Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

15× ANO pro 15. ročník Gaymana. Proč?

Již v první čtvrtině roku 2016 se v Praze uskuteční casting soutěže GAYMAN Česko Slovensko 2016, kde se vybere určitý počet finalistů, který bude odpovídat pravidlům. Ti se pak utkají v září 2016 ve finále ne jen o ceny za 5 000 €. My ti jako jediní přinášíme 15 důvodů, proč se nebát, přihlásit se, a popřípadě se stát novým, nejsympatičtějším gayem či friendly mužem, Česko Slovenska pro rok 2016.

1. Charita není jen slib, ale realita

Soutěž existuje od roku 1991, kdy s nápadem přišli lidé kolem tehdejšího sdružení SOHO. V roce 2000 se však soutěž zastavila a vrátila se až v roce 2010 pod vedením finalisty z roku 1999, Mariana Kajzera, který ji vede dodnes. Je sice pravdou, že má pověst rebela a mnohým leží v žaludku, ale také je faktem, že za oněch 5 let v rámci soutěže pomohl několika organizacím včetně Klokánku, Venkovskému Stacionáři, či Red Ribbonu. A na to zapomínat nesmíme.

2. Poznáš zajímavé lidi

Soutěž v minulosti podpořilo několik desítek osobností jak ze společenského, kulturního či politického života. Zmíníme například Helenu Vondráčkovou, skupinu Holki, Martinu Pártlovou, Petru Janů, Petra Vojnara, poslankyni PS PČR Mgr. Janu Černochovou, bývalé ministry Ondřeje Lišku či Zdeňka Škromacha, Evu Burešovou, MISS ČR 2003 Lucii Váchovou, nebo také Jiří Hromada a Miroslav Hlavatý, Mgr. Petr Štěpánek CSc., Eva Kleinová, Jan Kopečný, Michaela Sejnová, Marcela Březinová, Ricco a Claudia a mnoho dalších. Rozhodně poznáš zajímavé lidi.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

3. Transparentnost

Soutěž pořádá zaregistrované Občanské sdružení, které disponuje jak IČ, DIČ, tak transparentním účtem. Výtěžek putuje na daný směr, nikoliv do „kabelky“ pořadatele. Výsledky ihned zveřejňuje formou oskenovaných hlasovacích archů. Nikdo nikdy neovlivňoval žádné porotce, aby hlasovali tak či onak. Transparentnost je dána.

4. Ceny jsou pořadateli garantovány

V soutěži můžeš vyhrát ne jen jako vítěz. Ceny pro vítěze jsou za více než 5 000 € a rozhodně mezi nimi nikdy nebyly slevové poukázky jako hlavní výhra. Bude vyhlášeno několik dalších titulů, tudíž cen můžeš dostat opravdu spousty. Vítěz není nikdy předem domluven a vyhrává tak jen ten nejlepší. Na postup „přes postel“ se tady nehraje.

5. Vzdělávání, sportovní vyžití a zábava

V rámci soutěže probíhá také soustředění, kde se finalisté ne jen seznamují, ale mají také zajímavý program. V roce 2012 poznávali okolí Českých Budějovic, kde byli přivítáni také na magistrátu. V roce 2014 a 2015 prožili zase poznávací prodloužený víkend v Jizerských horách. Poznáš nové přátele, dozvíš se mnoho zajímavých informací, ale také tě čeká zábava v rámci párty, kterou na soustředění v rámci představení finalistů pořadatelé organizují každý ročník od roku 2011. Vzdělávání, sportovní vyžití a zábava tě tedy rozhodně nemine.

6. Soutěží to nekončí

Někteří bývalí finalisté díky soutěži poznali také své partnery, či obchodní spolupracovníky. Soutěž některé z nich podporuje dodnes. Zmíníme třeba Josefa Konečného (2. vice GAYMAN 2011 a Designer roku 2012), Marka Zlého (GAYMAN 2012), Gaymana 2014 Daniela Fröhlicha, 2. Vice Gaymana 2014 Ivana Dřevikovského (nabídka modelingu do Číny) či Ladislava Ágha (nabídka modelingu do Dubaje).

7. Šance opravdu pro každého

Soutěž letos podruhé dává šanci také tvým kamarádům či rodině „přivydělat si“, a to rovnou 5 000 Kč. Stačí, aby tě někdo přihlásil, napsal do přihlášky kontakt i na sebe, postoupil by si do finále a vyhrál, a pět tisíc můžete společně rozparádit již na after párty po skončení finále. Tento bonus můžeš vyhrát i ty, aniž by ses přihlásil. Stačí přihlásit někoho z tvého okolí, o kom si myslíš, že vyhraje. Pokud si tipneš dobře, 5 000 Kč máš doma. Šance opravdu pro každého.

8. Zodpovědnost

Casting nemá 4, 5, či 6 porotců, ale vždy více než 12. Každý porotce hodnotí zvlášť. Žádný z budoucích finalistů nemá nic jasné. Již první moment je důležitý, kdy můžeš dostat divokou kartu na vstup do finále. Okouzlit se dá i pozdravem a úsměvem, pozitivní energií, či jasnou pokorou. Ve finále je porota více než dvojnásobná, složená tak, aby byla jasně transparentní a neoblomná.

9. Pomoc ve finále

Každému finalistovi se snaží tým organizátorů pomoci. Jak s nácvikem volné disciplíny, radou jak na to, co na sebe, jak zaujmout, jak chodit, aby nevypadal jako paragraf. Nikdo ti nebude platit nové zuby, ale rozhodně neumřeš žízní ani hlady. Vstupenky pro své známé nemáš za 500, 600 ani 1 000 Kč korun, ale zadarmo, aby tě mohli přijít podpořit. Nikdo ti nemluví do toho, jakou volnou disciplínu si máš vybrat a jak se u ní chovat. Ctí volnost jakou svou vlastní prezentaci před publikem i porotou.

10. Finalisté ne jen z Prahy

Pořadatelé se snaží ukázat, že vítěz nemusí žít zrovna v Praze. Přihlásit se můžeš z jakéhokoliv koutu České či Slovenské republiky. Postupující, kteří nejsou z Prahy, mají vždy zajištěné ubytování na hotelu na náklady organizátorů. A to jak na casting, tak na finále.

11. Nikdo na tobě nebude chtít vydělat

Za podání přihlášky neplatíš žádný poplatek. Podepisuješ smlouvy tak jako u každé soutěže. Smlouvy jsou jasné, bez kliček a bez přemrštěných pokud za každou blbost.

12. Násilí, šikana a jiné jsou jasným důvodem pro vyhazov

Gayman si cení každého přihlášeného kluka či muže, bez ohledu na jeho postup do finále. Žádné nadávky, urážky, násilí či šikanování nejsou přípustné. Toto je striktně dodržováno a vyžadováno a to jak ze strany přihlášených, tak ze strany teamu organizátora.

13. Celkem 14 vítězů mluví za vše

Gayman nikdy nebyl napodobeninou nikoho, vždy se snaží napodobit jiní Gaymana. Zatím nikdo nic převratného nepředvedl. Od roku 1992 má v řadě 14 vítězů, v nové éře jich je 5. Poslední, stále úřadující, je Marek Gajdoš ze slovenského Beckova.

Foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

14. Žádné rozdělování a „zaracha v Praze“

Žádné rozdělování finalistů na lepší a horší, na ty co „musí“ zvítězit a na ty co jsou do počtu. Vždy je předem dáno, kdy je jaká akce, kde musí být všichni finalisté (z pravidla castingová párty, soustředění a finále). Nikdo ti nebude bránit, aby se i tvůj partner zúčastnil soustředění či finále v zákulisí. Alfou omega je pohoda a spokojenost pro všechny finalisty i team. Přátelské prostředí občas někomu nesedí, ale rozhodně je lepší než ponižování a bezohlednost.

15. Tradice

GAYMAN je jednou z nejstarších soutěží svého druhu na světě! Například Mr. Gay Europe fungoval od roku 2005 a Mr. Gay World až od roku 2006. Jde tedy o tradici, nikoliv o napodobeninu či imitaci. Ty přeci nemáme rádi všeobecně.

Do soutěže GAYMAN Česko Slovensko 2016 se může přihlásit každý občan ČR nebo SR od 18-45 let.

Pokud nemáš státní občanství ČR nebo SR, je nutností, abys (prokazatelně) v ČR či v SR minimálně 5 let žil a pracoval, či měl povolení k trvalému pobytu (zde se lhůta neurčuje). Celá pravidla a přihlášku najdeš na igayman.cz. NaKluky.cz je mediálním partnerem také letošního ročníku.

Gayman letí na Mr. Gay World 2016

Gayman 2015: Video z finálového večera odhaluje soutěžící ve spodním prádle!

Exkluzivně: Rozhovor s finalistou soutěže Gayman 2015 Markem Gajdošem

Titulní foto: Gold In GLBT Agency, o.s.

Onload

4 názory ke článku

11. 12. 2015 v 12:18Off-line Spider.27  (38/185/71)
Nechtěl bych být ani v hledišti. To bych raději pohladil morovou krysu. ;-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 12. 2015 v 13:00Off-line Colombo  (103/192/90)
Proboha, co to je ?? Kam se poděla opravdová krása ? Soutěž k pousmání :)
11. 12. 2015 v 14:04Off-line Maja1105  (44/188/70)
:D Vtipálci, jako vždy :*
13. 12. 2015 v 19:39Off-line I8051  (53/184/97)
tak ono je to asi jako auto roku .. taky by to nikdo nechtel :-))
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload