Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Exkluzivně: Rozhovor s finalistou soutěže Gayman 2015 Markem Gajdošem

Soutěž krásy Gayman má za sebou 14. ročník. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s jeho vítězem, Markem Gajdošem (na fotografii druhý zleva).

Marku, je měsíc po finále… Jaké máš pocity? Jsi spokojený s průběhem soutěže jako vítěz?

Pocity celkom pozitívne. Viac menej som si doposiaľ nemal moc možnosť uvedomiť že sa niečo stalo. Neustále sa naokolo niečo deje, práca, druhá práca, do toho škola... So súťažou som bol nadmieru spokojný. A i keď som počul pár negatívnych ohlasov, väčšina bola pozitívna, takže verím že sa akcia páčila aj ostatným. Nehovoriac o tom že hostia, ktorí vystúpili v rámci programu (a zúčastnili sa aj ako porotcovia) spravili ten večer veľmi špeciálnym.

Po soutěžích tohoto typu se vítězná trojka většinou pouští do různých charitativních projektů, co máš v plánu ty? Něco svého, či se k někomu přidáš, nebo titulem to pro tebe končí?

Titulom nemôže nič končiť... Teda nemalo by. Titul ma poskytnúť nové možnosti ako sa realizovať, a ja som pripravený zúčastniť sa na každom dobročinnom projekte. I keď z Nemecka je to menej praktické. Doposiaľ som sa prisľúbil na niekoľkých projektoch, ktoré by sa mali ešte do konca roku 2015 uskutočniť.

Čeká tě několik akcí v rámci ročníku 2016. Zasedneš v porotě na castingu i ve finálové porotě. Pojedeš s novými finalisty i na soustředění? Budeš jim oporou, či to pro tebe titulem končí?

Určite na sústredenie pôjdem. To naše sústredenie teda za rok 2015 skutočne stalo zato, takže by som si nedovolil vynechať to nasledujúce. Samozrejme tu budem aj pre nasledujúcich gaymanov. Vyhral som len vďaka radám, ktoré som dostal od iných gaymanov a myslím, že by som tie rady mal posunúť opäť ďalej.

Co říkáš tomu, že pořadatelé zveřejnili hlasovací archy? Je to dobrý krok?

Bolo to veľmi rozumné rozhodnutie vzhľadom na to, že sa začalo povrávať o možnej manipulácii s hlasmi...

Co tě na finále nejvíc bavilo a co by si naopak změnil?

Čo sa týka nás súťažiacich, zmenil by som pár vecí, ktoré sa udiali v zákulisí, a ktoré boli napokon aj celkom očividné ako neprajnosť a nekolektívnosť, ale to by sa museli chcieť zmeniť samotní účastníci... Na druhú stranu čo sa súťaže samotnej týka, nenápadá mi nič čo by som chcel zmeniť. Vcelku som si ten večer užil, a verím že aj ľudia v publiku.

Kdybys jel na Mr. Gay World, jak bys nás reprezentoval?

Pravdivo - ako krajinu ktorá je ešte stále krok pozadu čo sa gay komunity týka.

Zaslouží si podle tebe GAYMAN licenci na Mr. Gay World?

Pokiaľ sa rozprávame o súťaži GAYMAN, tak určite si licenciu zaslúži. 14rokov tradície je predsa dôkazom o kvalite a stabilite.

Když by jel na MGW vítěz z konkurence, podpořil bys ho, či by ses držel své mateřské soutěže?

Táto otázka nie je dobre položená. Vždy som želal každému nech uspeje vo všetkom do čoho sa pustí. Ak Gayman nedostane licenciu, a na MGW pôjde chalan z konkurenčnej súťaže, nebudem vypisovať nenavistne statusy na facebook. Ba naopak podporím skôr jeho ako niekoho z inej krajiny. Sme tí, ktorí majú byť reprezentanti gay komunity. Ako by sme mohli reprezentovať dobre gay komunitu, keby sme sa navzájom neznášali? My máme byť tí, ktorí sa budú snažiť spájať ľudí, a nie ich rozdeľovať. Verím že 'konkurencia' vníma problematiku GMW rovnako.

Prozradíš nám, jak jsi tipoval první trojku v soutěži?

Prvú trojku som netipoval. Samozrejme stále som sa snažil veriť že sa umiestnim medzi prvými tromi aj ja. Víťazstvo som však želal každému. Môžem ale povedať, že som našiel štyroch ľudí, pri ktorých som mal pocit že budem určite zaostávať za nimi, teda že ich umiestnenie bude lepšie ako moje. Mená si ale nechám pre seba aby som sa nikoho nedotkol.

Nedávno jsi byl s Ládou a prezidentem soutěže v Českých Budějovicích. Tam jste byli v podstatě hvězdami večera. Jak si užíváš tu získanou popularitu?

Popularita má dve tváre. Jedna je tá, že na vás ľudia pozerajú s obdivom, a možno aj inšpiratívne. Chcú spoznať váš názor na svet, na rôzne problémy, chcú vedieť čo robíte inak aby sa sami inšpirovali a našli svoju cestu úspechu. Potom je tu druhá, odvrátená strana mince. Kým máte na hlave korunu, nikto nemá dosť odvahy aby s Vami nadviazal kamarátsky vzťah, prehodil pár nezáväzných slov, pozval vás na kávu... Skratene povedané, ľudia majú záujem o vás vedieť všetko, ale boja sa prísť sami spýtať, takže si miestami pripadám ako outsider (smiech).

Co na tvé vítězství říká partner a kolegové z práce?

Kolegovia z práce to nemajú príležitosť moc prežívať. Poznáme sa príliš krátko na to, aby sme chodili spoločne oslavovať takéto úspechy. Samozrejme o úspechu vedia, ale berú to len ako súčasť môjho života a nie ako súčasť ich životov. S Uwem (priateľ) je to presný opak. Všade kam prídeme, jeho známy vedia že som gayman, všade počúvam aký je na mňa hrdý, a nie len kvôli titulu. Jednoducho povedané on zdieľa moje šťastie a ja to jeho.

Už ti soutěž přinesla nějaké pracovní nabídky?

Priniesla, ale zatiaľ nie také, aby som bol kvôli nim ochotný opustiť Berlín. Ale kto vie, možno sa čoskoro nájdu nejaké ponuky najlepšie aj priamo v Berlíne.

Pořadatelé budou rozjíždět sbírku pro dětskou Onkologii, přidáš se a podpoříš tuto věc? Měli by podpořit či nepodpořit i naší čtenáři?

Ja určite podporím. Nemôžem prikázať čitateľom aby prispeli, či naopak neprispeli. Dôležité je však uvedomiť si, že my, ktorí máme možnosti pomáhať, tak by sme ich mali využívať. Mali by sme ukázať akí ľudskí vieme byť, pretože nikdy nevieme akú pomoc raz budeme potrebovať my.

Na závěr, co bys  vzkázal klukům, kteří zvažují přihlášku do dalšího ročníku, který už se nečekaně spustil?

Nech neváhajú, a nech skúsia svoje šťastie. A hlavne ak ich to ťahá z hoc akého dôvodu do súťaže, tak nech prihlášku vyplnia čo najskôr. Po súťaži som si totiž viac ako kedykoľvek predtým uvedomil to, že som vyhral už v momente, kedy som prekonal strach, a tu prihlášku som odoslal, pretože len kvôli tomu som teraz tam kde som, a myslím tým všetko vrátane svojho vzťahu, školy, práce, myslenia,... Gayman zmenil môj život!

Marek Gajdoš je nejkrásnější gay! Vyhrál titul GAYMAN Česko Slovenska 2015

Titulní foto: Petr Bureš & Gold In GLBT Agency, o.s.

Onload

3 názory ke článku

13. 10. 2015 v 18:21Off-line HardMode.Vesporax  (28/170/60)
Božínku, tyhle "soutěže" vždycky vyhraje největší kreatura, která ovšem umí dobře podržet a přeblafnout rákosku.
13. 10. 2015 v 19:27Off-line YoungPatasek  (16/165/50)
Jste trapní !:)
14. 10. 2015 v 00:32Off-line Maja1105  (44/188/70)
Hard Mode...nazval bych tě něčím...ale nechám tě být, ubohost se změnit nedá....
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload