One Republic, Adele, Rihanna, Beyoncé, Ellie Goulding alebo Nicki Minaj. Nepohrdnem však žiadnym štýlom hudby. Kľudne si vypočujem rap, metal alebo aj klasiku.

Co je ta nejvíc gay věc, kterou jsi udělal?

Nuž, ak mám povedať nejaké skutky, asi to bude to, že som sa ako malý hral s bábikami. Vždy ma fascinovalo, že deti takéto veci nerozlišujú. Nerozlišujú, ktorá hračka je dievčenská a čo sa stane, keď ich s nimi uvidí niekto hrať sa. Také veci ako „Nehraj sa s tým lebo to je teplé“ alebo „Homosexualita nie je normálna vec ale vada“ ich naučia iba dospelí alebo iné deti, ktoré to ale majú tiež od dospelých.

Jakou nejvíc gay věc jsi kdy dostal?

Pusu od chalana? Ak ide o hmotné veci, tak asi nič také. Záleží od pohľadu. Pre niekoho sú gay aj moje ponožky. Podotýkam, že nie sú ružové.

Jakou nejvíc gay věc by sis přál?

Oženiť sa s mužom, ktorého budem milovať. Nie len ja, ale aby to mohol spraviť každý. Aj ženy so ženami. Podľa môjho názoru by mala byť svadba dôkazom lásky a že chcem s tým človekom zostať navždy. Aby nás ani smrť nerozdelila. Myslím, že takú výsadu by nemali mať len heterosexuáli.

Jak vnímáš internetové seznamování?

V celku pozitívne. 99 % priateľov a kamarátov som spoznal týmto spôsobom. Som mu vďačný, lebo bez neho by som doteraz nemal toľko nezabudnuteľných spomienok. Prečítal som si veľa nepríjemných osudov ľudí, ktorým som sa aspoň takto pokúšal pomôcť a niekedy som tu zas dostal podporu ja. Kiežby bolo viac priateľských ľudí, ako tých, čo chcú fotky alebo sex. Aj tak som názoru, že internetové zoznamovanie jednoznačne uľahčuje ľuďom, ako my, život.

Souhlasíš s adopcí dětí homosexuálními páry?

S tými deťmi je to otázne. Sám by som chcel možno v budúcnosti nejaké adoptovať, no aj tak neviem či je to voči nim správne. Nechcem, aby sa moje dieťa vracalo zo školy s plačom, že sa mu smiali za to, že má dvoch oteckov. Rodina by mala byť miestom, kde je láska a bezpečie. Medzi oboma pohlaviami byť môže. Stále je lepšie, aby dieťa bolo v rodine, kde ho milujú ako v takej, kde ho týrajú, nestarajú sa oň alebo dokonca v žiadnej. V podstate klady prevyšujú nad zápory, takže som za. Len nie 100%, ako pri registrovanom partnerstve.

Zaujal tě Prague Pride?

Mňa osobne nie. Je to dobrá myšlienka. Zatiaľ som sa nechystal zúčastniť, takže som mu nevenoval veľkú pozornosť. Možno, keď sa ma to bude viac týkať. Každopádne som hrdý na každého, kto sa zúčastnil a podporil nás.

Kdybys teď mohl změnit tři věci, které by to byly?

Pochopiteľne predsudky voči nám. Zmenilo by to naše obmedzené práva, šikanu a celkovo by to zmenilo celé naše životy.

Nemám ani tušenia, ako to docieliť, ale chcel by som aby boli všetci šťastní. Potom by zmizlo všetko od násilia až po nočný plač mojej mami. Pochopiteľne, znie to detinsky ako celý môj článok, ale mám 16, môžem si to ešte dva roky dovoliť.

Posledné sa bude sebecky týkať mňa. Chcem zmeniť doterajší prístup ľudí voči mne. Chcem, aby sa konečne našiel niekto, u koho budem na prvom mieste, a nič iné predo mnou nebude. Tak, ako je to zakaždým u mňa.

Kristiánův profil: trust.no.one

Onload

44 názorů ke článku

06. 10. 2013 v 18:57Off-line Patriceek  (27/165/54)
Chudáku :(( nezávidím ti.. :p vím jaké to je, sám jsem to zažil :))
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
06. 10. 2013 v 19:22Off-line Kinerko  (29/-/-)
super článok, nech sa ti darí :)
Souhlasím - 13   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
06. 10. 2013 v 20:28Off-line GverGraen  (33/-/-)
Zajímavý incident z toho baru... Co vlastně pohledává 16ti letý puberťák v baru... Inu, řečnická otázka, sám jsem v tomhle věku do různých podniků chodil ale to si pak o "jednu mezi lampy" nepřímo říká.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
06. 10. 2013 v 20:39Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
ďakujem a Gver: an tom že som bol v bare nie je predsa nić zlé..nikde netvrdím že som tam robil niečo nelegálne a ten čo mi jednu strelil nebol o nič starší..všetci sme tam boli rovesníci...nebol to taký klasický bar pre ožranov a trosky
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 10. 2013 v 21:05Off-line GverGraen  (33/-/-)
Asi jsem ze staré školy a tam kde se podává alkohol, nemají nezletilí co dělat. Ožralové o trosky... píše to kluk který zde má fotku se vztyčenými prostředníčky a slovy "Keep calm and f**k b***hes"... Nebyl to žádný bar pro ožraly a trosky - říkáš to jako by jsi byl něco lepšího, přičemž mi přijdeš jako obyčejný fracek, který neví jak se má člověk vyjadřovat a chovat obecně.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 14  Nahlásit
06. 10. 2013 v 21:12Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
pozri človek v mojom veku si hádam môže ísť sadnú´t s kamarátmi na kofolu nie? na tom nie je nić divné...a to že to je v miestnosti kde sa podáva alkohol nie je nelegálne ani obvineniahodné..no tvoj názor na mňa ti neberiem..možno máš aj pravdu..uzavretá vec :)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 10. 2013 v 06:37Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
akože v podstate máte pravdu...ale kto v mojom veku v dnešnej dobe ešte v bare nebol? možno tak 5% detí...dovlím si povedať, žeja som ešte tá slušná časť a to, že som si tam šiel s kamarátmi sadnúť..fajn..stalo sa..ale nelutujem to a neviem čo je na tom také hrozné aby ma tu za to každý hejtoval...no z vášho uhla by som to asi videl rovnako..mrzí ma, že máte o mne takýto obraz
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 10. 2013 v 10:49Off-line Gaysex134  (28/184/78)
Staršne ma ten článok nudil... nevládal som ho dočítať... prepáč... a áno na prvý pohľad, rep. prečítanie pôsobíš namyslene... Inak taký typický blábol dokopy o ničom...
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
07. 10. 2013 v 14:49Off-line Klucinek  (33/176/75)
Opět nic jinýho než stereotyp, jako na většině profilů stejný fotky. Fotka v černejch brejlích, fotka v průhlednejch brejlích, fotka se stejným šklebem, fotka s holkama (nechápu proč se všechny buzny prezentujou obklopený holkama), fotka s rádoby cool výrazem, fotka se zdiženejma prostředníčkama plus nápis f**k... bože ste jak opičky přes kopírák (a kdyby to aspoň k něčemu vypadalo. No článek jsem ani nedočet jelikož psát o něco o tom že tě jeden člověk zavrh není nic na čem by se dalo stavět, takových lidí eště bude. No a že jsi to měl těžký, kdo ne...sory ale dávám mínus.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
07. 10. 2013 v 15:16Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
nj lebo vy ste všetci dokázali v živote určite aj niečo iné ako to že sa tu do mňa navážate :D keď ste všetci taký múdri a máte zaujímavejśí život tak prečo nenapíśete niečo lepšie? k***izovať, to je lahké ;)
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
07. 10. 2013 v 15:39Off-line Clas  (29/-/-)
Nepamätám sa, kedy som bol naposledy v bare, možno raz za život s rodičmi, a aj to len na niekoľko minút. A myslím si svoje o tom, že niekto, kto nie je samostatne zárobkovo činný, ide do baru. Ale napriek tomu nevidím dôvod, prečo by do baru nemohol ísť niekto, kto je neplnoletý. Dobre, je neplnoletý. A čo ako? To, že nejakí múdri ľudia rozhodli, že práve v 6574. deň svojho života sa človek stane dospelý a nie v 6573. deň alebo v 6575. deň ešte nie je dôvod na to, aby sme sa tým vždy riadili. S takýmto prístupom potom nemáme čo vyčítať predraženým vládnym zákazkám, pretože na papiery sú tiež v súlade so zákonom a tak ďalej. Takýto pohľad považujem za byrokratický a smiešny.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 10. 2013 v 16:15Off-line Pavelsky  (26/175/65)
:333
07. 10. 2013 v 16:58Off-line Toy  (100/178/70)
Vy byste si tady měli někteří uvědomit že o ty rozhovory tady jsou ti všichni požádáni redakcí. Spousta těch kluků by se tedy ráda podělila o svůj životní příběh z různých důvodů! A nemusí to být zrovna trhák. Je to ale jejich příběh. Mají si snad vymýšlet akční show aby vás to pobavilo a jak tady kdosi napsal "aby se na tom dalo stavět"? 90% těch co vždy ohrnují pysky nad článkem jsou ti kteří tu podle mě nemají co dělat (kromě stalkingu) protože jejich mrtvé profily bez fotek nejsou pro tento server žádným přínosem a jen prudí ostatní. Pokud se jim snad někdo zalíbí a ten někdo přistoupí na jejich hru, pak možná odkryjí svoji identitu v podobě většinou fake fotky někoho cizího. A jejich obhajoba typu "nepotřebuju aby to o mě všichni věděli" je taky totálně postavená na hlavu! Proč si tedy dělají profily na gay seznamkách?? ...a jsme opět tam co jsem řekl v tomto příspěvku. Bavte se a udělujte svoje "NESOUHLASÍM" dál ;)
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
07. 10. 2013 v 17:09Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
hovoríš mi z duše..presne niečo takéto som tu mal rozpísané ale nakoneic som sa rozhodol, že to nezverejním lebo by sa do mňa pustili ešte viac...fakt ma mrzí že to niekto vidí tak k***icky...ale toto budú pravdepodobne len zakomplexovaní ľudia čo nemajú nič lepšie na práci (keďže sociálny život je asi dosť mizerný keď tu je také haló za to, že som bol v bare..fakt strašné) len k***izovať..nuž..niekomu nikdy človek nevyhovie.. ďakujem za podporu :)
07. 10. 2013 v 17:17Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
áno máš pravdu, nečakal som nič iné len ma to mrzí
07. 10. 2013 v 18:20Off-line Fildas123  (30/180/67)
trust: Mě se ten článek velice líbí a ještě tady řeknu něco k těm rejpalům např. descaharm: teď už jsem plnoletej delší dobu, ale předtím jsme chodili s kamarádama taky do barů se bavit a i pít alkohol, počítali jsme s tim, že občas dostanem přes držku, ať to byl gay nebo ne a nevidím na tom nic divného se chodit bavit i v dřívějším věku než v 18, možná za tebe, když tady byli komouši a nebyli žádný bary a neměl si kamarády, si neměl s kým jít ani do hospody, tak si teď stěžuješ a k***izuješ lidi, kteří si aspoň ten život trošku užívají ... a jak tady čtu takt trust.no.one ještě k tomu není ani extra popíječ, když píše, že si tam dal nealko a že tam tak často nechodí, tak přijeďte do Prahy se někdy podívat a uvidíte co dělají děti ve věku 12,13,14 (což se mi taky nelíbí, ale podle mě doba zábavy a pití alkoholu s kamarády v rozumné míře začíná tak v 16 letech :) a truste s*r na ty lidi, co tě k***izujou, buď záviděj tvoje mládí a nebo nemají nic jiného na práci :)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 10. 2013 v 18:24Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
ďakujem :) som rád za každú podporu :) pekne napísané
07. 10. 2013 v 19:40Off-line Klucinek  (33/176/75)
A už sme opět u toho, vadí Ti negativní komentáře? Tak se nikam necpi. Každej jen počitá že někam něco napíše, nebo udělá a všichni se z něj poserou. Já bych něco takovýho odmít, páč nevim proč bych měl veřejně brečet jak sem to měl těžký, jak na mě všichni serou bla bla...každej máme svoje.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
07. 10. 2013 v 20:42Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
nepočítam že sa zo mňa každý posere a ani tu verejne neplačem o.O nemyslím si že mám nejaké hrozné životné skúsenosti..vela ludí sa má ovela horšie...
07. 10. 2013 v 21:09Off-line Fildas123  (30/180/67)
Omlouvám se, přečetl jsem si to ještě jednou a ty mezi ně nepatříš, nevim proč, ale asi jsem se přehlíd, uznávám chybu :) Myslel jsem např. GverGraena !!!
07. 10. 2013 v 21:15Off-line Fildas123  (30/180/67)
Ještě píši jednou, psal jsem můj komentář a chtěl jsem tam někoho vložit, kdo ho k***izoval a četl jsem ty ostatní komentáře a asi jsem jen blbě zkopíroval špatné jméno, četl jsem jiný komentář a zkopíroval nerad tvoje jméno ... tak se ještě jednou omlouvám ... chyby se snad stávají ...
08. 10. 2013 v 19:23Off-line Tomas_bene  (26/171/53)
čo je na tom članku namyslené? vy sa fakt musíte nudiť, ludia...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 10. 2013 v 16:05Off-line Byto  (54/171/75)
drzim mu palce chalanovi
12. 11. 2013 v 07:23Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
Vidno, že toto je názor človeka čo sa vyzná :) ďakujem za podporu a aj ty sa drž :)
17. 12. 2013 v 18:18Off-line SirEragon  (58/182/82)
trust.no.one- chlape víš co ti přeji láááááááááááááááááásku. Dál bez komentáře.
02. 01. 2014 v 13:21Off-line Klasik76  (41/174/-)
Zajímal by mně ještě článek, popírající dogmata typu PragPride, ComingOut, nevraživost vůči církvi a popírání promiskuity u HIV:)
05. 02. 2014 v 16:40Off-line Dravec  (33/183/65)
To, že mladiství chodia do barov je len a výlučne chybou spoločnosti, nedostatku záujmu o vytvorenie volnočasových aktivít pre mladých , ktoré by boli aspoń tak lacné ako je ten bar.

A potom.... nech mi nikto netvrdí , že mu v 16 rokoch nezáležalo na tom, aby zapadol.
02. 03. 2014 v 16:28Off-line Filip123  (28/183/-)
pekny clanok :)
16. 04. 2014 v 10:24Off-line Jakubko2  (25/165/60)
Dosť dobrý článok závidím ti čo si zatiaľ dokázal....Na to treba odvahu lenže som ju ešte nenašiel držím palce v živote
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 04. 2014 v 14:53Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
aj ja tebe si fajn chalan :)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 04. 2014 v 14:05Off-line Klucinek  (33/176/75)
Haha patnáctiletí obdivují šestnáctiletý co všechno v životě dokázali, to je mi komedie :D:D dyt ani neví (nemůže) vědět jak chutná opravdovej život...
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
17. 04. 2014 v 16:35Off-line Trust.no.one  (27/179/65)
Obdivuje ma za to, že som sa priznal okoliu, že som gay v mladom veku zatiaľ čo on na to odvahu nemá :) s tým ako chutí ozajstný život to nemá nič spoločné :) nemyslím a ani netvrdím, že viem aké to je :) no na druhej strane, môže sa stať, že niekto na to príde už v 20tich a niekto za celý život nie :) ale máš pravdu v 16 je to takmer nemožné :) a btw mám 17 ale to je detail :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 04. 2014 v 18:11Off-line Jakubko2  (25/165/60)
A ty vieš ako chutí naozajstný život keby si mal aspoň 35 ale máš 23 a ty čo si dokázal v živote máš matu***u ? Gratulujem...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 04. 2014 v 18:17Off-line Jakubko2  (25/165/60)
Ach takýto ľudia má vedia vytočiť myslia si že dokázali v živote veľa a pri tom vyhrali jedine súťaž v jedení hot dogov
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 10. 2014 v 15:41Off-line Strom-z  (36/190/74)
velmi sympatickej a přirozeně působící kluk, některý commenty tady jakože v 16ti by člověk neměl do hospody...ach jo:) držim palce se všim!
14. 10. 2016 v 01:29Off-line Powlusik  (37/179/69)
Teda teda, ja byť na Slovači a spotkať ťa, určite bysom ti dal veľkú pusu!
Lebo niesi žiaden tupec. Si veľmi pohľadný, skutočne inteligentný, a máš rad ľudí. To je na tom to skvelé. Evidentno vieš aj pekne kresliť. Pekne aj píšeš, máš to v hlave dosť srovnané. Chcel by som byť aspon trocha taký ako ty!
Príjemný chytrý chalan s krásnym vízorom. Kto by chcel viac??
Budem blúdiť po Slovenkej zemi, kým ťa niespotkám!!!!!
15. 11. 2016 v 23:28Off-line Amagiri  (32/178/57)
:3
27. 12. 2016 v 22:56Off-line DJs.Zbynek  (39/175/70)
To je Normalni u Gayu Je jsou to podrazaci
22. 02. 2017 v 13:27Off-line PavelKalvoda  (56/186/80)
Vy všichni moralisté:
po 4 letech na internátní průmyslovce v nejmenovaném pohraničním maloměstě... Kluci od 15 - 16 let párkrát do týdne v hospodě / v "báru" - pivo teklo proudem, občas proložené panáky lihovin = NORMA / pravidlo. Netvrdím, že to je správné, ale navážet se tu do kluka, že někde cucal s kamárády kofolu... To sorry teda, přistaňte v realitě !
23. 05. 2018 v 08:52Off-line Xander  (29/184/75)
presne jak spíva taylor swift haters gonna hate hate hate , d***li, a k tebe taky dobry clanok som este necítal , mozno to tak druhym hrozne vadí ze posobis v tom clánku celkom dokonalo :D
05. 10. 2020 v 08:34Off-line Iglw  (48/172/77)
Níádherně,upřímně napsaný článek!!Co se změnilo za dobu,od vydání?Jsi šťastný chlap v dobrém svazku,klidně mi napiš na nicka!Díky!Váňa
31. 03. 2022 v 06:45Off-line PaulBrian  (51/180/72)
Držím ti palce zažil som niečo podobné snáď sa v republike stane zázrak a začnú brat všetkých ľudí ako rovnocenných. Prajem ti krásny život po boku muža tvojho sna.
15. 09. 2022 v 07:53Off-line Cervix  (36/174/72)
Chytrý a upřímný kluk podle jeho projevu, na svůj věk rozumný.
To se ale asi už dneska hold nenosí.
V současnosti převládá arogance, sobeckost, vulga***a, vyčůranost, ......
Přesně, jak psal , to vytetované motto - Nikomu nevěř!
28. 08. 2023 v 21:00Off-line Marfiserak  (54/180/70)
Rozhovor bude už brzo deset let starý. Docela by mě zajímal update, střih po deseti letech …
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload