Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ty jako nemáš permanentku do fitka a vybělené zuby?

„Ty jako nemáš permanentku do fitka a vybělený zuby? A co prosimtě ty hadry? To já chodím dvakrát týdně na kosmetiku, nakupuju jen značkový hadry podle katalogů a vůbec o sebe dbám, protože vzhled je to první, čeho si všichni všimnou!“ Sklopil jsem hlavu a s pocitem zpráskaného psa šel z rande domů. A to jsem byl čistě oblečen, hladce oholen, učesán a připraven na všechno. Dokonce i boty jsem si vzal sváteční. Dnes a denně vídám kolem sebe rady jak zhubnout, jak vnitřně růst, jak si správně vybrat barvu vlasů nebo jak sladit svetr s džíny. S kupou poradců, vizážistů a expertů na životní styl se doslova roztrhl pytel.

Kde kdo nabízí lepší vztahy, svalnatou figuru, stylový look a sex-appeal Jamese Bonda. Ach jo. Když já mám rád barvy podzimu a rád se oblékám pohodlně. Můj stomatolog mi bělení nedoporučil a duši mám zdravou. Nějak jsem sám se sebou spokojený a necítím nutnost něco měnit. Tak proč mi svět nerozumí?

Seděl jsem doma, upíjel svůj oblíbený mátový čaj a propadal se v myšlenkách zpátky k odpolední schůzce. O čem jsme vlastně mluvili? Podal mi ruku, usmál se na mě? Podíval se mi vůbec do očí? Nějak jsem si honem nemohl vzpomenout. Kluk to byl hezkej, to bez debat. Hezký. Víc jsem si nepamatoval. Hezký jako kterýkoli jiný jemu podobný. Jakási konformní jednotnost mi bránila poznat ho víc, zeptat se ho na jeho zájmy a názory. Vnímal jsem jeho silný parfém, velký ciferník jeho hodinek a nepřirozený projev. Co byl vlastně zač? Napsal mi pár zpráv, poslal bez vyzvání fotku a chtěl se sejít. Napsal mi svoje jméno a číslo, zavolali jsme si. Do telefonu se mi zdál prima, domluvili jsme si schůzku.

Víte, k čemu je působivý exteriér, když interiér budí hrůzu? K čemu je krásná zahrada, když se k ní nedá dojít po hezké cestě? A k čemu jsou všechna ta udělátka, když neslouží svému majiteli?

Později večer jsem šel na drink s kamarádem z Budějic. Byl oblečený docela obyčejně, hezky obyčejně. Vlasy měl umyté a nehty ostříhané, ostatně jako vždy. Bylo mi s ním moc dobře, bavili jsme se a smáli kde čemu. Bez příkras a pozlátek jsem vnímal jeho vnitřní svět. Vtipný, bystrý a zdvořilý společník plný energie a optimismu, tak bych ho charakterizoval. To víte, že má taky svoje mouchy, kdo taky nemá. Netruchlí ale nad nimi, pracuje na nich. A toho si cením dvojnásob!

Ilustrační foto (foto: © Depositphotos.com/dundanim)

Chlapec z rande mi po dvou dnech poslal zprávu, že jsem ho zaujal a že se chce sejít znovu. Věděl jsem, že z toho nic nebude, ale chtěl jsem se přesvědčit o svém úsudku a pozvání přijal. Přišel sice v jiném oděvu a jinak učesaný, avšak podle stejné šablony. Mluvil a mluvil a mluvil. O tom, jak nemá na nic čas, protože je stále ve fitku, o nových klipech Madonny a Demi Lovato (nevěděl jsem, kdo to je). Mluvil o své vášni k módě, která je alfou a omegou, chtěl mi ukázat svůj six pack. Sledoval jsem pozorně každý jeho pohyb, každé gesto. Často se rozhlížel okolo sebe, těkal očima po baru, když šel kolem jiný kluk, svlékal ho očima. Na to, že byl na rande se mnou, se mi moc nevěnoval. Po pár desítkách minut jsem se omluvil s tím, že mám moc práce a odešel. Doma už jsem ale nepřemýšlel o sobě, o tom, co dělám špatně. Napadla mě úplně jiná paralela.

Čtete zdejší články a diskuze? A čtete články a diskuze i na jiných webech? O čem jsou? Co je v nich nápadně podobné? Já v nich často vidím toho chlapce z rande. Líbivé, napucované a navoněné rádoby světácké pojednání o ničem zásadním. Respektive o ničem, co má větší hodnotu. Vždyť ony ty kolekce se mění nejméně dvakrát ročně, klipy se točí každý den. Co je moderní a cool dnes bude na beton zítra out. Moje rande přišlo v posledním svetříku od Gucciho, který ale za půl roku bude muset vyhodit, protože nebude dost trendy.

A pak taky vidím hodně lidí, kteří jsou smutní, nešťastní. Těžko se brání téhle těžkotonážní mašinérii povrchního pozérství. Jsou, nejen tady, osočováni z nemodernosti, lenosti, zabedněnosti a „přizdisráčství“ proto, že mají odvahu s pár kily navíc jít na bazén v plakách z Tesca, do baru klidně jdou v mikině a nepěstují si výživou nehty. Za to se ale věnují třeba technice nebo zvířatům, nebo jsou to dobří ekonomové nebo prodavači aut. Jsou teda vážně tak k ničemu, když nepoznají, že letos frčí kašmír v barvě lilla? A jsou vážně tolik odsouzeníhodní, když se nestarají o nový singl Justina Biebera nebo Bena Cristovaoa?

Nejsem včerejší a souhlasím s tím, že očima člověk kupuje nejen zboží v obchodech, ale posuzuje i vzhled lidí a dělá si tak o nich obrázek. A zároveň jsem kdysi četl Malého prince, kterému liška prozradila, že skutečně cenné věci jsou očím neviditelné. Je mi vlastně moc líto mého chlapce z rande a všech jemu podobných. Zlatá klec je hezká, protože je zlatá. Papoušek v ní ale nemusí zpívat jen proto, že je zlatá. Papouškovi je to jedno, buď je v mu v klícce dobře nebo není, a podle toho buď spokojeně zpívá, nebo nešťastně trpí ve svém přepychovém bydle. Tečka.

Titulní foto: © Depositphotos.com/konradbak

Karel Spěšný / další články autora ›
Autor článku píše o všem, k čemu má, co říct. A někdy i o tom, k čemu by nic říkat neměl.
Onload

32 názorů ke článku

25. 12. 2015 v 09:41Off-line Colombo  (103/192/90)
Ano, v článku je popsáno to, jak to mnohdy dnes "chodí". Vzhled je určitě důležitý, skutečně první pohled je důležitý k***ik (ne však s právem veta). Kdo na to má, ať si ty moderní záležitosti dopřeje (pravidelné fitko, značkové a drahé hadry, snad kosmetické salóny, dovolené v žádaných destinacích...). Ale co ti, co na to prostě nemají ? Jsou snad z kruhu ven ? Poznal jsem v životě sám, že mnohdy je lepší člověk, který je chudší majetkem, ale dokáže zaujmout jinak. Za toho "při penězích" často hovoří právě jenom ty peníze, bohužel. Protože mít peníze a chovat se tak nějak skromně dokáže málokdo.
Souhlasím - 35   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 12. 2015 v 11:13Off-line HardMode.Vesporax  (28/170/60)
Takovým "chlapcům"šlápnout tak akorát na xicht. Jsou to jen konzumní ovečky honicí se za hovadinama, které ani nepotřebuju. Asi budu blít...Sečteno a podtrženo, gayové vypadají dobře(někteří) ale zato všichni mají v hlavě nasráno. Ne, díky už jsem blil.
Souhlasím - 17   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
25. 12. 2015 v 11:23Off-line SkateTom  (32/188/85)
Nevěřím, konečně nějaký článek, který by i dával smysl a nebyla to jen konzumní hovadina podporující právě tyto typy kluků.
Já o soboě můžu říct, že jsem si zcela vědom svého velkého zpoždění v módě, ale než jako nedostatek to beru naopak jako přednost. Do posilovny nechodím, i když chápu, že to se týká všech kluků bez ohledu na daný styl. A žiju :)
25. 12. 2015 v 12:20Off-line Aovlk  (29/197/79)
To je dobrý článek, nějak mě to chytlo a hodně na mě zapůsobil :)
25. 12. 2015 v 12:48Off-line Zajicekke  (22/185/95)
Osobně jsem se poučil že když mi někdo řekne že nejsem výstavní kus . Tak si řeknu : ,, No a co vždyť se nemusím líbit všem .'' A taky jsem se naučil být upřímný . Když mě někdo nudí ,řeknu mu to .
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 12. 2015 v 12:59Off-line FrancoXPERIA  (37/171/78)
Perfektní článek, který popisuje dnešní buzní realitu. Přesto podobného člověka jsem tuhle také potkal, bylo mi ho až líto, jak měl v základu velmi jednoduchý život, motající se neustále kolem stejných věcí - hadry, kafe, hadry, fitko, hadry, sauna, hadry, gay club, hadry, černá místnost, hadry, postarší pán, hadry, bolestivý zadek, hadry, divný výtok, hadry, obvoďák, hadry, chlamydie, hadry, čípky, hadry, neschopenka, hadry, výsměch, hadry, příště budu radši aktiv :-D
Souhlasím - 13   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
25. 12. 2015 v 13:13Off-line Bready  (26/183/74)
Starejte se o sebe, je to pak lepsi.
25. 12. 2015 v 14:18Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Článek krásně popisuje svět dnešních buzen. Ale taky třeba to, jak lidi neumí plně využívat seznamek. Výměna několika zpráv by měla o tom druhém dost napovědět. Čím méně těch zpráv je, tím hůře lze odhadnout, co bude ten druhý zač. A třeba pro mě by bylo ztrátou času domlouvat si schůzku s někým, koho zajímá móda a nejnovější klip od někoho, koho ani neznám nebo mě nezajímá.
25. 12. 2015 v 14:19On-line Richard33  (44/185/80)
Pěkné, moc pěkné :-)
25. 12. 2015 v 14:24Off-line Kloudik  (38/182/80)
bezpochyby opravdu článek na úrovni což tady nebývá moc často. jenom bych dodal,že těchle princezen je spousta stejně jako nás,kteří o sebe takhle přehnaně nedbáme ať už z důvodů časových,finančních nebo nám to prostě jen nemá co říct takže každej si može najít někoho na své úrovni,s kým bude mít společné zájmy i témata na pokec a schůzka nebude utrpením pro oba. lidem pro které sou nejžhavější módní výstřelky celým jejich světem nezávidím,ale ani nikoho neodsuzuju.nemožem být všichni stejní tak buďme rádi za pestrej výběr a každá vrána ať si sedne k vráně a ne k tetřívkovi stejně tak i obráceně :)
25. 12. 2015 v 16:52Off-line 123321  (31/188/73)
at žije kapitalismus
25. 12. 2015 v 17:10Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Příliš nerozumím tomu, proč se někdo (autor) snaží jít do vztahu s někým, kdo je už od pohledu zcela úplně jiný než je on sám a násedně se diví, že si spolu nerozumí. Není vůbec nic divného na tom, že někdo, kdo se zajímá o módu a je vypucovaný jak z nějakého módního časopisu, bude logicky k sobě hledat zase někoho stejně vypucovanýho a se stejnými zájmy. Zároveň tedy není nic divného na tom, že hezky obyčejně oblečený a upravený kluk bude pro hezky obyčejně oblečeného kluka asi lepší výhrou. Je to stejný, jako kdyby nějaký obézní kluk napsal blog o hubeňourech a stěžoval si, že si s nimi nerozumí, že oni by furt jen běhali někde venku za míčem a chtěli zdravou stravu, zatímco on by raději poseděl doma a dopřál si špek. :-D :-P
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
25. 12. 2015 v 22:56On-line Ent  (50/183/100)
nezbývá než poznamenat k k článku -Amen
26. 12. 2015 v 00:34Off-line Zajicekke  (22/185/95)
Lukino_Luk Tvůj názor jistou váhu má avšak někteří šampónci k sobě radši hledaj chlapa vemme si heteráky například.
26. 12. 2015 v 01:27Off-line Isamu  (30/181/65)
Betonica odhalen! :P
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 12. 2015 v 10:24Off-line Onlip  (61/180/84)
Výhodou toho, že znáte autora, je, že víte, že text napsal podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, že je v něm otištěn jako trilobit v barrandovských skalách. Taky víte, že dokáže nabrat na záda ty, kteří to sami nezvládají. A taky víte, že kdyby chtěl, mohl by mít těch hadrů mít víc než my všichni tu dohromady. A taky víte, že shůry dostal jako málokdo.
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 12. 2015 v 19:11Off-line Onlip  (61/180/84)
"tu Kalokagathii" - to mě rozesmálo.
27. 12. 2015 v 02:54Off-line ArcB  (34/182/65)
Tenhle článek mi dává naději, že existují i kluci, kteří nejsou jako vytržení z televizního stereotypu :)
27. 12. 2015 v 13:01Off-line Titan24  (30/168/56)
Ten článek mi mluví z duše :)
28. 12. 2015 v 16:21Off-line Mishaak  (29/178/65)
Můžete si najít chlapa, který má nejdražší oblečení, přepychové bydlení a já nevím co. Ale pokud nebude mít něco i v sobě, k čemu vám to bude. Zlaté srdce a pořádná osobnost mají nevyčíslitelnou hodnotu. To proto, že si je zkrátka nemůžete nikde koupit, ale musíte se o to sami přičinit a tyto hodnoty v sobě vytvořit. Takový člověk je pak jedinečný.
28. 12. 2015 v 18:54Off-line Dickyone  (27/163/60)
Asi první člověk, co sem napsal článek a svým stylem psaní mě zaujmul :)
28. 02. 2016 v 11:13Off-line Plemenik  (48/183/98)
Ano, lidi nejsou stejní. Kluci se vám mohou líbit, ale minimálně polovina k vám není kompatibilní. Jsou zakázaní. Samozřejmě, že je kluk smutný, když šel na schůzku a bylo z toho zklamání. Má se scházet jen s kompatibilními kluky, co si budou rozumět a mít stejný způsob uvažování. To by měl radost z každé schůzky.
06. 03. 2016 v 17:11Off-line Majhynek  (34/-/64)
Hmmm :) konečně něco normálního, ke čtení :)
10. 12. 2016 v 14:58Off-line Charlie7.7  (23/-/-)
Velká část tu píše jak mají gayové v hlavě jen svůj vzhled... ale uznejte sami chodili byste s někým kdo je jako socka oblečená, mastné vlasy, zuby žluté adt.. ? Myslím že ne (a to že kluk je pěkně oblečený a dbá o sebe neznamená že má v hlavě nasráno :) )
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 12. 2016 v 00:05Off-line Misanek007  (24/-/-)
NECHAPU CO FURT MAJI VSICHNI PROTI MADONNE
26. 12. 2016 v 11:05Off-line Misanek007  (24/-/-)
U MADONNY je to jedno. BORI VSECHNA PRAVIDLA, KTERA NEVYMYSLELA. nevymyslela,ze zpevak musi umet zpivat.
26. 01. 2017 v 15:40Off-line FRANTA48  (58/-/-)
KDYSI JSEM MOC DAL NA TO JAK KLUK VYPADA JAK JE OBLEČEN JAK VONÍ NO ALE POSTUPEM CASU JSEM ZJISTIL ŽE TO JSOU KRÁSNÉ NÁDOBY BEZ OBSAHU
09. 12. 2017 v 20:53Off-line Bobanek1  (37/191/80)
Výborný článek
10. 03. 2018 v 19:12Off-line Zajicekke  (22/185/95)
P.S. Demi je TOP
21. 12. 2020 v 13:34Off-line Alda29  (36/192/90)
Sice starší článek, ale jako kdybych to psal já. Rozhodně se spíš otočím za obyčejným "vidlákem" než za nějakým navoněným šamponem.
09. 09. 2022 v 15:06Off-line FRANTA48  (58/-/-)
Existuje jedno krásné přísloví k čemu je krásná váza když je prázdná
01. 10. 2023 v 15:26On-line Minor  (68/-/-)
Džbán může být sebekrásnější ale když máš žízeň a on je prázdný, je ti k ničemu.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload