Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Máme tři pohlaví: Mužské, ženské a neurčité. Po Austrálii to nyní potvrdilo i Německo

Německo je první evropskou zemí, která vedle mužského a ženského pohlaví uznalo třetí pohlaví – tzv. „neurčité“. Tuto novelu ocení především osoby, u kterých nelze jednoznačně určit jejich pohlaví. Německo neeviduje přesné statistiky takových osob, dle odhadů ale v 80milionovém Německu žije 16 000 až 800 000 lidí, kteří mají současně mužské i ženské pohlavní orgány, píše server idnes.cz.

Nemusí to hned znamenat, že tito lidé mají současně penis i vagínu. Příkladem člověka je Gerda, který má mužské chromozomy XY a současně dělohu.

V úředních dokumentech tak bude možné uvést „neurčité“ pohlaví, což může být přechodný stav pro osoby, které se zatím „rozhodují“, které pohlaví si vyberou. Nemusí se ale jednat pouze o přechodný stav, protože „neurčité“ pohlaví si mohou ponechat natrvalo.

V cestovních pasech ale tuto novinku nenajdeme, protože jejich podobu upravují jiné zákony. Novela se netýká ani transexuálů, kteří jsou již de facto přikloněni ke konkrétnímu pohlaví a akorát „dočasně“ žijí v jiném těle.

Titulní foto: 78428166@N00, Flickr, Creative Commons

Onload

6 názorů ke článku

07. 11. 2013 v 13:08Off-line Adam.dubsik  (36/200/100)
Tak mi teda někdo řekněte, k čemu to je, když se to netýká transsexuálů...
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
07. 11. 2013 v 17:19Off-line SyTOM  (25/-/-)
tuhle zprávu jsem slyšel před 3mi měsíci -_-
12. 04. 2014 v 13:44Off-line Hitsu  (23/185/75)
Že by Hermafrodit ? o.O :D
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 05. 2014 v 23:29Off-line Petardo  (103/-/-)
Ale hovno, jsou tu dvě orientace (jsi na kluky či na holky, bisexualita je pro chudáky, co neví), pohlaví jsou taky dvě, máš č***ka nebo p**u. Ano, pak tu jsou poznamenané děti s pindou, ale mají nesestouplá varlata nebo třeba dvě hlavy, tady jde o to, že mladí homosexuální kluci se pod tlakem médií stylizují do buzerantních kreatur, hnus a hnus!!!
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 20  Nahlásit
04. 07. 2017 v 09:50Off-line Pollo123456  (37/187/98)
tolerance je skvělá ,ale nesmí se to přehánět ,každému rozumnému člověku přece dojde že žádné další pohlaví neexistuje.Je to jen další výmsl co se nám společnost naivně snaží podstrčit jen pro to aby jsme si řekli ano jsme tolerantní .tolerantní můžeme být ale máme být i hloupí .dle mého názoru to že někdo má penis nebo vagínu nebo podle článku mužské hormony a vagínu nebo obráceně ,to přece neurčuje jak se daný člověk cítí ,jestli mužem či ženou a když článek nepojednává o transexuálech .tak o kom tedy? o neurčitých. to nechápu kdo to je .až se ho či jí někdo zeptá na jeho sexuální orientaci tak jim řekne že je neurčitej i když má penis ,nebo vagínu a pak jim řekne že provozuje sex jen s neurčitýma ?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
22. 11. 2017 v 02:48Off-line Tycz  (44/180/72)
*Pollo123456:
Možná nevíš, že se občas rodí i děti, které nemají vůbec žádné pohlavní orgány. Vinou vrozeného nesprávného chromozonálního uskupení se narodí dítě, jež je velmi podobné dívce, přesto ale ženské ani mužské orgány nemá. Takové vrozené stavy lze u žen během vývoje poopravit např. plastickou operací, při které je vytvořeno něco, co je hodně podobné vagíně, neurochirurgicky se dokáže vytvořit i oblast citlivosti takové vagíny, jakýsi bod "g", který je znám u zdravých žen.

*Pokud se ale bude takové dítě samo považovat spíše za chlapce (ovšem bez genitálií), umí chirurgové vytvořit i jakousi obdobu penisu, jehož funkce však bývá poněkud náročnější. Pochopitelně takový chlapec nemá prostatu ani jiné další orgány jež by přirozeně zajistily jeho zcela plně funkčí mužské pohlavní činnosti (nebude mít varlata - šourek možná díky plastice ano, ale nebudou se mu tvořit spermie ani kompletní sperma).

*Právě tyto osůbky je třeba od narození považovat za sexuálně neurčité!!!
Takovéto určení očekáváme i v naší legislativě již co nejdříve.
Ovšem transsexuality zdravých osob do této kategorie vůbec nespadají!!

*Pak ještě existují lidé, kteří se skutečně narodí s oběma pohlavními orgány. Ty jsou většinou nefunkční nebo je funkční jen jeden z patřičných orgánů, a často se pak podle toho a podle samotného sexuálního směřování osoby lékařsky dopomáhá k dokonalejší funkčnosti zvolených genitálií.
*Rovněž takové osoby lze řadit k původně neurčité pohlavnosti!!
Logicky po úpravách směřujících pouze k jedné či druhé pohlavnosti je pak nutno zmiňovat vždy jen určité jedno pohlaví.

*Pozor však na obdobně neurčité mentální směřování jedince! Ten může mít zcela funkční pohlavní orgán, ale mentálně bude vyžadovat jeho proměnu na pohlaví opačné. To je zcela jiná, poměrně známější kapitola!
MUDr. Macej Tycz sexuolog
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload