Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Zpověď: Museli jsme se s přítelem odstěhovat, abychom před nimi utekli

Jsou již lidé více tolerantní k homosexuálům? Nebo ne? Myslíte si, že je to i tím, kde bydlíte? Jestli jste na vesnici nebo ve městě? Tomáš a Tomáš změnili tři adresy a několikrát i zaměstnání, aby konečně našli klid a kde by mohli spokojeně žít.

Zamilovali jsme se do sebe již v pubertě, a vydrželo nám to. Měli jsme podporu od rodiny, od přátel. Nikdo nám nedal nikdy najevo, že bychom pro ně byli něco méně nebo, že bychom byli divní. Nikomu to nevadilo ani na střední škole, ani na vysoké. Všichni to brali tak, že k sobě patříme. To, co si o nás lidé mysleli třeba na ulici, nám bylo jedno. Měli jsme jeden druhého a stála za námi i rodina, tak proč bychom si měli něco dělat z názoru druhých lidí?

V bance jsme neuspěli

První opovržení jsme pocítili v době, kdy jsme se ucházeli o stejnou pozici v bance. Snažili jsme se, aby se nikdo nic nedozvěděl, ale stejně nás viděli, že jsme přišli spolu a že při čekání laškujeme. Když jsem došel na řadu já, vše probíhalo naprosto v pořádku. Líbil jsem se jim a měl jsem podle nich velkou šanci na úspěch. Ovšem když vešel Tomáš, bombardovali ho otázkami, s kým žije a zdali je homosexuál. Nestyděl se za to a řekl jim to na rovinu s tím, že to jeho výsledky neovlivní. Zavolali si i mě. Když jsme tam seděli společně, řekli nám, že se jim líbíme ze všech nejvíce, ale kvůli lidem, kteří by si o tom mohli povídat, nás nemohou vzít ani jednoho. Tudíž jsme byli nevyhovující a nedostačující pro danou pozici a to jsme hravě strčili do kapsy všechny.

Stěhování 

Rozhodli jsme se společně odstěhovat. Pořídili jsme si malý byt ve větším městě a už nechodili společně na pohovory a výběrová řízení. Našli jsme si práci oba dva. Já v kanceláři, Tomáš jako vedoucí výroby ve firmě. Jednou jsme potkali člověka v gay baru, který spadal pod Tomáše. Nevěnovali jsme mu ani pozornost. Jenže jakmile skončil víkend a Tomáš se vrátil do práce, věděli to již všichni. Napovídal jim historky o tom, jak je promiskuitní apod. Tomáš odešel sám, nemohl se dívat na pohledy lidí. Nestál o to, aby mu někdo říkal, že buzíka nebude poslouchat. Moji kariéru ale nikdo neohrožoval. Jen náš pronajímatel nám začal dělat problémy. Nevěděl, že tam žijeme spolu. Nevěděl, jak nás z bytu dostat a tak nám třeba zastavoval topení nebo vodu. Někdy nám nejela celý den i elektřina. Odešli jsme sami nedaleko.

Zase na začátku

Já do práce dojížděl. Tomáš si našel novou práci a po čase jsme si koupili dům. Bydleli jsme v menším městečku a mysleli si, že zdejší lidé budou jiní a nechají nás žít své životy. Spletli jsme se, několikrát nás okradli. Tomáše ještě ve zkušební době opět propustili bez udání důvodu, i když podával skvělé výsledky. Nejhorší ovšem bylo to, že nám začali devastovat i dům. Měli jsme na vratech napsané velké nápisy typu „Buzny, vykuř mi ho“. Vykradli nám několikrát auto, zmlátili nás. Dokonce nám jednou i někdo zapálil zahradu. Byli jsme pro lidi něco jako špína. Nedokázali nás tolerovat, i když jsme jim vlastně nic nedělali.

Dal jsem výpověď i já, jelikož jsem byl ze všeho tak vystresovaný a nemohl jsem normálně pracovat. Začali jsme být nešťastní a dům prodali. Koupili jsme si jiný domek na vesnici o 140 obyvatelích. Konečně jsme našli práci oba dva, kde nikomu nevadilo jací jsme a s kým žijeme.

Lidé na vesnici se k nám chovají hezky a nikdy jsme zde neměli s nikým žádný problém. Všichni se k nám chovají přátelsky a někdy společně i se sousedy grilujeme.

Jaký je rozdíl mezi gay kluky na vesnici a ve městě?

Titulní foto: © Depositphotos.com/Porechenskaya

Autor článku žije realitou, miluje skutečné příběhy a jeho velkým snem je napsání vlastní knihy.
Onload

21 názorů ke článku

01. 02. 2015 v 12:32Off-line Colombo  (103/192/90)
Článek jsem pozorně přečetl a nemůžu si pomoci, něco tady nehraje. 1. Neuspěli u výběrového řízení kvůli homosexualitě... Autor - stěžovatel sám připouští, že při čekání u výběrového řízení laškovali. Cožpak už toto je normální a důstojné u tak důležité záležitosti jako je shánění vytoužené práce ? Být personalistou, takové chování by zřejmě ovlivnilo i můj konečný úsudek. Vždyť kdyby tam seděl hetero pár, jistě by taky spolu nelaškovali. Dál se ho prý ptali v bance, zda je homosexuál, s kým žije atp... Blbost (!). 3x změnili adresu, počmárali jim dům, vykradli jim několikrát auto, zapálili jim zahradu, zmlátili je... Cožpak každý tady jasně nevidí, že chyba je někde jinde ? Jak se tito dva Tomášové asi museli chovat ? Nadávají a stěžují si na své ("zlé") okolí v soukromí i zaměstnání, a to vlastně všude, kde byli, ale přátelé, tito dva by měli s hledáním chyby (chyb) začít zcela jistě u sebe.
Souhlasím - 21   •  Nesouhlasím - 11  Nahlásit
01. 02. 2015 v 15:08Off-line Vlasticek  (37/175/80)
Mě ten článek přijde (jako i ostatní) tak trošku nakrmený:

- I když se v dnešní době nechce nikdo hádat, v bance je mohli zažalovat, když jim to řekli tak naplno.

- Mě by asi taky trošku vadilo, kdybych nevěděl, že v bytě nebydlí jeden člověk, ale dva. Někdo s vysokou školou by už mohl mít při podpisu smlouvy rozum a říct to narovinu.

- Bydlet na vesnici s 140 obyvateli - proč ne. Ale kde našli práci pro vysokoškoláky?
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
01. 02. 2015 v 16:26Off-line Zemi10  (35/170/58)
trosku nakrmeny byt muze akorát je u zamestnavatele normalni se zeptat kde zijete skym zijete orientace,deti atd a nekteri proste homosexuály nebere,nechape atd a ty co dou proti homosexualum tam bych to pochopil a práce se da sehnat potom na dojizdeni...a u toho bytu muze bejt kolik chce lidi při hypotéce tam zalezi kdo a jak ji zplaci...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 10  Nahlásit
01. 02. 2015 v 17:11Off-line Colombo  (103/192/90)
zemi10: plácáš nesmysly, kdes to viděl, aby se zaměstnavatel ptal, kde a s kým žiješ ?? A na orientaci se nesmí ptát, pamatuje na to i zákon. Fakt, napsals holý nesmysl.
Souhlasím - 16   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
01. 02. 2015 v 20:05Off-line Johnys  (27/184/69)
"Když jsme tam seděli společně, řekli nám, že se jim líbíme ze všech nejvíce, ale kvůli lidem, kteří by si o tom mohli povídat, nás nemohou vzít ani jednoho."

Tak jestli vám to někdo řekl naprosto na rovinu tak se divím, že jste to tak nechali. Pochopil bych, kdyby se na něco vymluvili. Ale aby vám dneska někdo řekl do očí že vás neberou prtože jste homosexuálové tak to pochybuju, že by si nějaký personalista dovolil. I on je jen zaměstnanec a my máme přeci nějaký antidiskriminační zákon a tohle by ho mohlo stát místo a pěkný průser. Asi se to špatně dokazuje, ale už jenom z principu bych si já osobně nenechal nasrat na hlavu. Nakupujete domy sem, a domy tam, tak předpokládám že pár tisíc na právníka a žalobu by asi nebyl problém. Ale to se asi taky musí chtít bránit, a né utíkat.
02. 02. 2015 v 17:25Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Možná je na článku něco pravdy, ale je to hodně přikrášlené, aby to mělo dramatické zápletky a v citlivých buznách vyvolávalo dojetí.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
02. 02. 2015 v 18:58Off-line Colombo  (103/192/90)
Ano, plačtivých, sebelítostivých buzniček je tu dost. Zejména z toho taky podobné servery žijí.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
02. 02. 2015 v 20:42Off-line Tommy87  (36/175/63)
Víc nesmyslný článek jsem snad ještě nečetl! Personalista by se dnes uz neměl ani zeptat jestli má uchazeč o práci děti, když se o tom sám nezmíní.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 02. 2015 v 04:40Off-line Grandchlap  (55/190/-)
Je to celé vycucané z prstu
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 05. 2015 v 08:05Off-line Kroutvar  (103/-/-)
Tenhle autor mě baví, červená knihovna hadr. Mohl bych poprosit o Výstřel z kazatelny?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
31. 05. 2015 v 08:57Off-line Boys_sk  (30/170/60)
Osobne si myslím že keď by bývali na dedine každý by ich mal v ***i pokial by sa chovali ako ľudia. Ale pochopitelne ak nosili kabelky na rameni a organizovali buzna party na dome nemožu sa divit že sa to susedom nepačilo a že im skupinka chlapcov z dediny nechali odkaz na vratach :) Každemu len to čo si zaslúži keby žili ako obyčajný ludia nič by sa im nestalo a určite nie na dedine. A zmlatili ich???? čo su slepy a nevidia kto ich bije??? veľmi zaujimavy članok toto ..... :D
29. 07. 2016 v 04:30Off-line Irik1  (30/178/92)
grandchlap: Máš naprosto pravdu. A to není jedinný rádoby příběh, kterým je zde krmena ufňukaná skupinka. Autoři těchto báchorek asi chtějí dělat do politiky!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 12. 2016 v 11:40Off-line Nilsik  (37/180/66)
Umelo vytvorená story pre bulvarné platky :)))
08. 11. 2017 v 08:50Off-line Yperit  (91/186/68)
nám se stalo něco podobného....s jedinou vyjímkou,že jsem žil na okraji Ostravy ve vesnici s 5000 obyvateli. V místě bydliště se člověk snaží zapadnout,ne provokovat. Stejně to nepomohlo. Všude daleko,jenom s***ě za plotem. Zahradu nám sice nezapálili,ale několikrát otrávili hospodárská zvířata. Peklo na zemi má mnoho podob....to naše se jmenovalo Bartovice.Jestli tu někdo nadává,ať si zkusí život na vesnici, a pak ať píše p**oviny na sklo. Přitom tolik zskomplexovaných buzerantů na metr čtvereční jako tam jsem nikdy neviděl. Nejlepší způsob,jak vyjít se sousedy je s nima nekomunikovat,maximálně pozdravit, NEPOUŠTĚT ZA ŽÁDNOU CENU NA POZEMEK,nedávat nikomu telefonní kontakt....jedině tak to jde. Lidi ze začátku nadávají,ale pak si zvyknou. A my máme konečně to,proč bydlíme v domě: soukromí a klid.
Protože vždycky budem jiní a co si máme povídat,stejnopohlavních párů na vesnici moc nenajdeš,tak člověk terčem zůstane,i kdyby žil v místě se 100 obyvateli. Schopní odešli kdysi do měst,je vysoce pravděpodobné,že člověk narazí na tupé homofobní hovado,pro které je největší vzrušení jít se porvat v pátek večer do sousední vesnice do hospody. A těm bude člověk vadit,ať udělá cokoliv....na rozdíl od většiny z vás opravdu vím o čem píšu....můžete si to klidně zkusit....vemte si hypotéku a běžte do vysněného domečku na vesnici....prozření bývají krutá....a to se nebavím ani o tom,že většina lidí není manuálně zručná a nedokáží si nic opravit.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
12. 08. 2018 v 18:32Off-line GayTomBoy  (42/179/63)
Nemůžou se ptát na orientaci. To je každýho věc. Tome a Tome na tu firmu bych podal trestní oznámení, že nebyli vybrání na pozici bankéře jen proto že jste gayové. Mě se to stalo právě naopak. Když zjistili ve firmě, že sem gay, tak se mnou rozvázali prac. poměr. byl sem tam skoro 2.roky. Jen proto že sem gay? Se na mě nezlob te, ale je to fact ubohý. To je úplně stejný kdyby se o stejnou práci ucházeli dva heterosexuálové a taky je nevzali, jen proto že jsou hetero. :-). Kdyby jste se soudili tak vím, že by jste to vyhráli. inspirující film Philadelphia.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 08. 2018 v 22:00Off-line Irik1  (30/178/92)
Ype***e,seš normální?!Vesnice a 5tisíc vesničanů,jak píšeš?Ty seš balík,ty seš homofob a prolhanej měšťák co si navíc hraje na velmi zručného, všeho schopného rádoby buzíka, kterému všichni ubližují!Tak se tady nesnaž o rádoby ublíženého z**da, který se snaží dělat zajímavého!!!
08. 03. 2019 v 07:02Off-line Klewr2  (68/-/-)
kdo tě tak ropálil že kopeš kolem sebe
29. 03. 2020 v 18:28Off-line Lofwyr  (45/180/85)
Asi "vyk***ěné" bukvice. Nikdy jsme s přítelem neměli nikde problémy.
01. 05. 2020 v 18:45Off-line Edvin  (33/186/95)
Takže dvojice buziku co se neumí bránit "zmlatil nás" a vše co se jim stalo, tedy výpovědi a negace kvůli orientací... k tomu otevřené odmitnuti kvůli orientaci... Vše v dnešní hyperkorektni době... Za mne ten článek působí jako vymyšlený.
30. 07. 2020 v 22:01Off-line Notysek  (52/183/72)
kdo to nezažil , neuvěří... je tu dost znalců všeho možného na to aby se tu dalo normálně diskutovat ...
11. 02. 2021 v 19:26Off-line Iglw  (48/172/77)
Proč by si vymýšleli,akorát konečně mají klídek,přeji jim to oběma!!
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload