Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

6 tipů, jak se připravit na první společnou dovolenou

Jste spolu rok, dva, přišlo léto a rozhodli jste se jet společně na první dovolenou? Nechcete, aby váš vztah skončil právě tam? Pokusíme se vám přinést pár rad, jak to všechno společně zvládnout a přežít.

1. Vybírejte společně

Určitě to platí. Nenechávejte výběr dovolené jen na sobě nebo na partnerovi. Hned může dojít k prvnímu konfliktu sotva se ubytujete. Řekněme si to narovinu. V katalogu vypadá vše nádherně, ale skutečnost je skoro vždy podstatně jiná. Není přeci jen lepší vybrat zájezd společnými silami a následně se společně zasmát tomu, když to nebude podle vašich představ? Nebudete si mít co vyčítat a nakonec si dovolenou spolu užijete.

2. Plaťte společně

Šetřete společně, plaťte společně. I tohle platí. Chcete snad někomu neustále dokazovat svoji vděčnost? Toužíte po tom, aby vám někdo neustále děkoval jen proto, že jste jej vzali na dovolenou? Neužije si to ani jeden z vás. Nemusí se to projevit během pobytu, ale jako dobrá zbraň při hádce se to vždy hodí, nemyslíte? Udělejte si společnou kasičku, každý přispívejte a bude to pro vás dovolená, na kterou jedete společně za společné peníze.

3. Vyberte správnou zemi

Ano, milujete se, chcete to dávat najevo? Ale pozor! Nikdy to na veřejnosti společnými radovánkami moc nepřehánějte. Jsou země, kde není takové chování tolerované vůbec. Pokud se nechcete neustále hlídat, vyberte si země, které jsou tolerantnější. Proto se vyhněte zemím jako je Tunis, Egypt apod. Všechny arabské země jsou netolerantní, tak proč si přidělávat problémy? Chcete snad v takové zemi zůstat? A pokud se i přesto rozhodnete, nechejte si vše na večer, když budete na pokoji nebo třeba plavte daleko do moře.

4. Nejezděte sami, nejezděte ve třech

Doma jste zvyklí trávit spolu veškerý volný čas. Ano, volný, ale na dovolené budete stále spolu. Není špatné vyrazit společně na prodloužený víkend, na poznávací zájezd, wellness, ale narovinu, být společně 8 či 12 dnů sami dva, dvacet čtyři hodin denně? Věřte, že si polezete brzy na nervy. Nicméně pokud se rozhodnete někoho vzít sebou, nikdy neberte jen jednu osobu. Bude otravná, bude vás štvát, neustále na vás bude přilepená a zároveň si nenajde mnoho společných chvil na sebe nebo na sex. Raději vezměte další pár nebo dva kamarády. Je to výhoda, i když se pohádáte. Za kým půjdete, když budete sami?

Foto: © Depositphotos.com/EpicStockMedia

5. Délka pobytu

Na délce pobytu, který strávíte na letní dovolené, velice záleží. Věřte, že dvanáct dnů je opravdu moc. Ideálně osm, maximálně deset dní. Bude vás už po pár dnech štvát všechno, nebude vás bavit opalování, plavání, bude vám příliš velké teplo. Tohle potká každého na dovolené přibližně pátý den a chcete to snášet ještě třeba dalších sedm dní? Poleze vám to na nervy tak moc, že při zpáteční cestě společně nemusíte promluvit už ani slovo.

6. Milujte se

Ano, mějte na dovolené sex každý den. Jakmile uletíte běžnému stereotypu a všechno z vás spadne, budete nadržení, jako jste za poslední rok nebyli. Budete mít chuť stále a bude vás to neustále bavit. Dělejte to, užívejte si. Dovolená uteče, a jakmile se člověk vrátí do reality, nebude to již takové.

Chcete ještě společně vyrazit na dovolenou? Chtějte a užívejte si, jen se snažte vyvarovat problémům tak, abyste si dovolenou dokonale užili a měli na ni jen krásné vzpomínky.

Titulní foto: © Depositphotos.com/EpicStockMedia

Autor článku žije realitou, miluje skutečné příběhy a jeho velkým snem je napsání vlastní knihy.
Onload

9 názorů ke článku

10. 12. 2014 v 09:39Off-line BoyMir0  (28/181/75)
aha.. není to na každým jak si to zařídí?
stereotyp? co když má někdo sex každej den i několikrát? to ho na dovolený musí omezit? :-D nebo co to je tohle vůbec za rady? :-D :-D :-D
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 12. 2014 v 10:41Off-line Gliese581c  (39/176/78)
bod cislo 1 a 3 ok,
zbytek opet bludy
10. 12. 2014 v 13:17On-line Richard33  (44/185/82)
colombo: Celkem to chápu, něco podobného jsem zažil a ne jednou. Umí to zkazit dovolenou už hned na začátku...
10. 12. 2014 v 15:03Off-line Vlado2  (61/180/80)
Malý nedostatek vidím v mylném předpokladu autora, že oba partneři mají naprosto shodnou představu o způsobu společného trávení volného času.
Vášnivý turista, toužící po nádherných horských vyhlídkách bez všudepřítomného davu lidí, určitě netouží po týdením opékání těla a i nejnádhernější pláž s all inclusive barem mu může být ukradená. Onen plážový typ zase nebudou zajímat památky a má hrůzu z poznávacích zájezdů. No a památky v civilizaci s couráním po kopcích také nejdou dohromady.
Osobně se domnívám, že právě takováto "nekompatibilita" představ je daleko nejčastějším problémem při plánování společné dovolené a autorem článku zmiňované potíže jsou při troše dobré vůle velice snadno řešitelné.
10. 12. 2014 v 17:13On-line Richard33  (44/185/82)
Moje představa je jednou vzít tu červenou starou škodovku, partnera a vyrazit. Můžeme skončit u pláže nebo i v Alpách, Saint Tropez, Barceloně.... :-)
11. 12. 2014 v 18:55Off-line BMWfreak  (29/180/70)
1) by bylo dobré mít partnera :p
11. 12. 2014 v 19:59Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Ještě že nemám potřebu koukat žádných katalogů. Dovolená rozhodně nemusí být jenom u moře na pláži nebo "poznávací zájezd" s cestovkou. Vyrazit někam se dá i samostatně. A ani není potřeba nijak zásadně plánovat. Dost často to navíc vyjde i mnohem levněji (třeba 8 dní v Uzbekistánu jsme pořídili za cenu okolo 10 tisíc korun, s cestovkou za to dáte třeba pětkrát víc). Jak na to tak koukám, tak snad ani jeden bod neodpovídá tomu jak cestuji s přítelem. Loni v létě jsme s přítelem prostě vzali auto a vyrazili na týden do severovýchodního Polska a na Litvu. Řešit nějak zásadně třeba placení nás nikdy nenapadlo. Stejně tak mě fascinují problémy s tím řešit zemi kam pojedu, třeba do Tuniska ani mnoha jiných údajně "nebezpečných" zemí bych se fakt nebál. Inu ať žijí generalizace.
22. 03. 2015 v 11:18Off-line Betonica  (39/191/93)
Článek na mě udělal dojem, že partnerské odloučení je nevhodné, viz "za kým půjdete, až budete sami". Kam bych chodil, až budu sám, tak budu sám. Umím být sám.

Moje představa 3 týdnů volna jsou dva týdny společné dovolené a týden soukromé dovolené u přátel, rodiny nebo klidně sám. Potřebuji ve vztahu čas sám pro sebe a rád ho partnerovi dopřeju. Nejsme srostlice, abychom spolu byli od rána do večera...

Výběr destinace - proč nejet do dvou míst? Klidně chalupa v Beskydech a pak Norsko...

Proč bychom měli chtít utíkat před stereotypem? Respektive, co je na stereotypu zlého? Mně osobně jistá dávka předvídatelnosti ve vztahu mimořádně vyhovuje, cítím se jistě, když vím, co mám čekat.

A dál pak, proč se mám na povel milovat na dovolené jak o život? Já to přece můžu dělat celý rok a nepotřebuji pro to mít prázdninové dny, ne?

A proč bychom neměli jet sami dva? Když se nenudíme doma, těžko se začneme nudit v cizím prostředí.

A pak to placení... Co když já budu vydělávat 5x méně a partner bude chtít Maledivy? Kde na ně vezmu? Mám si vzít spotřebitelský úvěr s 25% RPSN?


Celý článek bych shrnul takto: Mluvte spolu. O dovolené, o přáních, o sexu, o společných aktivitách, o tom, když chcete být sami anebo naopak, když sami být nechcete. MLUVTE SPOLU.

A všecko okolo si můžete vyříkat mezi 2. a 3. kolem kdekoli na světě, kdykoli v roce a jak si budete přát...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 12. 2022 v 11:42Off-line Mikaela  (49/176/60)
Mám jasno co se týče dovolené prostě starosti zahodit za hlavu a udělat par prima zoutube videii a doplnit galerii fotek na portálu pro zvědavce hold nech sám chlapec vidí jak se vitvaří umění jako pro playboy a nebo mode facion
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload