Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Carsharing: Češi se začínají dělit o auta aneb Každý den v jiném voze

Je pro vás vlastnictví auta nedosažitelným snem, nebo jen zbytečným plýtváním peněz? Radši utrácíte za nové módní kolekce oblečení nebo elektroniku? Tak právě proto existuje carsharing – sdílení auta s více lidmi. V zahraničí je carsharing běžný, Češi se zatím rozkoukávají.

Pokud nepotřebujete vůz každý den, například pro cestu do práce, ale jen na cesty za hranice všedních dní, stačí si auto pouze zapůjčit. Auto tedy nevlastníte, čímž ušetříte peníze za jeho pořízení. Nestaráte se o servisy, opravy, pojištění, technické kontroly a podobně. Platíte pouze za ujeté kilometry.

Jak carsharing funguje?

Stačí se zaregistrovat a zaplatit registrační poplatek. Po té si jen auto zarezervujete, vyzvednete a jezdíte. Služba carsharing na území České republiky funguje prozatím jen ve třech městech. A to v Praze, Liberci a v Brně.

V zahraničí je carsharing velmi oblíbený hlavně u zeleněji smýšlejících lidí, neziskovek a podobně. Tak doufejme, že se služba rozšíří i do dalších měst.

Máte s carsharingem zkušenost? 

Ondřej Liška ze Strany zelených chce, abychom mohli svobodně koukat po klucích

Titulní foto: © Depositphotos.com/alexhalay

Autor článku je fantasta a snílek, který stále nepřichází o iluze.
Onload

2 názory ke článku

08. 05. 2014 v 16:01Off-line Hagal  (32/180/90)
Bylo na čase, snad se tahle idea začne pořádně podporovat. Rodiny, kde má každý svoje auto (a "nejlépe" když někam jedou najednou, tak jedou každý tím svým) jsou neuvěřitelné.
Jinak moc nechápu relevanci videa k tématu článku :D .
08. 05. 2014 v 21:24Off-line Wheeler  (29/190/75)
Co je na tom neuvěřitelného? Máme doma 4 auta, každý denně v provozu a když někam jedeme, tak minimálně 2. Nechci být závislý na ostatních. Mě se hnusí zase idea carsharingu. MHD nejezdím, jen autem a to všude.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload