Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Brazílie: Největší katolický stát, kde mají gayové stejná práva jako heterosexuálové

Přestože je Brazílie největší katolický stát na světě s počtem 123 miliónů občanů hlásících se k římskokatolické církvi, jde minimálně z právního hlediska o velmi svobodomyslné prostředí.

Ve státě, kde se 92 % obyvatel hlásí k náboženskému vyznání, mají homosexuální páry stejná práva jako heterosexuální. Od května 2013 jsou povoleny svatby a ještě dříve v roce 2010 soudci v jednotlivých případech umožnili adopce stejnopohlavními páry. Tak proč to u nás „ateistů“ nejde?

Zajímavá je studie z roku 2010, provedená Národní univerzitou v Rio De Janeiru, ukázala, že do osmnácti let odhalí svou homosexualitu 95 % brazilských gayů a lesbiček. A většina mládeže dokonce ještě dříve – do 16 let života!

Další vědecký průzkum zbortil mýty o 4% menšině, když dokázal, že v deseti zkoumaných městech Brazílie žije celkem 10,4 % gayů a 6,3 % lesbiček. Průzkum prováděla univerzita v Sao Paulu.

Gay friendly jsou především v Rio de Janeiru a Sao Paolu, ve zbytku země už to tak jednoduché není, stále se objevují případy porušování lidských práv a diskriminace.

Gayové jsou bohatší

V roce 2010 si na brazilskou gay komunitu posvítilo i tamní ministerstvo zdravotnictví a přišlo k zajímavým závěrům. Například k tomu, že homosexuální populace je bohatší než heterosexuální. Do dvou nejvyšších platových tříd se řadilo 26,7 % gayů oproti 18,2 % heterosexuálů. Naproti tomu k nejchudším dvěma třídám se řadilo 23,2% gayů oproti 34% zbylé populace.

Asi není příliš překvapivé, že homosexuálové také trávili o 40 % více svého času u svých koníčků a zájmů. 57 % gayů si pak za rok koupilo více než osm knih, což vysoce překonalo státní průměr. Častěji také navštěvovali kina, četli časopisy a cestovali.

80% gayů žije ve velkých městech, přičemž v tom největším, v Rio de Janeiru, tvoří 14,3 % z celkového obyvatelstva.

Jak si myslíte, že by v takových průzkumech dopadla Česká republika nebo Slovensko? Napište nám do diskuze.

Titulní foto: © Depositphotos.com/citylights

Autor článku se zajímá o historii, ale ještě raději si zahraje florbal nebo sleduje hokej. Fandí těm nejhorším týmům ze dna tabulek, ale sám neví proč.
Onload

3 názory ke článku

03. 03. 2015 v 16:20Off-line Peto20  (32/195/109)
zajímavé..
03. 03. 2015 v 19:34Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Brazílie je v tomto trochu překvapující. Ale když se podíváme na ta čísla, tak je to celkem přirozené. Asi si tam tolik gayú nehraje ještě ve 20 na bisexuály :-) Jinak ale tyto národy přistupují k životu trochu jinak, proto tam je tolerance k menšinám trochu jiná než např. u nás.
Ta čísla ohledně peněz, koníčků, apod. nejsou překvapivá. Je logické, že gayové, z nichž naprostá většina nevychovává děti, dávají více peněz na zábavu a požitky.
04. 03. 2015 v 01:34Off-line Daerlen  (33/186/91)
Článek nezaujal tak jako sám autor. Sice zde publikoval zatím jen dva články ale jsem nadšen tématy která zvolil, tedy i příslibem toho že se zde konečně bude psát něco s hodnotným obsahem. Smekám a jásajíc skáču metr do vzduchu!! :)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload