Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

8 věcí, na které nesmíte zapomenout, když jste ve vztahu

Lásku každý nás určitě někdy zažil nebo zažije. Ať tragickou, platonickou nebo opětovanou. Ale opravdu víme, co je láska, a jak si ji udržet? Milovat je naše přirozenost, nikdo přece nechce zůstat sám. Jak ale docílíme toho, že se jen tak nevytratí?

Samozřejmě už máme načteno plus mínus milion psychologických pouček o tom, jak je důležité si druhého vážit, nechávat mu volnost, komunikovat a důvěřovat. Týká se to ale i naší komunity? Ať už chceme nebo ne, jsme jiní, odlišní. V heterosexuálních vztazích jsou přesně určené role – muž je silák zajišťující potravu, slabé projevy citů. Žena je cituplná osůbka, o kterou je potřeba pečovat (právě jsme se touto větou stali terčem feministek).

U gay vztahů je ale vše jinak. Náhle se tu setkávají dvě úplně stejné postavy. Na venek jsme silní, mužní a drsní, ale uvnitř jsme citlivé osůbky. Většina z nás vedle sebe nechce žádnou vykroucenou tetku, která vleze do baru a první co udělá je, že zakřičí na celý lokál „Čau holka“. Takže ve zkratce, láska je dar a výhra. Každý po ní aspoň v koutku duše toužíme. A když už si tedy najdeme toho „pana pravého“, víme co dělat, abychom si to nepokazili?

Sám jsem si prošel už pár vztahy a vždy to krachlo na určitém stádiu komunikace. Vím, už jste také četli spoustu o tom, jak je důležité mluvit a být upřímní. Ale můj názor na tohle všechno je trochu jiný.

1. Komunikace je nutná, ale…

Ano, komunikace je super. Ale přece jen jsme chlapi, no ne? Stačí si otevřít Grindr, Hornet atd. Nekecejte, že jste to nikdy nezkoušeli. Takže základní otázka vztahu a lásky: Lze ji vůbec v tomhle světě, kde se snáz najde sex než věrnost, udržet? Myslím si, že ano, ale chce to práci, tvrdou a drsnou.

Na začátku je plamen. Ten ale nevydrží věčně. Samozřejmě je důležité objevovat a být objevován. Říká se, že s nikým nemáte spát na prvním rande. Pravda. Přece se hned neobnažíte a neukážete vše. Jen ať si počká, aspoň to trochu rozpálí touhu po vás.

Foto: © Depositphotos.com/migfoto

2. Volnost v rozumné míře

Další důležitou věcí ve vztahu, ať už začínajícím nebo už pořádně rozjetém, je nechávat určitý stupeň volnosti. Každého potěší nějaká ta zpráva ve stylu „myslím na tebe“. Ale lidi, prosím, ne desetkrát denně. Zaprvé to ztrácí to kouzlo, a zadruhé pak vypadáte jak totální stíhačka dožadující se permanentní pozornosti. Chce to najít si tu správnou míru. A zase jsme u toho, stále nechat ten plamínek hořet a ne ho zažehnout, přikládat, přikládat a pak zjistit že už není co dál do něj dát.

3. Jsme pár!

Další krok je společné chození. Začínáme se prezentovat jako pár. Dávejte si velkou pozor na žárlivost. Ano, souhlasím s tím, že kdo nežárlí tak nemiluje. Nesmíme to však přehánět. To, že se podívá na jiného kluka, nás nesmí přinutit dělat okamžitě scény a dramatická vystoupení. Zároveň je důležité být spolu.

Zapomeňte na předvádění se v komunitě, na Facebooku, gay seznamkách a bůhví na čem ještě dalším, že jste ve vztahu. Ti, co vás mají rádi, vám to přejí, ti co vás rádi nemají, začnou drbat a pomlouvat. A pomluvy jsou u nás hodně zlé. Začne se povídat o tom, s kým chodíte, jaký ten člověk je nebo není. A vy o tom začnete uvažovat, vážně mají ti lidé pravdu? Proto zkuste trávit čas poznáváním jeden druhého a pokud možno, vyhněte se první měsíc komunitě. Vážně, je to lepší. Opět udržujete plamen hořet a zároveň poznáváte tu druhou osobu.

4. Kdo bude uklízet?

Když už zjistíme, že ten člověk vedle nás, je opravdu ten, se kterým chceme být, věříme mu a on nám, tak se stane, že spolu budeme chtít bydlet. Další ze zádrhelů naší komunity a našich pohlaví. Dva chlapy v jednom bytě. Otázky týkající se úklidu, vaření a další praktických věcí by měly být otázkou kompromisu.

Nebaví vás luxování? Fajn, ať to udělá partner. Jeho nebaví utírat prach, dobře, to zase zařídíte vy. A jsme u toho, kompromis a komunikace.

5. Ve středu večer nebudu doma

Když už spolu bydlíte, tak spolu trávíte hodně času. A aby se to nedostalo do rychlého konce (partneři, kteří jsou stále jen spolu, a vyhovuje jim, tak jsou utopie), musíte se stýkat se svými přáteli. Určete si, že třeba ve středu večer půjdete každý někam jinam. Odpočinete si, svým kámoškám řeknete, jak hrozně vás štve to, jak vyhazuje ponožky na podlahu a je klid. Vy se uvolníte, vypustíte páru a super vztah může dál pokračovat.

Foto: © Depositphotos.com/migfoto

6. Nemyslete na jeho bokovku

Další velmi důležitá věc je soukromí. Vím, každého hlodá myšlenka, jestli ten váš sexy kluk náhodou nemá bokovku. Snažte se na to nemyslet. Protože ten, kdo hledá nějaký důkaz, tak ho vždy najde. Rozhodně partnerovi nelezeme do telefonu, to je totiž začátek konce. Pokud máte podezření, zeptejte se a jednejte na rovinu.

Je to těžké, protože se v nás začnou tlouct dvě složky, co v sobě máme. Jako chlapi (kluci, hošani, muži – je jedno, jak si říkáme) máme tendenci spoustu věcí neřešit, ale ta určitá „ženskost“ v nás nám vnucuje radikální a teatrální řešení. A ne vždy je tohle řešení to správné.

7. Hlavně neuspěchat

Když už vztah máme, nesnažme se ho uspěchat. Rozhodně nezahazujme své přátele a neměňme se. Je důležité zůstat sami sebou. Protože když se začneme lhát sami sobě o tom, kdo jsme, je konec.

8. Důvěra a věrnost

Dříve či později se projeví naše skutečné „já“. Důvěřujme; zase ze sebe ale nesmíme dělat blbce, co si nechají vše líbit. A co je nejdůležitější, buďme věrní. Protože jestli si chceme jen „užít“, není potřeba hledat si lásku.

10 pravidel, která byste měli dodržovat při navazování nových vztahů

Jak často masturbujete? Často! A to je dobře…

10 věcí, které vám mohou zachránit vztah!

Titulní foto: © Depositphotos.com/wtamas

Autor článku je beznadějný romantický snílek. Řídí se heslem „není důležité, co vidíš, ale jak se na to díváš“. Zabývá se uměleckou tvorbou, poesií a miluje hudbu.
Onload

15 názorů ke článku

17. 05. 2014 v 11:44Off-line Fishbone  (28/176/54)
Moc pěkně napsané, ale najít správný protějšek není jen tak :)
17. 05. 2014 v 14:33Off-line Rexik  (52/182/62)
Pěkný článek a myslím si, že se vším souhlasím a i můj přítel.
17. 05. 2014 v 18:32Off-line Olik  (26/194/93)
Krásny článok :) už len ten vzťah chýba:/
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 05. 2014 v 20:36Off-line Klucinek  (33/176/75)
Co to je zase za p**ovinu, lásku si nelze udržet, ta buď je, nebo není. A láska jako taková (chemický stav těla) VŽDY odezní, pak přijde tvrdá realita. Pokud někdo musí tvrdě makat aby byl partnerovi věrnej tak asi ten druhej pro něj není tím čím by měl bejt. Já teda nevím, osobně na tomhle makat ani nijak jinak se držet nemusím. Protože je pro mne automatické že ten druhý je pro mě jediný. Kec že žena je cituplná osůbka jsou téže naprostou chujovinou, znám spoustu drsnějších ženských než je většina chlapů a zase spousta chlapů jako ubulený a uskuhraný školačky. Co se týče chodu domácnosti měl by se autor podívat k heterosexuálním párům. Dnes již spousta, neli víc můžů jak žen umí vařit (uvážím li populaci ve věku od 30 dolů) takže opět blaf o nějaké rozdílnosti. Autor tu hovoří o věrnosti jako o nějaké ra***ě, nebo něčem nevídaném, ale věrnpst ve vztahu je snad samozdřejmostí ne....já jsem se svým klukem nějaký ten rok a ani jedna ze zmiňovaných chujovim mě nenapadla...
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 8  Nahlásit
19. 05. 2014 v 14:49Off-line Beckett51  (27/-/-)
Nádherný článek :) Osobně nechápu ty lidi, co mají vážný vztah a ještě k tomu spí s dalšíma X lidma...
21. 05. 2014 v 11:33Off-line THX1188  (40/183/90)
Vyvěsili jsme si to na lednici, jak moc nás článek oslovil, je věcný a plný nových postřehů...prostě skvělej návod na spokojenej život...wow....

Ps : výše uvedené je sarkasmus, je to slátanina!!! Opět, tak do bravíčka!
21. 05. 2014 v 16:40Off-line Klucinek  (33/176/75)
Bože tys mě vyděsil :D už po první větě sem soufal že ta větička na konci tam bude :D
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 10. 2014 v 18:55Off-line Sir.patrick  (26/173/68)
Ano, výborně. Přehlídka stereotypů tak, jak to přesně nemá být.
13. 10. 2014 v 00:34Off-line Jasmina  (34/183/93)
No mě by jen zajímalo jak to mám převést na svou komunytu
30. 12. 2014 v 00:13Off-line Aovlk  (29/197/79)
Kdo bude uklízet? No jako já! Mi nikdo do komůrky za pračkou/žehličkou/kbelíkem s hadrem nebo do kuchyně lozit nebude :D
08. 10. 2016 v 17:19Off-line Tibiis  (23/-/-)
autor článku je sexy :)
:*
08. 02. 2018 v 23:50Off-line P.a.v.e.l  (22/187/80)
:)
12. 09. 2018 v 12:59Off-line Ciba  (50/186/98)
a co takhle model heterosexuálních párů tenhle model který funguje když oba dva chtějí žít spolu a dělají vše pro toaby spolu žily co převratného nic jen fungující stav a hlavně oba kteří opravdu chtějí žít spolu nic převratného viďte
12. 04. 2021 v 14:59Off-line Mikaela  (49/176/60)
Pokud chci udržet vztah tak by se každý měl nad sebou zamyslet proč jedná jak d***l. Hold kdyby byl každý nezávisli nasobě a věděl co má dělat tak by tak by nevznikla tahle teorie o velkem třesku
02. 08. 2023 v 11:34Off-line Rizecek  (21/183/71)
Úplný nebe na zemi xDD
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload