Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Vyplňte dotazník k ročníkové práci: Vznik homosexuality u jedince

Na gymnáziích bývá povinná tvorba ročníkových prací. Broněk Zrza si letos jako téma zvolil studii postavení mladých homosexuálů v naší současné společnosti a rád by čtenáře tohoto webu požádal o pomoc. Tvrzení ve své práci by chtěl založit na průběžných dotaznících, které budou na webu NaKluky.cz k dispozici. Bude jich více a budou vznikat v následujících měsících.

Dotazník č. 1: Vznik homosexuality u jedince – názor homosexuálů

„Má práce by měla lidem více přiblížit problematiku života mladých gayů žijících u nás. Člení se na několik kapitol, z nichž každá přiblíží svému čtenáři jinou část tohoto tématu, a to například vznik homosexuality u jedince, medicinský a legislativní postoj k homosexualitě, nebo třeba jaké jsou mýty o homosexuálech a jejich vyvrácení či potvrzení a spoustu dalšího. Konečným a hlavním výstupem této práce by měly být letáčky, které by měly svým obsahem více pomoci rodičům, kteří mají syna s homosexuální orientací,“ říká Broněk o své ročníkové práci.

V tomto velice krátkém dotazníku (vyplnění zabere maximálně 5 minut) vyjádříte svůj názor k tomu, jak vzniká homosexualita u jedince. „Je to doopravdy zajímavá oblast spousty výzkumů. Předem vám všem děkuji za spolupráci!“ dodává Broněk.

Udělejte si čas na vyplnění prvního dotazníku. Můžete ho vyplnit i ze svého mobilního telefonu.

Titulní foto: Ilustrační foto © Depositphotos.com/monkeybusiness

Onload

10 názorů ke článku

01. 11. 2015 v 16:09Off-line MilesAway  (28/175/72)
A kde je napsané, že se ptá jen "nezralých adolescentů"? Tady v článku nic takového není a v samotném dotazníku je pouze dotaz: "Jste muž homosexuální orientace starší 13 let?". :P
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 11. 2015 v 19:14Off-line TaK_ECS  (29/176/85)
Myslím že dotazník na pohodu, krátkej výstižnej pro kohokoli tady.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 11. 2015 v 23:57Off-line Mr.Anonym  (27/-/60)
Super téma! :) Pro příště jen doporučuji autorovi přidat možnosti jako "nejsem rozhodnutý" nebo "nemám dostatek informací", to první mi např. u té otázky ohledně vrozenosti a výchovy chybělo :), je to vcelku komplexní problematika s řadou teorií a rozličně zjištěných korelací, nucení se rozhodnout pro nabízenou možnost zkreslí výsledek. Jinak držím palce!
02. 11. 2015 v 08:53Off-line Poklad  (29/177/69)
"vznik homosexuality" je totální nesmysl, takže nic vyplňovat nebudu. Až autor přestane používat nesmyslné formulace, vyplním.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
02. 11. 2015 v 14:35Off-line Titan24  (30/168/56)
No, nevím kde autor vzal, že k homosexualitě jsou náchylnější mladší, já mám mám o 3 roky mladšího bráchu a ten je hetero.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
04. 11. 2015 v 20:27Off-line Vasek698  (25/-/-)
Nevzniká, prostě se tak narodíš. Co tohle dělá na vysoký?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 11. 2015 v 21:05Off-line Mr.Anonym  (27/-/60)
Jestliže je homosexualita vrozená, dá se říct, že vzniká na základě genetických a vrozených dispozic. S orgány se také narodíte a přesto vznikají. Všechno v člověku někde vzniká. Ta formulace je korektní. Myslím, že autor studie zkoumá, jak se gayové sami staví k různým teoriím vzniku homosexuality (ne všichni se shodují na vrozenosti, jednovaječná dvojčata mohou mít odlišnou sexuální orientaci, čili zatím se přesně neví, proč je člověk homosexuálně orientován a sociální faktory nejsou 100 % vyloučeny, i když jsou nepravděpodobné, může jít o interakci genetika - vrozenost - sociální prostředí) a příp. se snaží získat nějaké údaje, které by mohly některé "potvrdit či vyvrátit" (tj. jestliže dle genetiky je pravděpodobnější, že se homosexualita projeví u mladšího z bratří, zajímá ho jeho cílová skupina) a příp. zjistit, jak moc reprezentativní skupinu má. Nehledejte problémy tam, kde nejsou :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
12. 11. 2015 v 17:04Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Vznik homosexuality je poněkud nešťastně formulováno. Sexuální orientace vzniká během těhotenství a je prostě vrozená. Konec, tečka, nic dalšího není potřeba zkoumat. Bohužel, někteří vědci nevědí roupama, co dělat, a místo, aby zkoumali něco, co lidstvu prospěje, šťourají v tom, kdy přesně se vytváří sexuální orientace. Je to velmi nebezpečné a v budoucnu pochopitelně zneužitelné, proto tyto výzkumy odsuzuji. Dotazník je jinak celkem v pohodě, s tím problém nemám.
30. 12. 2016 v 03:40Off-line Tycz  (44/180/72)
-----Prosím, berte rovněž v úvahu, že menší či větší stopy homosexuality lze nalézt v každém člověku. Skutečný heterosexuál část svojí homosexuality rád a snadno potlačuje, kontakt se ženou mu dělá evidentně mnohem příjemněji.
-----Je ale nutné vnímat i možný projev určité nestálosti v sexualitě, pokud dochází k nedorozuměním v heterosexuálním vztahu, zejména ze strany ženy. Obdobně lze zjišťovat i sexuální nestálost v případech urogenitálních onemocnění. Navíc je třeba vnímat i eventuální zdravotní změny na erotogenních místech pacienta - z čehož nejvýraznější bývá postižení v rektální oblasti.
-----I když heterosexuálovi byla původně nejvíce i***ující logicky penilní oblast, může být tento region dráždivě lehce potlačován potížemi - zesíleným drážděním rekta vlivem vznikající nepohody - tedy zprvu drobnějšími, později výraznějšími poškozeními rekta (svědivá místa, časté fisury, hemorhoidy, svalové suky, nervová postižení cév či změny funkčnosti ani).
-----To všechno vytváří výraznějším prokrvováním i zřetelnější rozvoj nervových vedení a jejich větvení i zakončení, a tedy i větší erotickou citlivost této části velké pánve.
-----Je tedy dostatečně známo, že i heterosexuální muži mohou počase poněkud inklinovat k možným homosexuálním praktikám. Evidujeme běžně homosexuální zájem u heterosexuálních mužů pozděj po třicítce, nejpozději po čtyřicítce. Většina takových mužů zájem potlačí, nebo jen kontaktně vyzkouší, dále se již tímto zájmem nezabývají.
-----Zhruba 10% celoživotně heterosexuálních jedinců přesto praktikují homosexuální styky - ať už náhodně, pravidelně nebo i trvale. A je na jejich sexuálních a hlavně rodinných pocitech, zda se vrací rovněž i k heterosexuálním koitům, anebo na ně již rezignuje.
-----Poněkud zřetelnější pokles sexitivity registrujeme u mužů již po padesátce - podporu sexitivity si někteří z nich řeší právě homosexuálními, byť i jen málopočetnými náhodnými kontakty. Právě od mladíků získávají tito muži solidní dávku erotosexuální energie, kterou pak rádi použijí v intimních stycích se svou partnerkou.
-----A přes to přesevšechno zůstává jejich většinová orientace stále heterosexuální, výjimečně bisexuální.
MUDr. Macej Tycz sg
11. 06. 2018 v 11:07Off-line New1970new  (54/175/83)
No, já myslím, že se příroda sama brání ... přirozenej výběr. Lidí je moc a gayové se dohromady nerozmoží ... Není to nemoc, je to orientace neumožňující rozmnožení ...
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload