Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Smithers, asistent pana Burnse v Simpsonech, se přizná, že je gay

A je to venku! Waylon Smithers – asistent a poskok šéfa jaderné elektrárny pana Burnse v kultovním kresleném seriálu Simpsonovi – se přiznal, že je gay. Stalo se tak ve 27. sérii tak trochu nekonečného animovaného seriálu, který produkuje americká stanice FOX. Premiéru měl první díl v Americe poslední zářijovou neděli.

S ohledem na sledovanost a celosvětovou popularitu slavné série jde o největší kreslené přiznání k homosexualitě na světě. Ačkoli jde o fiktivní přiznání v kresleném seriálu, rozvířila orientace animované postavičky celosvětovou debatu. Zprávu tomu věnovala i prestižní a seriózní světová média. Téma se probírá na konferencích, ve školách a na sociálních sítích, kde už třeba Smitherse přikreslují k fotografiím ruského prezidenta Putina, kterého srovnávají s panem Burnsem. Rusko je známé svoji propagandou proti homosexuálům.

„Nová série startuje rovnou speciálním dvojitým dílem, kde se věnujeme přiznání Smitherse,“ vysvětluje producent seriálu Al Jean. Podle něho to staví do nového světla jeho dlouholetý vztah s tyranem Burnsem. Ukáže se, že Smithers je do šéfa „kostlivce“ zamilovaný.

Produkce seriálu prozradila, že už celý Springfield ví, že Smithers je spíš než na ženské pohlaví na chlapy a jediný, kdo to netuší je pochopitelně právě jeho despotický šéf, který jej už roky přehlíží. V seriálu se také objeví duha, tradiční symbol homosexuality. V minulosti se přitom Smithers chtěl oženit, v jedné ze scén zase přiznává Bártovi, že je heterosexuál jen, když si každých deset minut píchne sérům, po kterém „miluje kozičky“.

Pokračování Simpsonů se podle kritiků stále více posouvá poněkud jinam v žánru a těžko hledá svůj původní půvab a někdejší bezelstný originální humor. Nové série navíc byly v ohrožení jednak kvůli úmrtí autora seriálu a také kvůli rozepřím s některými americkými celebritami, které postavičkám propůjčují hlas. Změny se dotkly i českého dabingu. Kvůli úmrtí herce a dabéra Bedřicha Šeteny bude například Smitherse, či televizního zprávaře Kenta Brockmana dabovat Jan Vlasák.

Znáte nejlepší gay epizody v seriálu Simpsonovi?

Simpsonovi: Žlutá Lady Gaga zazpívá a ovládne Springfield (video)

Titulní foto: youtube.com

Onload

3 názory ke článku

01. 10. 2015 v 20:19Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Však už asi od páté série, kdy byl díl s panenkama, víme, že je Smithers gay. A že je zažradej do Burnse víme ze seriálu ještě mnohem dříve. :-P

A jinak jsou Simpsonovi od nějaké 16 série odpadem s připotomnělým humorem a příběhy. :-P
02. 10. 2015 v 13:18Off-line FrancoXPERIA  (37/171/78)
Simpsni a Futurama jsou pro mě best animáky :-)
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 11. 2017 v 02:11Off-line RedPonana  (28/193/90)
Thank you captain Obvious!
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload