Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Pomoooc, mám hemeroidy. Můžu mít anální sex?

Mirek a Tomáš z Prahy si chtěli užívat svůj první sex. Seznámili se před prázdninami, jenže Tomáš netušil, že Mirek má zásadní problém. Ačkoli je mu teprve 33 let, už trpí nepříjemnou nemocí. Má hemeroidy. Ty napadají žilní stěny v konečníku a způsobují jejich ztenčení. Při „kakání“, dlouhodobém sezení, či námaze to může způsobovat problémy – například mírné krvácení, řezání a pálení.

A to nemluvíme o análním sexu. „Lékařka mi předepsala čípky, které jsou docela drahé, stojí asi 300 korun, každý večer si jeden musím zavádět,“ popisuje léčbu Mirek. To by mělo žilní stěnu zpevnit. Mirek doufá, že po vyléčení bude moci Tomášovi dopřát sex, který si on tolik přeje. „Samozřejmě chápu, že je Mirek nemocný a nevyžaduji to za každou cenu. Vztah přece není jen o š*kání, dokážeme se uspokojit i jinak, třeba orálně, nebo honěním,“ reaguje ale Tomáš. Mirek však tuší, že dlouhodobě by to Tomáš vydržet nemusel, a najde si někoho jiného, kdo mu anální sex dopřeje.

Lékaři však varují, že při análním sexu, se žíly v konečníku silně napínají a pochopitelně to může hemeroidy nejen zhoršovat, ale u zdravých jedinců i způsobovat. Sex si samozřejmě dopřát můžete, ale nedá se vyloučit zhoršení stavu či vzniku prasklin a fisur. A to samozřejmě může být bolestivé jak při sexu, tak i několik dnů po něm. Léčba bývá obvykle poměrně vleklá.

V případě, že si dopřáváte sex s partnerem, který hemeroidy má, nezapomeňte na ochranu! Hemeroidy totiž způsobují krvácení a tím se dramaticky zvyšuje hrozba přenosu pohlavních chorob včetně HIV, a to nejméně o 800 procent.

První anální sex? Hlavně pomalu, pomalu, pomalu…

Titulní foto: © Depositphotos.com/olly18

Onload

6 názorů ke článku

24. 07. 2015 v 11:52Off-line A.l.e.x  (34/185/74)
Milá redakce pokud nemáte ve svém repertoáru nikoho jiného než autora PSV tak se na to radši vykašlete a ty články tady nemějte. Nevím komu tyhle mozkové průjmy něco přináší ale redaktorovi který ve svých článcích používá slova jako ,,kakání'' nebo ,,výstřiky''místo ejakulace nepatří tento post ani vzdáleně. Tyhle strány jsou jako duhový Blesk či Aha, psát tu může naprosto každý a kvalita článků je na bodu mrtvého orangutana, podpora těhlech autorů je hodně špatná vizitka pro jakékoliv stránky ne jen pro tyto.
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 07. 2015 v 12:19Off-line Normalboy  (40/-/-)
alexi a ty nekakáš? myslím, že vzhledem k místnímu průměru iq, to redakce píše správně. je to bulvár jako každý jiný úměrný čtenářům :P
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 07. 2015 v 12:32Off-line Colombo  (103/192/90)
Pokud má někdo hemeroidy, dříve nebo později s tím stejně bude muset něco dělat. Koukám, většina řeší jen to, zda přes ně může š***t. Typické.
26. 07. 2015 v 12:27Off-line Shax  (33/-/-)
Chce to mít dobrého chirurga, který provede patřičný zákrok, a zásobu Detralexu. Tak se to dá udržet v mezích.
07. 10. 2015 v 14:59Off-line Tycz  (44/180/72)
Copak, kakání a výstřiky, to není nic proti ničemu...
Horší jsou v článku vyjádření někoho, kdo o tom moc neví:

Hemeroidy nikoho a nic nenapadají, jsou to právě ty tlakově a mechanicky poškozené žíly, někdy i celé žilní pleteně. A (správněji) hemorhoidy mohou vznikat vnitřní anebo i vnější. To pokud při nucení stolice vznikne tzv. prolaps, kdy se přeplněná žíla/žíly neudrží ve svém pouzdru a vytlačí se ven z řitního otvoru. Někdy se to dokáže po chvíli vrátit, jindy zůstane venku náhlým sevřením kruhového svěrače. Takový stav bývá krutě bolestivý.
Je to i důsledek pouze jednovrstvé sliznice konečníku.

Hemorhoidy vznikají mimojiné i nedostatečnou výživou žilních stěn. Proto také tímto onemocněním mnozí trpí, a přitom jiní naopak za celý život netuší, jaké to je mít hemorhoidy.
Tyto poškozené cévy jsou také důsledkem mnohých nesprávných stravovacích návyků, problémů s vylučováním stolice - ať už zácpy nebo časté průjmy.
Mimochodem - právě takováto namáhavá překrvení v oblasti ani (řitního otvoru) třeba již od dětství pomalounku zvyšuje prokrvením i větší rozvoj nervových vláken v konečníku a kolem něj, a tím i větší erotickou citlivost této tělesné oblasti. Tak se stává, že i heterosexuální muži pociťují postupně zvětšující se touhu po análním sexu coby příjemci. Ani gayové nejsou v těchhle oblastech s citlivostí a touhami stejně. Někteří se snaží jen přizpůsobit partnerovi, jiní bez toho nemohou žít.

Dalším bludem v článku je zmínka o análním sexu při hemorhoidech příjemce.
V takovém případě musí být jakékoliv anální dráždění nebo penetrace absolutně vyloučena!!! A to až do úplného vyléčení žilních stěn!!!
Sice se autor zmiňuje o možných problémech a krvácení, z lékařského pohledu je však při takovémto onemocnění anální, a někdy i ostatní sex nepřípustný!!!!!! Pokud totiž dochází ke spontánnímu krvácení, nebo krvácení při či po stolici, vzniká při sexuálním překrvování pánevní oblasti nebezpečí vykrvácení do konečníku, tlustého střeva nebo z vnější (venkovní) strany konečníkového hrdla.
Navíc se při hemorhoidech většinou podává i lék k ředění krve kvůli snadnějšímu odplavování krevních sraženin z takto poškozených žil. Právě městnáním sraženin v žilách ani vznikají nebezpečné žilní vybouleniny v konečníku či v jeho svěrači, což je nesmírně bolestivé. Často se takové sraženiny zaněcují a zdravotní situace pacienta je pak neúnosná!!
Především při rozsáhlém a častém krvácení je třeba bezodkladně navštívit nejbližší chirurgickou kliniku, kde lékaři žíly/žílu buď zasvorkují, nebo provedou další potřebný chirurgický zásah.

Také poznámka autora, že anální sex může způsobit praskliny a fisury ani je neodborná. Protože slizniční prasklina = fisura.

Celkově my lékaři anální sex nepodporujeme, právě s vědomím pouze jednovrstvé konečníkové sliznice, se znalosti různého umístění řitního otvoru, a tím možného útlaku jeho stěn mezi spodní pasáží pánevních lopat při průniku, a tak i tvorbě slizničných a žilních poškození.

Pochopitelně ti, kteří mají volnější prostor mezi pánevními lopatami nebo mají konečník přirozeně usazený o něco blíže ke kostrči, maji prostor pro uvolnění konečníku lepší a i bezbolestnější, pokud nemají hemorhoidy.

Vpodstatě i jen náznak konečníkových potíží by mělo znamenat okamžité stop minimálně análnímu sexu!

MUDr. Macej Tycz sg
25. 07. 2016 v 15:03Off-line Susanowo  (40/-/-)
Bože vy jste telata, a co by se tady jako mělo řešit jiného? O hemeroidech si na netu přečtete první poslední, ale jak to je pak s análním sexem si jen tak nezjistíte, místo toho aby jste byli rádi za informace, které by jste v případě potřeby těžko hledali, tak to tu budete hejtit. komentáře pod článkem jsou většinou větší průjem, než článek samotný...
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload