Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jak nejlépe v zimě chránit své boty a nohy?

„To chce klid a nohy v teple,“ pravil Josef Švejk a měl svatou pravdu. S příchodem zimy byste měli umět dbát nejen o vaše boty, ale také o své nohy, aby byly v teple a suchu. Přinášíme vám proto několik tipů, jak na to.

Sůl nad zlato

Přísloví sůl nad zlato jistě neplatí pro boty, protože v zimním a zasněženém období jsou často chodníky posypány solí a mohou na našich botách zanechat nehezké mapy.

„Když na botách objevíte nepěkné stopy od soli, ihned je utřete vlhkým hadříkem, až teprve pak je dejte osušit. Pokud jsou skvrny příliš výrazné, namočte hadřík do směsi octa a vody v poměru 3:1,“ říká Veronika Sajdkoková ze společnosti CCC.

Teprve po otření bot od soli je můžete dát vysušit. Jako prevenci proti soli můžete u bot z hladké kůže použít také indulonu, která je skvěle promastí.

Jak správně usušit boty

Kožené boty nikdy nesušte v blízkosti topení. Mohly by ztvrdnout a zkrabatět. Nejlepší je použít osvědčený trik s novinami. Těmi vycpěte boty přes noc,“ dodává Veronika Sajdoková z CCC.

Pokud často jezdíte na hory, tak se vám jistě vyplatí pořídit si elektrický vysoušeč bot. Ten bezpečně a rychle vysuší navlhlou obuv. Je vhodný jak na kůži, tak i na gumu.

Na mokré boty od bláta si pořiďte speciální „odkapávač“ na obuv s vyvýšenými okraji, které zabrání odtoku vody na podlahu. Alternativní variantou pro odložení bot je podložka z bambusu, která je voděodolná.

Aby nohy nezábly

V zimě bychom kromě našich bot měli ochránit i naše nohy, a to především proti nepříjemné zimě. Je dobré koupit si zimní boty, které jsou nám malinko volnější, abychom si do nich mohli dát i teplejší ponožky. Rozhodně se vyplatí investovat do ponožek s vysokým podílem bavlny, které v zimě příjemně hřejí.

Pokud sportujete, tak se vám jistě budou hodit i termo ponožky. Ty skvěle odvádí vlhkost. Kupujte kvalitní kožené boty, aby nohy mohly volně dýchat. Ani v zimě nezapomínejte dopřát nohám kvalitní pedikúru.

Titulní foto: © Depositphotos.com/avgustino, zdroj: TZ

Onload

5 názorů ke článku

13. 01. 2015 v 07:35Off-line Colombo  (103/192/90)
Tak tohle jsou rady jako pro malé děti. Nebo se snad tady najde někdo, kdo to nevěděl ??
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
13. 01. 2015 v 12:22Off-line TaK_ECS  (29/176/85)
Musí tady přece napsat, jak si uchovat boty čisté ;)...
13. 01. 2015 v 12:46Off-line Vlado2  (61/180/80)
Že je článek tisíckrát recyklovaný, to bych mu ještě odpustil. Ale že v roce 2015 navádí ke zničení kvalitních (drahých) kožených bot indulonou, to se mu odpustit nedá.
13. 01. 2015 v 12:52Off-line Colombo  (103/192/90)
P.S.: A taky by mě zajímalo, kolik chlapů (myslím chlapů, ne princezen) chodí na pedikúru.
15. 01. 2015 v 19:49Off-line TaK_ECS  (29/176/85)
Colombo, může chodit, např já, protože mám problém (měl) se zarůstajícím nehtem...
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload