Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Karlovy Vary 2016: Podívejte se na seznam všech LGBT filmů

Držitel dvou oscarových nominací, herec Willem Dafoe převezme na 51. ročníku karlovarského festivalu Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Je tak první hvězdou světové velikosti, která letos zavítá do Česka.

MFF Karlovy Vary uvede jako poctu Willemu Dafoeovi snímek Abela Ferrary Pasolini (2. 7. 2016, 22.30, Velký sál hotelu Thermal) a Scorseseho drama Poslední pokušení Krista (3. 7. 2016, 23.00, Letní kino).

Gay film: Pasolini

Každoroční samozřejmostí programu největšího tuzemského filmového festivalu jsou ovšem i zástupci filmových produkcí z celého světa s LGBT+ tematikou.

Filmy s LGBT+ tematikou

Bohužel gay tematika prakticky chybí. Až na film Nikdy nebudeš sám se jedná o filmy s lesbickým podtextem. Pokud vás zajímají, tak si určitě nezapomeňte v programu vyhledat následující filmy.

LGBT+ filmy: 

Gay film: Nikdy nebudeš sám

Film: Barash

Film: Komorná

Film: Transit Havana

Z hlediska queer aspektů jsou zajímavé také snímky: 

Film: Božské

Film: Já, Olga Hepnarová

Film: Rande pro šílenou Mary

Tituly známých gay tvůrců: 

Film od gay režiséra Xaviera Dolana: Je to jen konec světa

Film: Malí muži

Navštívit karlovarský festival rozhodně stojí za to. Doufám si tvrdit, že v době konání, letos je to od 1. do 9. 7. 2016, je ve Varech procentuálně víc příslušníků LGBT+ minority než v tu dobu v Praze.

Cena vstupenek na MFF Karlovy Vary

Festival Passy lze pořídit od 200 do 1200 Kč, tři vstupenky denně na jednotlivé filmy lze na ně sehnat nejen na 19 pokladnách, ale i rezervovat pomocí SMS. Projekce budou probíhat v 13 kinech, samozřejmostí je Kino bez bariér a u vybraných českých filmů i Kino neslyšícího diváka.

V programu festivalu najdete notnou dávku doprovodných akcí od koncertů přes párty až po Vodafone pláž se zábavnými atrakcemi nebo Dům České televize s vlastním programem (diskuze s filmovými tvůrci, koncerty např. skupin Zrní, Blue Effect, Pod chebským mostem budou divadelní představení pro děti. Zdarma pro všechny budou noční projekce v letním kině. Pokud si budete chtít přes noc ještě užívat, určitě se vydejte na jednu z pařeb v klubu Peklo nebo jinde. Půlnoc si můžete zpestřit projekcí Večerníčků.

Při toulkách ulicemi nezapomeňte zavítat do stanu neziskového projektu chodicilide.cz.

Pokud si budete chtít odpočinout od všudepřítomného návalu lidí, můžete využít festivalovou půjčovnu kol a vyrazit do překrásného okolí Karlových Varů.

Z kulturně společenské nabídky lze vybrat např. Festivalový dostihový den v neděli 3. 7. 2016 nebo setkání s Allanem Starským, držitelem amerického Oscara za snímek Schindlerův seznam, v úterý 5. 7. 2016.

Aneta Langerová

Festivalový večer města Karlovy Vary připravil koncert s Anetou Langerovou ve středu 6. 7. 2016 Aneta vzkazuje: „Koncert v Karlových Varech bude pro nás výjimečný. Věřím, že si tento letní večer všichni společně užijeme. Budeme hrát převážně písně z alba Na Radosti, některé z nich, jako například Tráva nebo Dívka, jsou i na albu v orchestrálním aranžmá, pro ostatní napsal Jakub Zitko nové aranže, těším se, že je všechny budeme hrát v živém provedení s Karlovarským symfonickým orchestrem.“

Aneta Langerová ukazuje syrovou krásu přírody v klipu Tráva

Křest knihy Pavla Jirase Barrandov nezapomenutelní: Miloš Forman, autogramiáda tvůrců letošních čtyř snímků Polednice, Teorie tygra, Křižáček, Anděl páně 2 a zajímavá hraná prohlídka lázeňského města „Karle, to to dopadlo“ na Šibeničním vrchu se uskuteční v pátek 8. 7. 2016.

A určitě za to budou stát i každodenní komentované procházky po Thermalu, srdci festivalového dění, od tří hodin.

Program filmové nabídky najdete na webu festivalu.

Exkluzivně: Ve Varech bude zase pořádně teplo

Titulní foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Autor článku je bývalý gay aktivista (Nadace Sokrates, SOHO v ČR, Gay iniciativa v ČR) a oficiální správce statistiky o registrovaném partnerství v České republice.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload