Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Exkluzivní rozhovor s Marianem Kajzerem: GAYMAN není o mně, ale o soutěžících. Navíc prozradil svůj plán!

Aktuální ročník soutěže krásy GAYMAN je v plném proudu. Vyzpovídali jsme proto hlavní tvář GAYMANa, 35letého Mariana Kajzera, jak se mu žije, co má rád a proč se rozhodl vést tuto akci, která má více jak desetiletou historii. 

Jste v komunitě mediálně známý, těší vás to?

Když jsem v roce 2010 GAYMANa obnovoval, tak ano. Dnes po těch pěti letech to již neprožívám. Prostě mne to baví. Hlavně ten výsledek. Vždy si říkám, ať už to je za mnou, pak uplyne týden po finále a já už začínám rozjíždět další ročník. Je to často kladená otázka a já s oblibou říkám, že někdo má doma psa, já mám GAYMANa. Rozdíl je v tom, že ho nemusím venčit.

Žijete v Praze, odkud původně jste?

Původně jsem z Karvinska, ale než jsem zůstal v Praze, kde jsem 6 let, tak jsem prošel různými městy. Od Brna, kde jsem tři roky žil s partnerem (dodnes na něj myslím, jelikož to byl „zatím“ ten nej chlap, ač měl své mouchy), Plzeň, Pardubice. Prostě jsem měl takový kočovný styl života.

Kolik ročníků GAYMANa proběhlo pod vaším vedením?

Letos to bude narozeninový 5. ročník. Jinak kompletně 14. ročník.

Jak jste se dostal k vedení GAYMANa?

V roce 1999 jsem byl mezi finalisty, hrozně to letí. Tenkrát v porotě seděla ještě Helenka Růžičková a byl jeden jediný host, a to Petr Kotvald. Postupem času jsem se dostal více do gay komunity, až to došlo k tomu, že jsem začal pořádat zábavné večery s travesti umělci.

V té době jsem potkal Banánovou Halinu, Michélle De Moran, Dallilu a spol., a začalo to být pravidlem. V listopadu 2009 mi v Latimerii přátelé řekli, že když lidé chodí na malé akce, ať udělám velkou. No a já pronesl, že obnovím GAYMANa. Všichni se sice hrozně smáli, ale já přišel v únoru se smlouvou na Hybernii, s partnery, a tak v září bylo finále. Zpětně trochu šílené, ale je to tak.

Co je pro vás hlavní motivací vést GAYMANa?

Každý rok to jsou především finalisté. Je zajímavé pozorovat, jak se mění, stárnou a dospívají. Rozhodně mne naplňuje i to, když dokážeme pomoci tam, kde je to potřeba. Nikdy nezapomenu na první návštěvu Fondu Ohrožených Dětí Klokánek, kde jsme vezli výtěžek z roku 2012. To bylo hrozně silné a emotivní.

Co děláte, když zrovna neřešíte GAYMANa?

No, zbytečná otázka. Všichni co mne znají, vědí, že já ho řeším pořád. Jen se pomalinku učím o něm pořád nemluvit, jelikož mi je jasné, že už to některým leze na nervy. Ale dělám i menší akce, jako teď Doktor párty po castingu, či akci v květnu v PinkBunny v Liberci. Chystám se na Bratislavu, Brno. Pak dělám různé grafické práce pro známé, či různým firmám pomáhám s reklamou a PR.

Čeho si na lidech nejvíce vážíte?

Lidé jsou opravdu někdy zvláštní, a mění se z minuty na minutu. Pro mě je nejdůležitější to, když mohu někomu opravdu věřit. To je vlastnost, která mnoha lidem opravdu chybí. Podlost je dneska velmi moderní, a třeba i to je jeden z důvodů, proč tu má GAYMAN opět „konkurenci“. Důvěra, opora, vtipnost a glanc se dnes moc nenosí a také proto si těchto vlastností velmi u lidí cením. Mám štěstí, že pár lidí v mém okolí těmi vlastnostmi disponuje. Nejvíc má spolubydlící Markéta, která je opravdu vzorovým příkladem.

A naopak co vám na lidech vadí?

V podstatě jsem odpověděl v předchozích řádcích, ale co vážně nesnesu je krom té podlosti také nevěra a lidská tupost.

Jaké byly největší chyby, které jste v minulosti u GAYMANa udělal?

A jééééje. No těch bylo spousty. Já osobně jsem velmi ctižádostivý, a přes tuto vlastnost občas zapomenu, že GAYMAN není o mně, ale o těch mužích, kteří do soutěže šli s určitým cílem a zapáleností. Občas řeknu něco rychleji, než bych měl a pak mne to mrzí. Největší chybou bylo asi to, že jsem s hodně finalisty byl hned kamarád, pustil si je hned k tělu. Co mne mrzí je rozhádanost s Tomášem Frýdou, jelikož je to v celku hodný kluk. Jsme si hodně podobní v mnoha ohledech a naše paličatost a „nabuzenost“ sebe samými nás postavila proti sobě. Což je obrovská škoda, protože to poškodilo jak soutěž, tak nás samotné. Kdybychom raději dali hlavy dohromady a vyfoukli páru, mohlo být dnes vše daleko jiné. Snad se povede se s Tomášem sejít, což bych rád, a vše si vysvětlit, a dát vše do normálu.

Co vás ve spojení s GAYMANem zklamalo?

Řeknu dvě jména. Banánová Halina a Naděžda Krupská. Tím však nemyslím Patrika a Davida, ale tak, jak to jmenuji. Kluci jsou totiž jiní, když na sobě nemají ty hábity a vše co k tomu patří. Dá se s nimi normálně mluvit. Jakmile si navlečou (dnes už jen Banánovka, pokud vím) pracovní úbor, jelikož to s travesti moc nekoriguje, stávají se z nich osoby s vlastností, kterou jsem jmenoval v tomto rozhovoru několikrát.

A naopak co vás potěšilo?

Martin Goga, Tomáš Frýda, Marek Zlý, Daniel Fröhlich. Trochu jak 4 mušketýři. Ale ano, je to tak. 4 vítězové předchozích ročníků. Každý je jiný, a každý dal soutěži mnohé. Za sebe, a doufám, že se pánové neurazí, je nejlepším GAYMANem Marek Zlý.

Pro GAYMANa jste získal licenci na Mr. Gay World 2015 a 2016. Jak je složité tuto licenci získat?

Licence mám již podruhé. Bylo to velmi složité, jelikož licence se vrátili zpět k soutěži poté, co je držela „loňská“ konkurence Mr. Gay Czech Republic, kterou po kvalitních přípravách dostali na lopatky dva pánové, kteří se o totéž pokusili udělat i s GAYMANem a nevyšlo jim to. Málokdy se stane, že licence dostane nováček. A tentokrát, ač vynaložili snahu, licence putovali k matadorům.

Budu se velmi snažit držet licence déle než minule (3 roky). Celkově je velmi náročné řešit Mr. Gay World, jelikož je s tím hodně vyřizování, a rozhodně to není nejlevnější. Jen letenka letos stojí 21 tisíc, a to není vše, co delegát musí mít…

Kolik za GAYMANem stojí lidí a jak máte rozdělené úkoly?

V podstatě většinu dělám sám. Ale je tu pár lidí, kteří se snaží pomoci tak, jak jen to jde, a velmi jim tímto děkuji. Oni vědí, že si žádné ceny nenechávám, peníze si nestrkám do kapes, spíše je vytahuji.

Kde vidíte GAYMANa za pět let?

Mým stěžejním bodem je každý ročník. GAYMAN za 5 let nemusí již vůbec fungovat, ale může být opravdu prestižní soutěž. Já bych byl samo sebou rád za tu druhou variantu, jelikož prestiž soutěž dostává nejdříve za 8-10 let, nestačí si to napsat na web či papír. Je za tím léta dřiny. Myslím, že o tom by mohl spíše vykládat David Novotný, který vede Muže Roku. Rád bych, aby GAYMAN byl soutěží, která bude mít prestiž. Rád bych dostal do České republiky také finále Mr. Gay World. To by bylo asi vrcholem mé „buzní“ kariéry. Jenže to by se musela zapojit opravdu velká řádka gay „managerů“ a veškerá zášť by musela jít stranou. Jelikož to by nešlo vůbec o nějakého Kajzera, ale o jméno české LGBT komunity ve světě.

Držíme palce, ať se ročník vydaří. Vzkážete něco našim čtenářům?

Rozhodně bych jim chtěl popřát hodně lásky a pohody. Vám, NaKluky.cz, mnoho spokojených čtenářů, hodně párů díky Vaší nejnavštěvovanější seznamce v ČR, a těším se (snad) příští rok u další spolupráce. Díky za rozhovor :*

Casting tuto sobotu, přihlas se!

Casting na 12 finalistů se bude konat v sobotu 14. 2. 2015, tak na nic nečekej, přihlas se a vyhraj ceny v hodnotě pět tisíc eur.

8 důvodů, proč se zúčastnit soutěže krásy Gayman 2015

Nečekej a přihlas se ještě dnes! Gay soutěž krásy Gayman má punc kvality

Gayman totálně zabodoval! Získal licenci na Mr. Gay World 2015 a 2016

Titulní foto: Marian Kajzer

Onload

2 názory ke článku

05. 04. 2018 v 06:16Off-line Jozko54321  (62/180/90)
Prajem pekny den , Precital som si clanok a hned po precitani premyslam ci ten clanok je o sutazi , ktorej treba dat urcitu vahu , prestiz alebo citatelov viac vtiahnut do deja sutaze. Ale tento clanok bol cisto len o tom klukovi ktory to organizuje. Dam ty jednu radu. Na jednej strane odcudzujes co nemas rad, ale na druhej strane to reprezentujes. O jooooo ta jesitnost . A o skromnosti o ktorej hovoris, tebe samozrejme chyba. Nikoho nezaujima ze vytahujes peniaze ide o vysledok danej sutaze ktoru organizujes. A ked vytahujes peniaze tak si zly manager sutaze.Este si naozaj v tomto clanku nepochopil ze ta sutaz je o tych klukov, ktori sa odvazili vyjst a sutazit nabrali odvahu a mozno chceli skusit jednu srandu. Ci sa im to podarilo to nech si zhodnotia sami. Ale tebe sa tento rozhovor nepodaril a ja ho hodnotim na uroven ziaka A este mlady chlap poradim ty ak si to mozem dovolit. Organizator sa nikdy nemoze stazovat na peniaze nikdy a nesmie alebo nie je to profesionalne aby organizator hovoril viac o svojom Egu. Pevne verim ze si uz mudrel a urcite aj chapem ze si sa z niektorymi uzasnymi klukmi rozisiel. Lebo o skromnosti o ktorej hovoris tebe dostatocne chyba.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 03. 2023 v 07:42Off-line Jaromir1987  (35/173/71)
Největší. Zraparna. Gayman
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload