Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jak se projíst k vyrýsované postavě?

Štíhlá a vyrýsovaná postava představuje aktuální módní trend. Jen pár šťastlivců má geneticky danou krásnou postavu. Většina z nás v podstatě celý život více či méně úspěšně bojuje s nadbytečnými kily.

Jenže každý z nás dobře ví, jak těžké je si udržet štíhlou postavu dlouhodobě. Všude slyšíme zejména o tom, že bez cvičení to nepůjde. My vám zkusíme dát pár užitečných rad, jak se k této vysněné postavě doslova „projíst“.

Základní pravidla

Nejprve si připomeňme základní pravidla, která je potřeba dodržovat, abychom se nedočkali takzvaného jojo efektu.

Stravujte se v malých dávkách, ale často. Klidně i osmkrát denně. Vaše strava by měla obsahovat vyrovnaný příjem sacharidů a bílkovin. Je potřeba vyhýbat se tuku, nebo jej konzumovat jen v malé míře.

Naopak zvýšit příjem stravitelné i nestravitelné vlákniny a také sledovat složení jednotlivých potravin.

To jsou všeobecná pravidla, podle kterých by se měl řídit každý, kdo chce zhubnout. Existují také pravidla, která mezi lidmi nejsou tolik známá, přesto jsou velice účinná.

Jezte před spaním

Tak tohle by vás rozhodně nenapadlo, že? Většinou se všude dočteme o tom, že jíst by se mělo nejpozději 2 až 3 hodiny před spaním. Nicméně odborníci poukazují na to, že tělo ve spánku není neaktivní, jak by se mohlo zdát.

Průměrný člověk spí 8 hodin denně, jeho tělo po celou dobu „hladoví“, aby mohl být mozek funkční, potřebuje dostatek energie. K tomu mu pomáhají aminokyseliny ze svalů, které udržují mozkové funkce.

Hladovění v noci nepomáhá snižovat hladinu tuku. Zkuste se najíst těsně před spánkem.

Nemáme na mysli nic těžkého, dopřejte si takovou malou svačinku na noc, ideálně si dejte jídlo, které obsahuje čistou bílkovinu nebo bílkovinu s malým množstvím tuku. Sacharidy si na noc raději odpusťte.

Tím, že tělu dopřejete dostatek výživových látek a aminokyselin, tím tělu zajistíte, aby nemuselo strádat.

Foto: © Depositphotos.com/margo_black

Zkuste oklamat své tělo

Ke štíhlé a vytvarované postavě se můžete dostat několika způsoby. Samozřejmě pokud budete počítat přijaté kalorie, pak se jistě výsledek dostaví.

Nicméně lze to zkusit také opačně. Nevíte, jak?

Zkuste své tělo prostě dokonale zmást otočením diety naruby. To ovšem neznamená, že si dáte k obědu pečenou husu nebo vyrazíte do fast foodu a každý den se budete „cpát“ nezdravým jídlem. Nicméně pokud je tělo zvyklé na malý přísun kalorií, už na tuto skutečnost nebude nijak reagovat.

Zkuste pouze jeden den v týdnu svou životosprávu porušit a zvýšit množství sacharidů i tuků. Zvolte si zkrátka jeden den v týdnu, kdy si můžete dopřát něco navíc, třeba velkou porci zmrzliny, pizzu, hranolky, hamburger či jiné nezdravé pochutiny.

Vysvětlení je jednoduché, jakmile držíte dietu, snižuje se vám hladina hormonu, kterému se říká leptin. Tento hormon snižuje pocit hladu a také urychluje metabolismus. Pokud se jeho hladina snižuje, pak máte větší pocit hladu a přitom nižší výdej kalorií. Jednodenní porušení diety udrží hladinu leptinu na vyšší úrovni a vaše tělo bude v dalších dnech spalovat více kalorií.

Tuk hraje důležitou roli

Někteří lidé se mylně domnívají, že pokud vynechají tuk, budou hubnout. Nicméně tuk naše tělo v určitém množství potřebuje. Jde zejména o omega mastné kyseliny a také mastné kyseliny, které bývají značené jako mono nenasycené. Do svého jídelníčku tedy zahrňte ořechy, ryby a semena. Občas byste si měli dopřát olivový olej a také ořechy.

Konzumujte sóju

Sója představuje velice silný spalovač tuku. Výzkumy poukazují na to, že lidé, kteří jedí denně 20 g sojových bílkovin, ztratí v krátké době značnou část břišního tuku.

Další články o zdravém životním stylu a hubnutí najdete na spravnehubnuti.cz

Titulní foto: © Depositphotos.com/PawelSierak

Onload

8 názorů ke článku

07. 12. 2014 v 11:08Off-line Igy  (38/173/81)
Co je nezdravého na pizze?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 12. 2014 v 15:04Off-line 18xxx20  (35/177/69)
Jak na tomhle webu lidi pochopí větu "Do svého jídelníčku tedy zahrňte [...] semena."? :D
07. 12. 2014 v 17:20Off-line TaK_ECS  (29/176/85)
Na pizze kromě tučných surovin třeba těsto...no a pochopení tohoto je dvojsmyslné, alespoň u mě...
07. 12. 2014 v 21:42Off-line FikeCZ  (27/172/50)
Popravdě mám alergii na oříšky,mlečné vyrobky, soju a nesnaším maso. Denně jím možna tak 2x rano a večer ,necítím nějak extra potřebu jíst .Pohyb taky hraje roli :) Denně nachodím cca 6km :) 3km do školy 3 zpět ..Tělo sice nemám světoborné ale něco málo se rýsuje..Je to spíše individuální :) Protože i kdybych za den snědl 2 propečené husy jak tady píšou nic to semnou neuděla,spíš ještě víc zhubnu :D
07. 12. 2014 v 23:01Off-line Farao.Anues1  (54/169/56)
Mě by spíš zajímalo,jak přibrat.Celý život bojuji s hubeností,ale ať dělám co dělám,ne a ne přibrat.
08. 12. 2014 v 14:28Off-line Igy  (38/173/81)
TaK_ECS - tak samozřejmě že když na to dám tučné suroviny, tak to je nezdravé. Stejně jako bude nezdravá brokolice, když ji obalím ve slanině. Ale za to se nemůže "obviňovat pizza". V čem je nezdravé samotné těsto? Myslím těsto v kvalitní pizzerii, kde je silné dva milimetry. Ne z obchoďáku, kde je centimetr a půl silné.

Jinak k článku: "Je potřeba vyhýbat se tuku, nebo jej konzumovat jen v malé míře." ... "Někteří lidé se mylně domnívají, že pokud vynechají tuk, budou hubnout. Nicméně tuk naše tělo v určitém množství potřebuje.". To mluví za vše :)
05. 09. 2016 v 19:00Off-line Colombo  (103/192/90)
Ještě, že v mém věku mi už může být vyrýsovaná postava ukradená.:)
09. 03. 2017 v 01:59Off-line Chovy  (26/178/54)
Opět se musím zasmát... Tenhle blbostem někdo věří??? Když tělo dosáhne své ideální váhy, tak přestane pribirat. (Ja: zima - 4 kila dolu, leto - 4 kila nahoru...)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload