Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Přijďte na benefiční koncert v Praze. Nastartuje vznik nového centra, které bude pomáhat gayům

Na podzim minulého roku jsme psali o plánovaném LGBT centru Praha, které by se soustředilo na pomoc nejen lidem menšinových orientací, ale také jejich blízkým. Od té doby jeho veřejná propagace poněkud utichla, ale to neznamená, že to stejné udělaly síly organizátorů.

Získali totiž grant od Nadace O2, z jejího programu SmartUp. „Tento grant obrželo pouze 28 ze 72 přihlášených projektů. Rozhodli jsme se ho využít na organizaci Benefičního koncertu,“ prozrazuje Bronislav Zrza, jeden z organizátorů.

Organizátoři tedy všechny zvou do příjemných prostorů klubu „Radlická - Kulturní Sportovna“ ve čtvrtek 23. 6. 2016. Na koncertu vystoupí zpěvačka Kateřina Marie Tichá a kapela Bechy.

„Začínáme v 19:00 a v rámci celého večera bude vystavovat své obrazy Tereza Balcarová. Určitě přijďte, čeká Vás nadupaný program doplněný DJem. Událost zkoukněte na Facebooku, kde najdete i oficiální stránky vznikajícího centra,“ prozrazuje Broněk.

Výtěžek koncertu bychom rádi směřovali ke školení dobrovolníků, kterých máme v tuto chvíli dvě desítky a jsou mezi nimi i lidé z oboru, jakožto sociální pracovníci a třeba i krizový intervent. Ti by poté v dalším školním roce vedli spolek, ve kterém by se scházeli LGBT mladiství. Tento spolek také prozkoumá reálný zájem o vznik centra,“ dodává Broněk.

Jestli vás projekt zaujal, ozvěte se organizátorům na mail lgbtcentrumpraha@gmail.com a pokud byste se o projektu chtěli dozvědět něco víc, kontaktujte přímo Bronislava Zrzu na e-mailové adrese zrza.b@gslap.cz.

„Celý proces zakládání centra popisuji ve své práci n‚Postavení mladých homosexuálně orientovaných mužů v naší současné společnosti, LGBT centrum Praha‘, v rámci soutěže Středoškolská odborná činnost. Má práce postoupila z kola okresního a následně krajského až do celostátního finále, jako jedna ze šestnácti prací z celé republiky. Z toho jde vidět, že Nadace O2 doopravdy není jedinou institucí, která doceňuje náš zájem na vyřešení jednoho z problémů nejen gay komunity. Tak tedy držte palce a uvídíme se na koncertě!“ vysvětluje Broněk.

V Česku chybí centra, která by pomáhala gayům. Pomozte je založit!

Titulní foto: © Depositphotos.com/timbrk

Onload

1 názor ke článku

09. 06. 2016 v 19:41Off-line Why_not  (27/-/-)
Spíš ne
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload