Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Program BUDDY je pro lidi s diagnózou HIV. Pomůže jim překlenout obtížné období

Program BUDDY, který právě zahájila Česká společnost AIDS pomoc, je určený těm, kteří se právě dozvěděli, že jsou HIV pozitivní, obtížně se s touto informací smiřují, mají strach a nevědí, jak dál. Využít ho mohou i lidé, kteří už svoji diagnózu znají delší dobu, ale nemají se komu svěřit anebo se chtějí seznámit se zkušenostmi jiných HIV pozitivních. Program je bezplatný.

„Program BUDDY má být pro lidi s diagnózou HIV kamarádem, který jim pomůže vyrovnat se s novou životní situací. Každý si může sám vybrat, jaká forma pomoci mu bude osobně nejlépe vyhovovat, ať už to bude osobní setkání, e-mailová korespondence nebo podpora po telefonu,“ řekl Michael Jettmar, koordinátor projektu.

Do programu BUDDY se mohou přihlásit lidé, kteří potřebují oporu v situacích, které jsou složité a sami je nezvládnou. To může být například chvíle, kdy se od lékaře dozvědí diagnózu. Další obtížné momenty nastávají, když se chtějí svěřit přátelům a rodině, nebo když se objeví zdravotní potíže.

Při osobních setkáních, po telefonu nebo e-mailu bude s klienty komunikovat průvodce, který je už vyrovnaný se svou diagnózou. Má tedy s životem HIV pozitivního osobní zkušenost a dokáže poskytnout užitečné rady i podporu.

„Naší snahou a cílem je vrátit lidem nakaženým virem HIV chuť do života, chuť smát se a jít dál. Záleží už pak na nich, jakou roli bude mít průvodce v jejich životě. Může být rádcem, ale třeba i spolehlivým přítelem. Samozřejmostí je, že všechny informace o klientech jsou přísně důvěrné a průvodce je nikomu nesděluje,“ dodává Jettmar.

Program založený na mnohaletých zkušenostech s HIV+ komunitou nasměřuje lidi k tomu, aby přijali a smířili se s novou situací. Snahou je jim ukázat, že složité období nemusejí překonávat sami. Při včasném zahájení léčby mají před sebou dlouhý čas, po který jim může být program BUDDY průvodcem. 

Kontakt na průvodce: muj.buddy@gmail.com

Titulní foto: TZ

Autorem článku je Česká společnost AIDS pomoc, z. s., která vybudovala Dům světla. Nabízí praktickou pomoc HIV pozitivních občanům a bezplatné anonymní testování na HIV.
Onload

2 názory ke článku

16. 03. 2016 v 08:52Off-line Spider.27  (38/185/71)
užitečný článek o užitečných věcech ;-)
16. 03. 2016 v 20:27Off-line Numberfour  (26/187/-)
Jen si říkám, lepší tohle nepotřebovat:) ale jinak super
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload