Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Dominik: Rád bych lidem ukázal, že gayové nejsou až tak jiní

Sedmnáctiletý Dominik (Smouliq) bydlí v Ostravě a druhým rokem studuje Střední školu teleinformatiky. Zajímají ho módní kolekce a navrhování designu. Rád vaří, hraje na kytaru a na bicí. A když je prý nemá po ruce a přitom má náladu, tak bubnuje na všechny možné věci okolo.

Řeší záhady, kouká na kutilská videa a opravuje poškozená elektro zařízení. Nejraději však svůj volný čas trávím se svými přáteli, kteří ho podporují, rozumí mu a hlavně mu usnadnili comig out a zapadnutí do kolektivu.

Kde se u gaye vzala „oprava elektro zařízení“?

Jako všichni kluci v moji rodinně, tak i já jsem byl technicky založený typ člověka, ale byl jsem i dost kreativní. V tomto směru se velmi vidím ve Stevu Jobsovi.

Je Steve Jobs tvůj vzor?

K tomuto bych si dovolil využít řeči Baracka Obamy: „Steve Jobs byl dost odvážný, aby myslel jinak, dost smělý na to, aby věřil, že může změnit svět, a dost nadaný na to, aby to skutečně dokázal“.

Ze své garáže vybudoval jednu z největších firem světa. Díky němu máme vůbec první počítače. Jeho prvotinou byl dřevěný model Lisa. Rád říkal, že každý den žil, jako by to byl jeho poslední. Bylo to tak, a díky tomu změnil naše životy, a dosáhl v lidských dějinách vzácného úspěchu. Změnil to, jak my všichni vidíme svět. Dost možná největší poctou pro Steva může být to, že svět se o jeho odchodu dozvěděl z přístroje, který sám vytvořil.

Dominik s Vojtou Zakouřilem

Máš nějaké jablíčkové zařízení?

Apple zařízení nevlastním, protože mi přijdou příliš omezená. Je to skvělé pro člověka, který chce dostat telefon a příliš ho nastavovat. Já jsem ale spíš typ člověka, který chce mít všechno co možná nejvíc podle sebe.

Co plánuješ po škole?

Snažím se zlepšovat se v oblasti burzovní ekonomiky, chtěl bych toho využít, abych dosáhl svého snu.

Jakého snu?

Založit si vlastní módní značku, která by se dokázala svými „lepšími“ výrobky zařadit i mezi takové ikony, jakou jsou například Louis Vuitton nebo Lacoste, ale zároveň i být svými cenami blízko běžných výrobků. Zkrátka být značkou pro studenty, jako jsou New Yorker, House apod. Mým hlavním cílem je originalita, nápaditost a dostupnost.

Chtěl bych podporovat gay komunitu, protože dle mého názoru je málo lidí, kteří ji podporují. Lidé jsou stále zvyklí na stereotypy, jako „Modrá Ústřice“ nebo zženštilé gaye, které paroduje všemi známý vlogger Jan Zelenka.

Rád bych lidem ukázal, že nejsme až tak jiní. Jíme stejné jídlo, dýcháme stejný vzduch a milujeme kluky. O co jde? Komu je co do toho, s kým trávím svůj volný čas, když to neovlivňuje moji práci.

Kdy sis poprvé uvědomil, že jsi na kluky?

Ve třinácti letech. Vzrušovali mě chlapci fyzicky, ale nedokázal jsem si to přiznat. Myslel jsem si, že je to špatné a že nejsem gay. Ale pořád častěji jsem si představoval místo dívek kluky a občas jsem míval zasněné fantazie o náhodných klucích z tramvaje a přál jsem si je líbat.

Trvalo půl roku, co jsem žil v představě, že jsem bisexuál. A když jsem zjistil, že už bych si opravdu nedokázal představit vztah, ani nic podobného s holkou, bylo na čase si přiznat, že jsem prostě gay.

Komu jsi to poprvé řekl?

První, komu jsem to řekl, byla moje mamka, poté moje nejlepší kámoška a pár kamarádů. Potom jsem to o sobě napsal na Facebook.

Mamka se to dozvěděla, když jsem si procházel svým prvním rozchodem s klukem. Zeptala se mě co se děje, protože ze mě bylo cítit, že nejsem ve své kůži. Tak jsem se jí svěřil s celým příběhem, a vzala to vcelku dobře, a dnes máme spolu skvělý vztah. Můžeme společně řešit cokoliv.

Otec na mou orientaci přišel náhodou, když jsem se zapomněl odhlásit z Facebooku. Taky to vzal v celku v pohodě. Byl to pro ně šok, ale je to moje rodina, a já jsem jejich syn. Budou mě milovat takového, jaký jsem. A věřím, že ať už si vyberu kluka, holku, anebo klidně mimozemšťana, budou mě podporovat, protože chtějí, abych byl šťastný.

Když jsem šel na střední školu, tak to nikdo o mně ze třídy ani netušil. A já si řekl, že toho využiji, a nejdřív se s nimi seznámím, aby neměli předsudky, a řeknu jim to až na konci školního roku. V půlce školního roku však na internetu našli fotografie, kde jsem se líbal s klukem, a hned se to rozkřiklo, tak jsem to neřešil a řekl jsem si, že mi vlastně jen ulehčili mojí práci a vyřešili můj veřejný coming out za mě.

Proč jsi to chtěl o sobě říct?

Nedokázal jsem už v sobě skrývat a potlačovat to, kdo vlastně jsem. Toužil jsem se svěřit, a řekl jsem to tedy svým přátelům. Vlastně jsem nějak ani neřešil jejich reakci. Prostě buď mě přijmou takového, jaký jsem, nebo jsem si prostě vybral špatné přátele.

A vybral sis špatné přátele?

Jsem rád, že žiju v okolí, které mne přijalo, a to, s kým chodím, nijak nezměnilo naše vztahy. Ale znáte to, vždy se najde někdo, kdo bude proti. Myslím si, že chybí informovanost. Ukázat i těmto lidem, že nejsme o nic horší. Ba naopak.

Cos cítil, když jsi to o sobě řekl?

Nejprve strach z reakce, ale potom úlevu. Je to skvělý pocit, když už si nemusíte dávat pozor na to, co řeknete, a můžete mluvit naprosto otevřeně. Znáte přeci ten nezvyk, když do té doby musíte říkat slova jako: „přítelkyně“, „svatba“ nebo „děti“.

Měl jsi nějaké problémy po coming outu?

Někteří lidé se se mnou přestali bavit. Alespoň vím, kdo je pravý přítel, a kdo pokrytec s předsudky. Už Coco Chanel kdysi řekla, že přátelé jsou jako diamanty. Ty pravé vám vydrží navěky. Než vám je nějaká dě*ka ukradne.

Takže co poradíš klukům?

Nebát se to říct, když to budeš skrývat a bát se toho, každý to muže použit proti tobě, ale když to budeš nosit hrdě jako štít, nikdo ti tím nemůže ublížit, a to platí nejen o orientaci, ale o všem, co tě tvoří.

V čem tě tvoje orientace omezuje?

Asi to bude znít divně, ale občas je docela složité se s ostatními kluky převlékat v šatně, navíc si s nimi ani moc nerozumím. A až budu jednou potřebovat opravit rozbité pojistky, nebo prasklou pneumatiku, tak jsou mi všechny holčičí kamarádky k ničemu (smích).

Přináší ti tvoje orientace naopak výhody?

Máme pochod hrdosti Prague Pride, což heterosexuálové nemají. Vtipné je, že kdyby chtěli udělat pochod na téma: „Jsem hrdý, že jsem hetero“, tak by byli považováni za homofoby, ne? Ale myslím si, že máme větší smysl pro detail.

Líbí se ti Prague Pride?

Jednou za rok má snad každý právo trochu blbnout. I když je asi trochu příliš, když se vám najednou po náměstí promenádují skoro nazí muži v tangách, make upem, anebo s flitry. Stejně je to náš den. Na co brát ohled na ostatní? To děláme celý rok.

Dal bys klukovi pusu na tramvajové zastávce plné lidí?

Inu proč ne, otázkou ovšem zůstává, kde bych ho měl líbat. Asi bych se trochu víc bál v Přívozu, než u Karolíny. Přeci jen tam je jiný typ lidí, a já mám svůj obličej vážně moc rád (smích).

Máš více kamarádů mezi gayi nebo heterosexuály?

Ani já nejsem výjimka. Gayové a holky. Ale i přesto jsou výjimky, kdy se s heterosexuálem dá mluvit takřka o všem, i když někdy nejsou moc nadšení z gay témat. Například mile mne překvapil Petr Kazi, který je absolutně otevřený jakýmkoliv názorům, a nikdy bych nevěřil, že se s heterákem dá tak dobře bavit.

Koho považuješ za gay ikonu?

Česko nemá gay ikonu. V zahraničí sice mají několik celebrit, které lidé obdivují snad jen proto, s jakou hrdostí a bez strachu říká svou orientaci. Já si nemyslím, že být gay je něco výjimečného, co by z někoho mělo dělat ikonu jen pro to, s kým spí.

Co bys vzkázal lidem, kteří nemají rádi gaye?

Asi aby si vzpomněli, komu se všichni homosexuálové rodí. Ano. Jedině heterákům. Našel jsem si i hezký citát, docela bych tomu i věřil. „Ve studii jsme zjistili, že ti, kteří jsou homofobní, jsou mnohem častěji vzrušováni mužskými homoerotickými obrázky než ti, kteří homofobní nejsou,“ uvedli američtí psychologové ve své zprávě z 16. dubna 2008 v San Franciscu.

Jací kluci se ti líbí?

Tohle je velmi individuální, každý kluk mě okouzlí něčím jiným. Libí se mi kluci, kteří jsou sami sebou, mají svůj styl a nenechávají se ovlivňovat. Sice mně občas takoví kluci naštvou, že si nenechají poradit, ale v konečném důsledku si vážím, že si stáli na svém názoru.

Co je ta nejvíc gay věc, kterou jsi udělal?

Šel za jedním klukem v obchodním centru, a zeptal se ho, jestli není na kluky, že je pěkný. Očividně gay nebyl, protože ten obličej, který udělal, byl k nezaplacení. Spíš to byla taková sázka, jestli mu to opravdu řeknu do očí. A ano. Nevadí mi říct, co si myslím.

Jakou nejvíc gay věc jsi kdy dostal?

Polibek od kluka.

Jakou nejvíc gay věc by sis přál?

Romantický den s klukem tak, jako to je ve filmech.

Jak vnímáš internetové seznamování?

Není nás zrovna nejvíc. Jen asi 300 milionů včetně lesbiček, takže asi 150 milionů, a z toho je dost zadaných. Takže tomuhle typu seznamování fandím, protože je to lepší, než se ptát na ulici, a ten pocit, když se na vás podívá tím pohledem vraha, a řekne vám, že není…

Souhlasíš se sňatky gayů a adopcí dětí?

Podle toho, co jsem si pročítal, tak sňatky dávají víc výhod partnerovi. Například dědické právo na majetek. A oproti registrovanému partnerství, které platí jen pro zemi, ve které se vzali, tak gay manželé jsou svoji na celém světě.

Adopce děti homosexuály mi přijde normální, protože přeci jen je lepší, když má dítě milující rodiče, (bez ohledu na orientaci), než když je někde v dětském domově, kde nemá žádnou rodičovskou lásku. Hodně lidí se brání větou, že by mohli vychovat pouze homosexuální děti, ale kdyby jejich teorie byla pravdivá, tak by heterosexuální rodiče mohli vychovat pouze heterosexuální děti.

Dominik s Vojtou Zakouřilem

Kdybys teď mohl změnit tři věci, které by to byly?

I kdybych mohl, nic bych neměnil. Za to dobré jsem rád, a to špatné mě poučí do budoucna. Nic se neděje jen tak, a vše má svůj důvod. Jsem rád za každý pád na držku.

Dominikův profil: Smouliq

Onload

50 názorů ke článku

03. 05. 2014 v 16:59Off-line Kex  (26/175/65)
Oh, ty jedna naše seleb***o :3 :DDD
Souhlasím - 45   •  Nesouhlasím - 24  Nahlásit
03. 05. 2014 v 17:28Off-line Igni  (36/192/130)
Ja sem to odmitl cist teda uz po nadpisu. Sorry, ale gayove nejsou vubec jini. A dokud tohle nepochopite a nebudete se podle toho chovat a prezentovat se, (kdy dnes je spis snaha se za kazdou cenu odlisit), tak bude vzdy ta mensina, ne opravdova nedilna soucast spolecnosti jako takove, kde se nebude delit podle sexualni orientace.
Souhlasím - 40   •  Nesouhlasím - 21  Nahlásit
03. 05. 2014 v 17:40Off-line Martin108  (36/183/83)
igni: Tak když nejsme vůbec jiní, proč nejsme hetero? :D
Smouliq: Dobré názory v rozhovoru :)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 11  Nahlásit
03. 05. 2014 v 20:52Off-line Harpli  (39/175/75)
Když tě baví technika a ekonomika, tak bys mohl vydělávat a dělat objevy, tak běž dál techniku a ekonome.
03. 05. 2014 v 21:10Off-line Charles2300  (32/183/85)
igni
Já jsem zase nečetl to tvoje už od začátku si mě nasral. Sám víš, že to není pravda, že jsou jiný, třeba tohodle š***na mám v přatelích na facebooku a to co vidim každý den na zdi, není až tak normální a přijde ti normální, když se kluk chová jako ženská apod.? Tak neříkej, že nejsme jiný. :-) Samozřejmě, že ne všichni.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 05. 2014 v 21:29On-line Klucinek  (33/176/75)
Kde se u gaye vzala „oprava elektro zařízení“ už jen tato otázka mě přesvědčila o všeobecném názoru na geje...
03. 05. 2014 v 21:32Off-line Martin108  (36/183/83)
Koukám ocitnout se mezi rozhovory je tu tak trochu za trest.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
03. 05. 2014 v 22:02Off-line Chuckym3  (41/174/75)
nechť se mu jeho ideály a sny plní :)
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 05. 2014 v 23:12Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Nadpis: "Rád bych lidem ukázal, že gayové nejsou až tak jiní."
a hned 1. odstavec: "Zajímají ho módní kolekce a navrhování designu."
Tak teda nevím, čím chce zrovna Dominik dokázat, že gayové nejsou jiní. Techniku sice studuje, ale věnovat se jí nechce - naopak, chce jít cestou, o které sní snad každá druhá buzna :-)

Vtipná je taky věta: "...ale když to budeš nosit hrdě jako štít, nikdo ti tím nemůže ublížit..."
Takže zaprvé - orientace není nic, na co by měl nebo neměl být člověk hrdý. Je to vrozená vlastnost, kterou nemohu (zatím, naštěstí) změnit. Stejně jako slepec není hrdý na to, že je slepý, tak ani gay nebo lesba nemůžou být hrdí na to, že jsou gayové nebo lesby. Je to falešná hrdost, která je jen vodou na mlýn homofobům.
A za druhé - to, že to o tobě někdo ví, rozhodně neznamená, že ti nedá přes tlamu. Vím, že to bylo myšleno spíš psychicky, ale někdo by z toho mohl mylně nabýt dojmu, že když to všem vytroubí, tak mu nikdo nic neudělá.
Souhlasím - 31   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
03. 05. 2014 v 23:28Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Ještě poměrně zásadní chyba (opět apel na redakci - edituje ty články vůbec někdo?): "Asi bych se trochu víc bál v přívozu, než u Karolíny."
Tím přívozem myslí zřejmě městskou část Ostravy, která se jmenuje Přívoz. Není tím tedy myšlen jakýkoliv přívoz. A není Karolína, ale Karolina a autor tím zřejmě myslí obchodní centrum Forum Nová Karolina v centru Ostravy. To by mělo být vysvětleno, ne každý zná Ostravu tak dobře, aby hned věděl, o co jde.
Souhlasím - 18   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 05. 2014 v 03:12Off-line GverGraen  (33/-/-)
Gayové nejsou jiní... vždyť i heteráci běžně citují Coco Chanel... :D
04. 05. 2014 v 09:38Off-line Igni  (36/192/130)
Charles2300: No to je porad to co nechape ocividne vetsina nasi komunity. Sme stejne pestrou skupinou lidi jako sou heteraci. Tam sou taky i trochu zzenstili kluci, poradni alfasamci a ti "obycejni" jako u nas. A tohle musime vsichni pochopit a ukazat jim to, jinak proste budem porad oddelena mirota. Jak pise ThomPrag, nosit svoji orientaci jako stit, to je proste uzasny, takovym lidem bych dal nejradeji po tlame i ja, protoze sou to dalsi lidi, kteri se nesnazi o opravdove zacleneni homosexualu do spolecnosti, ale o jejich striktni vyhraneni vuci heterosexualni populaci a chteji si pouze urvat co nejvic prav. A takhle NIKDY nedosahnem rovnosti, jelikoz se sami chceme odlisit.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 05. 2014 v 10:23Off-line Igni  (36/192/130)
Smouliq: Ale prosimte, nebud tak naivni. Lidi te muzou ponizovat cim koliv, je jedno, jestli se za to stydis nebo ne, vzdy se neco najde. Myslis, ze kdyz dokaze okoli ponizovat proto, ze si inteligentni (osobni zkusenosti), tak nedokazou ponizit kvuli sexualni orientaci? A je uplne jedno, jestli se za to stydis nebo ne. A ten obrat ze to pouzijes jako stit znamena taky, ze to das najevo, prave proto, aby to na tebe nemohl nikdo vytahnout ve spatnou dobu, ale tim se uz sam snazis odlisit. ;)
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 05. 2014 v 10:25Off-line Igni  (36/192/130)
A jeste dodam, ja ti ty nazory nemam za zle, si jeste v tom extremne naivnim veku, ono je casem nejspis trochu jeste upravis a zmenis ;)
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
04. 05. 2014 v 10:41Off-line ErikVl  (27/-/-)
S tím adoptováním dětí nevím... asi nemá smysl se o tom bavit, pokud nikdo z nás nebyl nebo není vychováván homosexuálním párem, že? Nikoho takového osobně neznám. Sám si nedovedu představit vyrůstat v rodině "dvou otců". Dokud se nepřihlásí někdo, u koho tomu opravdu tak je, jsou to jenom diskuze. Osobně se ale domnívám, že to šťastnější než u obyčejné hetero-rodiny nebude.
04. 05. 2014 v 13:10On-line Klucinek  (33/176/75)
Orana proti šikaně třeba pohodem Gay pride...hahhahaha :D
04. 05. 2014 v 13:13Off-line Igni  (36/192/130)
Obrana proti sikane existuje jen ve dvou formach. Dobri pratele, kteri te pred ni ochrani, nebo zmirni jeji dopad, nebo totalni utajeni toho, za cos bys mohl byt sikanovan. To ze budes hrde chodit a busit si do hrudi ze si gay, to te tomu neuchrani, naopak tim tu pravdepodobnost zvysujes. Sikana kvuli orientaci casem u nas zmizi, ale chce to proste cas, a toho casu bude potreba vic, pokud se budem porad snazit odlisit a vyhranit od vetsinove spolecnosti.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
04. 05. 2014 v 23:10Off-line Titan24  (30/168/56)
Nesouhlasím hlavně s postojem autora k průvodům. Ne, není to tak, že by měl mít každý právo si jednou ročně zablbnout. A určitě není pravda, že gayové celý rok berou ohled na ostatní. Určitě ne všichni.
04. 05. 2014 v 23:13Off-line Titan24  (30/168/56)
Když půjdete po ulici a nějaký chlap, nebo ženská v opilosti bude na celou ulici řvát: ,,Sláva mi, jsem hetero.", tak si asi málokdo nebude ťukat na čelo. A stejné je to i s průvody, které bych skoro přirovnal svou provokací k souložení na veřejnosti.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
05. 05. 2014 v 13:41Off-line Jozifek5  (34/163/50)
To neznamená, že keď je človek gay, že nemá právo sa brániť pred šikanou. No má, predsa je ľudská bytosť a nie zviera, to, že je gay ešte neznamená, že je nie čo iné ako oni. Každý gay by si mal vybudovať rešpekt či už v škole, alebo v domácom prostredí kde býva, ale nie zas násilím, aby nedošlo k ublíženiu na zdraví.
08. 05. 2014 v 08:02Off-line Betonica  (39/191/93)
Takové to sladké, nezralé, růžovoučké pufff. Hele, dejte mu čas. Jednou z něho něco bude.

Technická. První PC (personal computer) není od Apple ale od IBM.
08. 05. 2014 v 09:32Off-line Igni  (36/192/130)
Betonica: on Apple nemel jako prvni v podstate nic, vzdy nekde neco okoukal, pak tomu dodal trochu pozlatka a hezky vzhled, nechal si to patentovat a prodava to jako svoje napady a diky uzasne americke justici, ktera je tupa jak tago, vyrhava spory. (viz. tablety)
11. 05. 2014 v 21:05Off-line CuteToy  (23/180/60)
Dominik je CELEBRIKETA :)
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
21. 05. 2014 v 22:49Off-line Sir.patrick  (26/173/68)
že Vás baví to řešit :D
22. 05. 2014 v 20:55Off-line Dominik112  (25/175/59)
roztomílý je
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
09. 07. 2014 v 21:02Off-line 3201975  (26/170/56)
Hezký :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
30. 07. 2014 v 19:29Off-line Atrey1  (33/173/74)
Je to hezky napsany ;)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
23. 09. 2014 v 19:29Off-line Romafelo  (26/178/-)
tenhle kluk je největší k***a na světě !!!!!!!!!!!
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
24. 09. 2014 v 01:13Off-line Kex  (26/175/65)
Zrovna se ozve špí*a jako jsi ty romafelooo :D
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
19. 03. 2015 v 20:59Off-line Sseverin  (97/-/-)
Dejte pryč ty obrázky, které jsou na levé straně. Hlavně ten rypák který odkazuje na tenhle osvěžující rozhovor..
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
22. 03. 2015 v 08:00Off-line Betonica  (39/191/93)
@igni: Apple, nuž. Co říct a neurazit... :)
25. 06. 2015 v 08:11Off-line MikeRolly  (24/170/57)
Jen taková technická: Dřevěná prvotina Steva Jobse se nejmenovala Lisa ale Apple I :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
17. 07. 2015 v 12:51Off-line Apel  (20/-/-)
Příliš mnoho k***iky .. Vzpomenu si, že jsem byl taky takový a není to tak dávno - člověk se utváří v průběhu času a to je na tom perfektní ne ;-)
17. 09. 2015 v 19:52Off-line Pba  (41/-/-)
borci já si myslím že na jeho věk super popsaný.někteří to co on nedokáží přiznat celý život..ale samozřejmě každýho věc,stejně jako jeho věc jaký má názory
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 01. 2016 v 16:40On-line FRANTA48  (58/-/-)
hrozne rad si ctu rozumy od nastiletych a nedgci nikoho urazit
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
02. 03. 2016 v 00:26Off-line Plemenik  (48/183/98)
Víš kolik lidí je vychováno homosexuálním rodiči a ani o tom neví. Je přece plno zakuklených gayů. Mají děti a začnou vyvádět, až kolem čtyřicítky.

Anebo lesby. Ty vůbec nepotřebují adoptovat děti. Prostě si pořídí nemanželské dítě a pak se o něj starají 2 lesby. A kdo jim co může? Je jim úplně putna, že veřejnost neschvaluje adopce dětí u homosexuálů. Abnebo že to "může mít následky" na zdárný vývoj dítěte.
07. 03. 2016 v 00:45Off-line DirtyBitch  (23/178/56)
krasny!
06. 11. 2016 v 19:36Off-line Septimus  (103/130/40)
Co jsem to zas přečet?! Zase další jedinec plný citátů a jiných motivační p**ovin, co si myslí, že takhle svět funguje.
29. 11. 2016 v 20:48Off-line Hledam  (30/182/70)
a teď žije v praze a stejně jako v ově si vydělává rozkuřováním starých pánů a mrdáním...
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
30. 11. 2016 v 01:11Off-line Vlce.kluk  (49/183/84)
Ahoj všem četl jsem tento článek a mohu jen napsat, že každý z nás je jiný a všichni se něčím lišíme. V průběhu života přicházíme na mnoho věci, které nás utvářejí v osobnost.
11. 07. 2017 v 19:32Off-line Lucky81  (38/187/67)
Ahoj máš scela pravdu a lidi kteří to nepochopí by měli jít sami n lečení.. Jak řikaš neměli sme volbu..
16. 07. 2017 v 13:20Off-line Steve.D  (49/185/129)
Mě jen fascinuje, kolik je v lidech nenávisti. Co jsou schopni napsat pod jeden článek.
16. 02. 2018 v 04:38Off-line Eldo01  (55/180/87)
Dominiku,víš proč lidé nemají rádi Gaye??Já Ti to povím!Protože Gayové musí být středem pozornosti,musí pořád někde vyčnívat,musí na sebe upozorňovat.A každý Gay se snaží být vidět a být viděn!Asi to je tak,myslím že to platí víc jak pro 80% gayů!A samozřejmě že Gay musí dát najevo celému světu že je gay!!No proč ne,že!Ať to všichni ví!Já se přece nemám za co stydět,že?!Bohužel tak to mu je,a věz že hlavně pro toto-že každý člověk kdo uvidí člověka jak se kroutí,jak mává rukama,jak mluví-ale drahá!No víš,takový člověk se otočí a peláší pryč!Věř tomu,je to tak!!A bohužel jiné už to nebude!Já si myslím,že by se lidé měli nad sebou zamyslet,sami si říct,zda to zato stojí aby všichni okolo věděli že jsem gay,a nebo zda není lepší být tzv.normální a nikdo to na mě nepozná!To si myslím že lidé víc ocení!!Co myslíš??Není to slovo do pranice??......
16. 02. 2018 v 12:41Off-line Steve.D  (49/185/129)
Ne, není lepší být tzv. normální, je to jenom lhaní sám sobě a svému okolí a připomíná to doby minulé. A tomu se musíme postavit.
28. 08. 2018 v 14:08Off-line New1970new  (53/175/83)
Zajímavej rozhovor
10. 10. 2018 v 19:46Off-line Magic.kuba  (21/182/-)
to, co říká o Applu je kupa sraček, ale ok
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 03. 2019 v 21:13Off-line Rene2017  (23/170/-)
krásné a roztomilé
26. 07. 2019 v 12:21Off-line Mishima  (70/178/78)
Celkem pěkný článek: samozřejmě, že gayové nejsou až tak jiní než ostatní lidé, to už je dávno známá skutečnost. Ale různorodost určitě není na škodu, konformismus mě vždycky nudil.
05. 12. 2019 v 07:12Off-line Korado  (43/184/78)
Ahoj ....klobouk dolů,moc hezky jsi to napsal či řekl,jsi inspiraci pro druhé kolem,hodně štěstí kámo...
01. 12. 2023 v 12:42Off-line EmmaGustawson  (103/-/-)
Ten je tak krásnej.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload