Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Dnes sledujte Máte slovo: Mají homosexuální páry adoptovat děti?

Moderátorka Michaela Jílková bude v přímém přenosu společně se svými hosty diskutovat o tom, zda by měli mít stejnopohlavní páry možnost osvojit si dítě. Diskutovat budou: Zdeněk Sloboda – gay, jednatel Platformy pro rovnoprávnost uznání a diverzitu (PROUD), PhDr. Václav Mertin – dětský psycholog, Tereza Mikšaníková – lesbická matka jednoleté Sáry, Michal Semín – katolický publicista, MUDr. Ilona Burdová – psychiatrička a Petr Jurčík – předseda Mladých křesťanských demokratů.

Pořad Máte slovo na téma „Mají homosexuální páry adoptovat děti?“ s Michaelou Jílkovou vysílá Česká televize ve čtvrtek 4. 9. 2014 ve 21.45 hod na ČT1.

Otec, matka, dítě – model tradiční rodiny, který je v dnešní době spíše vzácností. Lidé se častěji rozvádějí, děti žijí s jedním rodičem, ve střídavé péči nebo do domácnosti přibude nový partner. Nad těmito modely rodin se už ani nepozastavíme, přijímáme je bez předsudků. Co když je ale novým partnerem osoba stejného pohlaví jako rodič? To, že spolu žijí lidé stejného pohlaví v registrovaném partnerství nás už nepřekvapí, ale to, zda mají mít stejná práva a povinnosti k dítěti, které „vyžení“ či „vyvdají“, nebo dokonce chtějí adoptovat dítě z dětského domova, vyvolává plamenné diskuse jak mezi politiky, tak laickou veřejností.

Skupina zákonodárců z různých stran v současné době připravuje novelu, která by umožnila registrovaným partnerům či partnerkám osvojit si dítě svého protějšku.

Budou moci čeští gayové osvojit dítě partnera? Možná už brzy

To je boj! Jílková v Máte slovo řeší adopce dětí homosexuály

Honza se vdává a Jarda se žení. Budou z nich duhoví rodiče?

Fenomén: Adopce dětí homosexuálními páry

Za tip díky uživateli Boy94.

Titulní foto: © Depositphotos.com/dmbaker, zdroj: ceskatelevize.cz

Onload

5 názorů ke článku

04. 09. 2014 v 20:16Off-line Veripax  (30/180/102)
Exkurze na pavlač :D, jako obvykle...
04. 09. 2014 v 21:03Off-line Inteligentni_lvicek  (33/175/75)
Posledně to byla hrozná prasárna. Jílková nebyla nestranná ani trochu, nechala bigotní křiklouny řvát a druhé straně moc nedala prostor. Kdyby to mělo být tak znova, tak by byla na místě formální stížnost na ČT.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
04. 09. 2014 v 21:05Off-line Inteligentni_lvicek  (33/175/75)
Hm, Ilona Burdová - křesťanský psychoterapie, co to sakra je? To bude něco jako Jeroným Klimeš? Je snad nějaká křesťanská fyzika nebo křesťanské křesťanské programování?
05. 09. 2014 v 00:45Off-line Adam.dubsik  (36/200/100)
Dnes protistrana mlela jen žvásty.
Minule aspoň protiargumenty stály za něco, teď stály za poblití. Jedinej p. Semín nebo jak se jmenoval, měl něco načteno.
05. 09. 2014 v 01:08Off-line Clas  (29/-/-)
Ale vždyť to už jednou bylo, to už tam nemá ani pani Jílková co dát.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload