Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jste ochotni platit za chyby svého partnera?

Jste ochotni platit za chyby partnera? Chtěli byste, aby on platil za ty vaše? Nikdy nemůžete nikomu vyčítat minulost, každý jsme se chovali nějak a minulost by se neměla míchat s přítomností a budoucností. Co když váš nový kluk ale přijde do vašeho vztahu jen s dluhy? Bude to pro vás činit nějaký problém, nebo vám to přijde jako běžná věc a nebude na to brát ohledy a váš vztah to rozhodně neohrozí?

Každý udělal někdy nějakou hloupost, za kterou se stydí, nejhorší ale je, když se dostane do dluhové pasti a někdy to ani není jeho vinou. Snadno se dá člověk ovlivnit, snadno naletí nebo důvěřuje těm nesprávným lidem, kteří se vydávají za kamarády.

Nikdy není lehké žít v takovém vztahu, protože budete mít pocit, kolik peněz vám utíká zbytečně bokem a mohli byste za ně mít tolik věcí. Ale také se vám libí to, že vás partner neohrožuje a vše si zvládne poplatit sám, bez toho aniž by chtěl něco po vás.

Rozhodnete se, že chcete mít něco společného, byt či dům, ale brání vám v tom partnerovy dluhy, protože ty člověk nevymaže jen tak kouzelným proutkem. Jak by se měl člověk zachovat? Budete čekat, než si vše zaplatí, a pak budete něco teprve společně budovat, nebo jaký je ten správný směr?

Pokud milujete a chcete s ním být a máte na to dostatek prostředků, pomozte mu. Ano, když vám život s ním za to stojí, buďte mu oporou a zbavte jej jednou pro vždy tohoto břemena, protože i jeho to trápí a bude vám vděčný, i když to nebude chtít.

Nevíte sice, zdali společně zůstanete, ale to nevíte nikdy, a kdybychom si stále kladli tyto otázky, stáli bychom pořád jen na jednom místě. Žijte přítomností a věřte, že i ten člověk, co ty dluhy má, nemá zrovna klidné spaní. Jste tu ale pro něj. A pokud to přeci jen jde, musíme si pomáhat!

Vadil by vám partner s dluhy? A pomohli byste mu je vyřešit?

Titulní foto: © Depositphotos.com/lofilolo

Autor článku žije realitou, miluje skutečné příběhy a jeho velkým snem je napsání vlastní knihy.
Onload

7 názorů ke článku

01. 05. 2015 v 09:21On-line Richard33  (44/185/80)
Záleží jak si ty dluhy udělal, za co ty prachy rozfofroval a jestli má práci a je dost chlap, aby si i při životě ve dvou dokázal odtrhnout od huby, poplatit to a pak teprve začít "žít".

Ono se pak může ukázat, že třeba jede ve fetu, podporuje bejvalýho atd... v tom případě nevím, proč bych to měl cvakat já :-)
01. 05. 2015 v 09:30Off-line Hns1989  (34/191/-)
ne, vůbec. Když prostě vím, že ty dluhy udělal kvůli sobě, aby se mu lépe žilo a nechtěl čekat, až si na to vydělá. A má snahu je platit, tak proč ne.
01. 05. 2015 v 09:40Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Dluhy má dneska kdekdo. Je ale velký rozdíl mít dluh např. v podobě hypotéky a dluh, který vzniknul jen proto, abych si mohl koupit něco hezkýho. Takže je potřeba rozlišovat důvod dluhu a celkové finanční chování toho člověka.
01. 05. 2015 v 09:48Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Jasny, ze bych ho podporoval..Kdyz bude videt, ze se snazi splacet svoje dluhy..Ale nechapu tu vsuvku, ze neco spolecne budovat..Dyt je to pro nejaky deti..
01. 05. 2015 v 13:47Off-line Colombo  (103/192/90)
Je to jak výše napsal Richard33, záleží na mnoha okolnostech jak tyto jeho dluhy vznikly a jak se k nim dotyčný staví. Já např. svému příteli s jeho dluhy pomáhám, ale jednak jsme spolu více jak 5 let a přítel se velmi snaží je umořit (přesčasy + posílá ještě sám navíc, než mu bylo určeno). Ne každý si však pomoc zaslouží, musí si především po dobu splácení sám některé "radosti" odříct a uskromnit se. Dluhy se sami nezaplatí, ani nám je nikdo neodpustí.
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 09. 2015 v 10:35Off-line MarkII  (29/-/-)
Mám na to svůj, názor, který bych radši probral v soukromí, ale záleží opravdu na tom, jak ty dluhy vznikly a kam opravdu ty peníze chodí.
01. 05. 2016 v 21:27Off-line Harpli  (39/175/75)
Určitě mu pomožte, ale když se ten dluh objevím nový znovu a znovu. Třeba za černou jízdu, tak se pak ptejte proč se tak děje znovu. Když si poctivě kupujete lísky a on ne. Čekáte jen až skončí jeho doba v registru dluhů aby jste mohly žádat o hypotéku a ta doba se pořád ne ne zkracuje.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload