Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Úspěšné duo Slza konečně vydává očekávané debutové album Katarze

Slza o sobě dala poprvé vědět před rokem, kdy veřejnosti představila debutový singl Lhůta záruční, který se záhy stal hitem a zařadil se mezi nejúspěšnější videa na YouTube (více než 8 milionů zhlédnutí). Od té doby Lukáš (na horní fotografii vlevo) a Petr (vpravo) a přispěli do českého éteru dalšími dvěma hity, posbírali několik prestižní cen v různých anketách a hlavně natočili i své první album, které vychází pod názvem Katarze v pátek 13. listopadu. Už nyní jej ale můžete poslouchat exkluzivně na Spotify.

Kapela Slza, kterou tvoří Petr Lexa a Lukáš Bundil, se při natáčení soustředila především na to, aby na své debutové desce nabídla melodické písně s chytlavými a výraznými refrény, které budou dobře fungovat nejen při poslechu alba nebo při větších koncertech, ale i třeba jen s kytarou nebo pianem. To, že se jim jejich záměr povedl, nasvědčuje velký úspěch nejen výše uvedeného singlu, ale i následující hitovky Celibát, kterou duo představilo počátkem tohoto jara.

Foto: Universal Music

Foto: Universal Music

Desítka písní na albu Katarze zaujme však v první řadě skvělou původní hudební stránkou. O tu se postaral Lukáš Bundil, který je hlavním autorem hudby, ve spolupráci s producentem Daliborem Cidlinským Jr. Ten měl jasný záměr – vytvořit autorské album v češtině s moderním zvukem a produkcí, které vychází z moderních trendů současné popové scény ve světě. Že i v tomto případě byl záměr zdá se naplněn, potvrzuje mimo jiné titulní píseň, kterou si vybrali tvůrci seriálu Přístav jako průvodní píseň. Videoklip, který Slza k singlu Katarze před pár dny představila, má podle prvotních ohlasů velkou šanci následovat úspěch předešlých dvou.

Texty píše Xindl X

Krom výborné hudby nelze opomenout i výtečné texty reflektující lidské emoce, pod kterými je podepsán Ondřej Ládek aka Xindl X. Ten se při psaní snažil, aby album nebylo tematicky jednotné. „Najdeme na něm písně o rozpadajících se vztazích, o přetvářce, i o těžkosti čelení předsudkům. Ale v každém z těchto mikropříběhů si projdeme nějakým očištěním, katarzí,“ vysvětluje.  A právě tento aspekt dal i název celému albu Katarze.

Xindl X se naváží do umělé krásy v animovaném klipu Barbína

Každá píseň je samostatnou katarzí

Pozornost si zaslouží ale také obal desky: „Každá písnička představuje katarzi a je to tudíž i pojítko celé desky. Přesně tohle symbolizuje linie na obalu, která prochází celým bookletem – konce linie jsou ‚uzavřeny‘ kapkou – slzou – a je na každém, jestli ji interpretuje jako slzu štěstí, smutku nebo něčeho jinéhé,“ dodávají svorně Petr s Lukášem, kteří nové album Katarze pokřtí v den vydání, tedy v pátek 13. listopadu.

Foto: Universal Music

Nové duo Slza vydává debutový klip Lhůta záruční o neopětované lásce

Podívejte se na vzrušující Celibát od skupiny Slza

Česká kapela Slza vydala třetí videoklip k singlu Katarze

Titulní foto: Universal Music, zdroj: TZ

Onload

1 názor ke článku

13. 11. 2015 v 05:01Off-line Gliese581c  (39/176/78)
Nejotravnejsi reklama na spotify
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload