Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay film: Nikdy nebudeš sám

Zatímco odevzdaný otec pracuje 25 let na stejné pozici, dospívající syn je zcela pohlcen prozkoumáváním své gay identity. Křehkost a extravagance chlapce však dráždí partu problematických mladíků, kteří jinakost ve svém okolí nestrpí. Silný debut „Nikdy nebudeš sám“ (Nunca vas a estar solo) je jako zamyšlení se nad hodnotami lidské svobody a spravedlnosti.

Po dvaceti pěti letech na stejné pozici si dělá neambiciózní, introvertní Juan naděje na povýšení. Nejen že by se mu tak konečně dostalo uznání, mohl by se také věnovat svému osmnáctiletému synovi Pablovi, jehož vychovává sám. Nezávislost, po které touží každý teenager, Pablo vítá, neboť se může oddávat tanci, stylizovat do ženské role či čas trávit s milencem ze sousedství.

Foto: WIDE

Foto: WIDE

Po tragické události, kdy se Pablo stává terčem homofobního útoku, je Juan náhle nucen čelit problémům, které tak dlouho vytěsňoval, a musí se postavit netolerantnímu okolí. Syrové drama o odvaze vzepřít se svazujícím normám a konvencím varovně poukazuje na zaslepenost chilské společnosti a zdůrazňuje nezbytnost boje za pravdu a spravedlnost.

Společenská kritika je však pouze jednou z mnoha vrstev snímku. Jde především o odhodlané dílo, kterému se v hledání vlastního výrazu daří organicky propojit atmosférický styl se zneklidňujícím realismem.

Chile, 2016, 81 min, rodinné drama, režie, scénář: Alex Anwandter, hrají: Sergio Hernández, Andrew Bargsted, Jaime Leiva, Edgardo Bruna

Foto: WIDE

Promítání na MFF Karlovy Vary 2016

Sekce: Jiný pohled 
135 Pátek 1. 7. 13:00 Kongresový sál 
2H1 Sobota 2. 7. 10:30 Divadlo Husovka 
4L1 Pondělí 4. 7. 10:30 Lázně III 
7N2 Čtvrtek 7. 7. 13:00 Kinosál Národní dům

Titulní foto: WIDE

Autor článku je bývalý gay aktivista (Nadace Sokrates, SOHO v ČR, Gay iniciativa v ČR) a oficiální správce statistiky o registrovaném partnerství v České republice.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload