Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Fenomén gayů: Schovám se, aby to o mně ostatní nevěděli!

V dnešní době je určitým fenoménem schovávat svoji sexualitu, před určitými skupinami lidí, jednotlivci, blízkými přáteli, dokonce i partnery.

Představte si situaci „obráceného světa“, kde je majoritní skupina světa homosexuální a ta známá 4 %, která dle mého stejně neplatí, jsou heterosexuálové. Navštěvujete třeba klub zahrádkářů, všichni se dobře znáte a všichni berete automaticky, že máte rádi stejné pohlaví. Najednou se vám jeden z členů přizná, že má přítelkyni. Máte dlouholeté přátelství, myslíte si, že oba o tom druhém víte vše, ale nakonec vám vaše kamarádka řekne, že si našla přítele. Ukončím tento mini příběh vaším partnerem, který vám řekne, že se s vámi necítí dobře a chce vztah ukončit, jelikož si našel přítelkyni a přeje si bojovat za práva heterosexuálů. Jaký by byl váš svět?

V dnešní době to probíhá stejně, ale naopak. Homosexuálové se bojí přiznat mezi členy zahrádkářského klubu, že jsou homosexuálové. Kamarádka se vám bojí říct, že si našla přítelkyni a partner se bojí přiznat, že je homosexuál a v heterosexuálním vztahu setrvává jen ze strachu z reakce nebo jsou ve vztahu, jen protože chtějí dítě. Což znamená, že ničí nejen sebe, ale i své okolí, protože každé podobné utajování sebe sama se postupem času přenáší i na naše blízké a známé.

Proč se takto chováme?

Usuzujme dle těchto lidí. Zde je několik klasických případů:

Nechci, aby na mě lidé koukali!

Proč ne, nemusíte se veřejně projevovat, pokud si nenajdete extroverta.

Chci dítě!

A proto budete žít vysoce spokojený milostný život se ženou, abyste mohl vychovávat dítě, které bude trpět depresemi, když uvidí, že vám vztah neklape?

Přátelé a rodina mě odsoudí!

Pokud jim to předložíte sebejistě a slušně, tak nevidím důvod, proč by vás měli odsoudit. Žijeme ve 21. století…

Když já tu ženu miluju!

Jistě a proto každý večer osouložíte nějakého chlapa, v lepším případě on tebe.

Chlapi jsou zženštilí a já se stydím být gay!

Všichni nejsou zženštilí.

Do zadku to bude bolet!

Zkoušels to? A i kdyby ano, není nutné to dělat.

Jde pouze o strach

Tento fenomén je způsoben pouze strachem. Strach nás posouvá tam, kde bychom neměli být. Když se přestanete bát, mohli by se také dostat do povědomí lidí normální gayové a nejen ti, co se nebojí, že se na ně někdo špatně koukne a že je zmlátí někdo na ulici.

Vědci: Obličeje gayů a heterosexuálů se liší, přesto sexualitu snadno nepoznáte

Jak poznat gaye? Máme pár tipů, jak si poradit v terénu!

Zženštilost u gayů je normální. Nebo ne?

Skrýváte se, nebo se za svou orientaci nestydíte?

Titulní foto: © Depositphotos.com/konradbak

Autor článku je kontroverzní osobnost svého regionu, snaží se naťuknout v každém člověku představivost a zamyšlení se nad daným tématem.
Onload

10 názorů ke článku

14. 12. 2014 v 15:00Off-line TaK_ECS  (29/176/85)
(LIKE!)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 10  Nahlásit
14. 12. 2014 v 16:48Off-line Stianski  (56/175/85)
Velmi zjednodušující text…
14. 12. 2014 v 18:20Off-line Charles2300  (32/183/85)
http://www.videacesky.cz/…stesti-laska
trochu me to pripomina, ze to maj z toho :D
14. 12. 2014 v 19:09Off-line John2g  (29/187/74)
Hoši běžte k***a do sebe a když už nic kloudnýho nevymyslíte tak raději nepište. :DDD tohle je fakt k pobavení
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 12. 2014 v 19:19Off-line Lukaas  (34/165/59)
Jo, já říkám, že největší diskriminace gayů, je jen u gayů v hlavě. Ale příjde mi, že většině to vyhovuje a jelikož je každý svobodný, tak musí rozhodovat za sebe sám, ať tak či tak.
Ale být svobodný znamená být odpovědný a to už se nikomu moc nechce. A je to v pořádku, jen tím nesmí ničit životy jiných, pak proti tomu nic nemám. Pak je ale vrchol pokrytectví, když děláme ty své průvody hrdosti. Ať je člověk gay, tak je to pořád člověk a nestraní se společnosti, není nic víc ani míň. Jen šťastný jedinec je zárukou šťastné společnosti. Gayové jsou neustále ukřivdění a ublížení, protože ti zlý heteráci....... :-D Já se ani nedivim, že už to heterákům vadí. Většina nám nijak neubližuje a moje zkušenost o tom vypovídá. Ale neumíme li se vyrounat se svou orientací sami, tak nesvalujme vinu na jiné. A ani mě neudivuje, že se tu vyskytuje hodně nesouhlasů, jak tipické.......
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
16. 12. 2014 v 04:45On-line Richard33  (44/185/80)
Ironie: Vždycky jsem chtěl protějšek, se kterým bych musel chodit jen v noci a kanálama aby nás proboha spolu někdo neviděl :-D
01. 01. 2015 v 12:34Off-line Betonica  (39/191/93)
Nikdy jsem nic neschovával. Sebe jsem neschovával. Na co taky. A až o dost později jsem pochopil, jak dobře jsem to tehdy dělal.

Na co vlastně chceme mít kolem sebe "kamarády", jimž nemůžeme/nechceme říci to, co nás tíží? Pak asi žádné kamarády než takové.

Důležitější je ale jiná věc. Schovávat se je jiné slovo pro utíkat od sebe samého. A dá-li se někdo jednou na útěk, zastavit se je později složité. Je to jako jedoucí vlak :(
10. 04. 2015 v 17:14Off-line Ceky  (31/180/70)
opět souhlas s Betonica, máš opravdu dobré a správné názory :) třeba věta "na co vlastně chceme mít kolem sebe kamarády, kterým nemůžeme nic všecko, co nás tíží, jací opravdu jsme" to je pravda... to potom nejsou praví přátelé... já jsem se sice ještě nevyoutoval, okolí to o mě neví, ale řekl jsem to loni pár mým nejbližším přátelům, už to nešlo, říkám jim vše a tak jsem chtěl, aby věděli i tohle a věděl jsem, že to vezmou v pohodě a taky že vzali, naprosto ok, nic se neděje, moje nej kamarádka to vzala uplně v klidu... mám ještě jednoho dobrého kamaráda, kterého mám moc rád a ten to neví..chtěl bych mu to říct, ale u něj se bojím reakce, že by mě zavrhl... uvidím, jednou mu to asi stejně řeknu...stejně jako rodičům, ale zatím jsem v pohodě s tím jak to mám.
Podle mě je dnešní svět velmi tolerantní, tedy aspoň "západní" svět a v naší zemi se situace od revoluce fakt dost zlepšila, většina je tolerantní, záleží pouze na nás: jak se chováme, tak nás budou brát.
14. 12. 2015 v 19:39On-line Tropikboy  (37/178/72)
A někteří zase mají potřebu dávat svoji odlišnost najevo všude, kudy projdou. Řekl bych, že autor článku k nim podle fotografií patří. Může si normální (normální ve smyslu normálně uvažující) chlap obarvit dlouhé vlasy narůžovo a oblíknout se jako maškara??
18. 04. 2016 v 19:25Off-line Vasek698  (25/-/-)
No to jsem taky slyšel už... :D Máme rádi Lady gagu, vyznáme se v módě a máme čivavu :D

Mám rád metal, módu neznám a máme vlčáka :D
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload