Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Movember vznikl před jedenácti lety u piva

Anglické slangové slovo Mo pro moustache/knír a November, což je anglické slovo pro listopad, se každý rok spojují v charitativním projektu Movember.

Movember vyzývá muže k tomu, aby změnili pomocí kníru svůj vzhled a tím celkově tvář mužského zdraví. Pravidla jsou jednoduchá: začni 1. Movembera/listopadu s čistě oholenou tváří a nech si po dobu jednoho měsíce růst knír. Knír se stává stuhou mužského zdraví, prostředkem, kterým se získává povědomí a fondy pro ovlivňování mužského zdraví. Podobně, jako když se někdo oddává charitativnímu běhu nebo chůzi, se muži Movemberu  zavážou k tomu, si nechat narůst knír po dobu 30 dnů.

Nápad vznikl u piva

Nápad založit Movember vznikl v roce 2003 u piva v Melbourne v Austrálii. Plán to byl jednoduchý  - vrátit zpět na scénu knír, spíš jako žert a přitom udělat něco pro mužské zdraví. V roce 2003 se nevybraly žádné peníze, ale chlapi, kteří stáli za Mo, zjistili, jak ohromný potenciál má knír k tomu, aby vyprovokoval rozhovor o mužském zdraví. Inspirováni ženami, které je obklopovaly a které již učinily mnoho pro boj s rakovinou prsu, se Mo Bros rozhodli vytvořit globální hnutí za mužské zdraví.

V roce 2004 se kampaň vyvinula a zaměřila na zvýšení povědomí a prostředků na boj s rakovinou, která nejvíce postihuje muže – rakovinu prostaty. 432 Mo Bros se tehdy přidalo k hnutí a vybrali $55,000 pro Prostate Cancer Foundation of Australia – což reprezentovalo jediný největší příspěvek v celku, který kdy obdrželi.

Úspěch Movemberu může být přímo přisouzen více než 4 miliónům Mo Bros a Mo Sistas, kteří podporují hnutí od roku 2003.

Pro bližší informace o Movember Foundation, finanční reporty a výroční zprávy, informace k mužskému zdraví, k podporovaným programům, navštivte movember.com.

Pro mužské zdraví

Movember Foundation je nezisková, charitativní organizace, která stojí za každoroční celosvětovou iniciativu pro mužské zdraví s názvem Movember.

Každý rok je Movember, tedy měsíc který je oficiálně známý jako November/listopad, zodpovědný za to, že na tisíce mužských tváří vyraší po celém světe knír a to za jediným účelem: zajistit životně důležité prostředky a povědomí o mužském zdraví, jmenovitě o rakovině prostaty a varlat.

Muži, kteří si pěstují Movember knír jsou známí jako MO Bros a stávají se z nich chodící a mluvící billboardy po dobu třiceti listopadových dnů a přes jejich aktivity a slova se bude iniciovat soukromá či veřejná diskuze, která zvýší povědomí o často zanedbaném tématu, kterým je mužské zdraví. Podpořeni svými ženami, tzv. Mo Sistas, vybírají Mo Bros prostředky tím, že vyhledávají možné sponzory pro své Mo-úsilí.

Pravidla jsou jednoduchá: zaregistruj se online na Movember.com, začni měsíc listopad s čistě oholenou tváří a nech si růst knír po dobu celého listopadu.

Peníze, které budou vybrané v rámci Movemberu, budou postoupené do několika světových a inovativně vzdělávacích projektů, do podpory, výzkumu a povědomí podněcujících iniciativ.
Každý účastník a dárce Movemberu na celém světě očekává, že vysoké procento prostředků teče přímo do mužských zdravotních projektů a naše náklady jsou v poměru k vybraným prostředkům mimořádně nízké.

Dnes pořádá Movember Foundation oficiální kampaně v těchto 21 zemích: Austrálii, na Novém Zélandě, ve Velké Británii, v Irsku, USA, Kanadě, Holandsku, ve Finsku, v  Rakousku, ve Francii, v Německu, ve Švédsku, Švýcarsku, v Hong Kongu, Singapuru, Jihoafrické republice, ve Španělsku, v České republice, Norsku, Dánsku a Belgii.

Nechte si narůst knír! Je tady Movember

Titulní foto: youtube.com, zdroj: TZ

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload