Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay herec Stephen Fry: Být homosexuál není o sexu, ale o lásce

„Lidé jsou posedlí tím, že být gay je o sexu, ale je to o lásce, to je to hlavní,“ prohlásil v rozhovoru gay herec Stephen Fry, který má ve svých 57 letech širokou sbírku rolí. Zahrál si starostu Jezerního města ve dvou posledních Hobitech, v seriálu „24: Live Another Day“ s Jackem Bauerem ztvárnil britského premiéra a zahrál si také v „Alence v říši divů“.

„Chtěl jsem vidět, jak se k dokumentu postaví další státy,“ odpověděl britský herec Stephen Fry na otázku, proč se rozhodl s produkcí BBC natočit dvoudílný dokument „Stephen Fry: Out There“ právě o homosexuálech.

Jeho cílem také bylo vyzvat další známé osobnosti, aby se nebáli udělat coming out. „Mám přátele herce, kteří jsou také gayové. Jejich britští agenti jim říkají, že to je v pořádku, naopak američtí je od coming outu odrazují slovy ‚udělej to a jsi mrtvý‘,“ vysvětluje Stephen, že s coming outem je to ve světě někdy velmi složité.

Dokument Stephen Fry: Out There

V prvním díle se zamýšlí nad tím, jak se změnil přístup k homosexuálům během jeho života. Potkává Eltona Johna a Davida Furnishe, gay pár, který inspiroval Stephena být otevřený. Zajel se podívat do Ugandy, kde je homofobie na denním pořádku. Podívá se také do USA, aby prozkoumal „reparativní terapii“, která dle slov její autorů slibuje vyléčení gayů z homosexuality. Promluvil si také s Neil Patrick Harrisem, otevřeným homosexuálem, jak se gayům žije v Hollywoodu.

druhém pokračování zamíří do Brazílie, která je domovem největších gay pride. Podívá se také do Ruska, kde se gayům v dnešní době žije ještě o něco hůře, než tomu bývalo dříve. Opakem je navštívená Indie, kde moderní Indové razí homosexuálům čím dál více pozitivní cestu.

Ian McKellen, představitel Gandalfa, je gay. Nikdy prý nepotkal homosexuála, který by litoval coming outu

Titulní foto: youtube.com

Onload

4 názory ke článku

13. 12. 2014 v 20:58Off-line Hagal  (32/180/90)
super, prosím další takové články o inspirativních lidech a méně článku o ničem (typu: "neznámý kluk si dal fotku bez trička na instagram", "říkejte svému penisu trhač", "někdo z one direction si včera upšoukl"...)
14. 12. 2014 v 08:56Off-line Honzak  (33/183/65)
Třeba to je tím, že tu není autor, takže je článek asi přejatý?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
14. 12. 2014 v 11:12Off-line NaKluky.cz  
Hagal: Děkujeme.

honzak: U autora je uvedeno "Redakce", takže přejatý opravdu není :)
05. 09. 2015 v 09:34Off-line Goshdamn  (103/-/-)
Jaj,,, já tohle říkám každý den :)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload