Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

LGBT Avatars Prague Pride: Bojím se jít v noci po ulici, protože moje země gaye nesnáší

Bojím se říct, že nemám holku. Bojím se jít v noci sám po ulici a bojím se někomu svěřit. Jmenuju se Vasili, je mi 35 let a žiju v Moskvě. A moje země gaye nesnáší. Přetvařuju se, lžu kamarádům, v práci, na úřadech. Jenom proto, že se mi líbí kluci. Co mám ale dělat? Chci přežít!“ říká Vasili skrze svoji avatarku Jitku Nováčkovou.

Další avataři:

LGBT Avatars Prague Pride: Ty teplouši, ty za*raná bukvice, budeš držet hubu!

LGBT Avatars Prague Pride: Venku není pro lidi jako já bezpečno

LGBT avataři

Organizátoři Prague Pride se rozhodli přizvat do svého průvodu gaye a lesby z východních zemí, jejichž práva utlačuje tamní režim nebo konzervatismus společnosti. Lidé z Východu si přes webovou stránku mohou najít svého „živého avatara“, který je bude v pražském průvodu zastupovat. Přímo z davu jim bude prostřednictvím mobilní aplikace sdílet fotky, videa i vzkazy.

„V Moskvě jsou průvody gayů a leseb zakázané až do roku 2112, na Ukrajině se vloni nakonec pride neuskutečnil, v Maďarsku se průvod kvůli útokům koná jen v předem vyklizených a uzavřených ulicích,“ připomíná předseda Prague Pride Czeslaw Walek.

Česká republika vychází z výzkumů jako nejtolerantnější z postkomunistických zemí. Přesto i u nás se stále čtvrtina obyvatel staví proti právu osob stejného pohlaví uzavírat registrované partnerství, celých 48 % lidí je proti možnosti gayů a leseb uzavírat sňatek a stejný počet nesouhlasí s možností adoptovat děti z dětských domovů (výzkum Centra pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, červenec 2014).

Prague Pride 2014: Hvězdou letošního festivalu jsou Pet Shop Boys

Titulní foto: youtube.com

Onload

8 názorů ke článku

07. 08. 2014 v 09:17Off-line Relostyt  (102/-/-)
No tohle je podstatně lepší než než to minule.
07. 08. 2014 v 10:29On-line Ent  (50/183/100)
No to je strašná tragédie, že nemůže jit na hloupý pochod. Kdyby se radši ty peníze co se nacpali do téhle hlouposti dali na nákup nějaké technologie pro nemocnice nebo nějaké skutečně potřebné rodině s postiženým dítětem a podobně. Ale ne to radši budou dělat za to hloupej pochod a nesmyslné avatary aby se mohlo očernovat rusko na objednávku emériky. Pokrytectví těhle rádoby "lidskoprávních gay aktivistů" nejspíš nezná hranic.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 13  Nahlásit
07. 08. 2014 v 13:19Off-line Relostyt  (102/-/-)
sharkooon: ač jsem arogantní jak prase tak mohu říct jedno, není to tak jednoduché jak když to takle řekneš. Ti lidé mají svou rodinu, přátele, život, minulost, to všechno ztratit jen kvůli tomu že te země je naprosto i*****lně retardovaná?
Proč máme platit za chyby druhých a za jejich d***litu?
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 08. 2014 v 01:10Off-line Relostyt  (102/-/-)
Hm Tak tohle další video je úžasné aspoň tedy vlasy toho frajera http://youtu.be/utK51ZpWXxM?….
08. 08. 2014 v 09:13Off-line Vlado2  (61/180/80)
Relostyte, úvodní emocionální odstavec článku je vylhaný od "A" až do "Z". Mohu tě ujistit, že v Rusku žijí desítky milionů lidí mimo manželství a nikdo u nich nezjišťuje proč. Ta země není retardovaná! Jen se snaží dělat vše proto, aby nevymřela. Součástí těchto opatření je i jejich zákon, který se snaží zamezit přístupu dětí a mládeže k propagaci vztahů, nevedoucích k založení rodiny. Onen zákon odpovídá mentalitě, zvykům a historické zkušenosti jejich národa. Ostatně kdyby naší "lidskoprávní gay aktivisté" přišli hlásat své názory do tradiční moravské vesničky, také by je tam lidé neměli rádi.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 07. 2015 v 13:39Off-line George.Alfons  (33/-/-)
Stránky nefungují http://www.lgbtavatars.cz/
12. 12. 2017 v 14:18Off-line JohnnyG  (26/178/84)
V některých částech Ruska jdou ty anti-LGBT nálady do extrémů a nemyslím si, že je to vymyšlené. Znám nějaké lidi z Ruska a radši se sobě navzájem vyhýbáme, protože se bojí být v kontaktu s gayem když nemají partnerku. Rodina by se jich zřekla. Znám i jednoho kluka, který má kvůli d***lní rodině ženskou (naposledy když jsem ho viděl), holt syn někoho kdo je pro kriminalizaci "netradičních svazků" by asi dopadl špatně. Ten ale vyjimečně není Rus, ale Čech. U nás je těch nepřátelských lidí a stran více než dost a v Rusku je to mnohem horší. Můžou vás legálně fyzicky napadnout, když si o vás myslí že jste gay a vypadáte nebo chováte se málo jako muž. Zákon diskriminaci LGBT nebrání, naopak ji podporuje. Kromě toho východní země kladou hodně velký důraz na to, kdy si najdete partnerku. Čím dřív, tím lépe a pokud ji nemáte, jste "vadní" a "buzeranti".
07. 11. 2021 v 10:34Off-line Cocodrilo  (65/175/75)
hodne bych tě miloval
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload