Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay student žaluje katolickou střední školu, protože mu nedovolila přivést přítele

Bývalý student střední katolické školy žaluje její vedení za to, že ho nezákonně diskriminovala na základě sexuální orientace (psali jsme zde). Devatenáctiletý Lance Sanderson se dostal do médií, když se minulý rok pokusil na ples přijít s jiným chlapem. Docházel na Christian Brothers High School, soukromou chlapeckou školu, která dostávala vládní dotace navzdory tomu, že se nejednalo o veřejnou instituci.

Sanderson požádal ředitele několik měsíců před plánovaným plesem o to, aby s sebou mohl přivést jiného kluka. I heterosexuálně orientovaní studenti zde musí požádat o souhlas, pokud chtějí na ples pozvat dívku. Ředitel ve své odpovědi vyjádřil, že s jeho záměrem vnitřně zápasí.

Škola v té době neměla žádné ustanovení, které by znemožňovalo studentovi vzít s sebou doprovod stejného pohlaví. Zároveň bylo ve školním řádu napsáno, že všichni studenti by se měli cítit bezpečně a přijímáni bez ohledu na barvu své pleti, rasu, původ, vzhled, popularitu, atletické schopnosti, inteligenci, osobnost, sexuální orientaci, náboženství nebo národnost.

Den před plesem škola rozhlasem oznámila, že studentům není dovoleno pozvat na událost kluka z jiné školy jako doprovod. Sanderson uvedl, že se cítil šikovaný ze strany vedení školy a zároveň několika studentů.

„Jako soukromá škola CBHS sama sebe považuje za nediskriminující, co se týče sexuální orientace,“ uvedl Sandersonův právní zástupce. „Je nám jasné, že se jednalo o prázdná slova. Neměli žádný zájem o to, aby se Sanderson cítil rovnoprávně v porovnání s ostatními studenty.“

Teenager založil online petici, ve které získal tisíce podporovatelů.

„Bylo mi jasné, že nejsem na škole vítán,“ svěřil se Sanderson. „Byl jsem si jistý, že by pro mě nebylo dobré zůstávat zde po zbytek roku.“

Mladý gay tedy dokončil poslední ročník střední školy doma.

„Ve škole jsem byl velice aktivní. Byla to velká část mého života a najednou byla pryč. Byl jsem úplně sám.“

Nyní Sanderson svou bývalou školu žaluje a žádá miliónové odškodné.

Škola zakázala studentovi tančit na školní akci s chlapcem. Mladý gay proti tomu bojuje

Titulní foto: instagram.com

Autor článku je hříšný bůh sexu, půlku výplaty nechává v sexshopu a jeho uměleckou tvorbu raději hledejte na RedTube.
Onload

9 názorů ke článku

09. 01. 2017 v 19:07Off-line Tommy89  (34/184/83)
riaditeľ vnutorne zapasi s jeho zamerom...možno za fajku by bol mu to umožnil...ehm, ehm
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
09. 01. 2017 v 21:24Off-line Cathode  (38/-/-)
AlexanderGrayson - ale hlavně, že ty bys řičel, křičel a oháněl se právy a čímkoliv co by urovna bylo po ruce, kdyby se to stalo tobě ŽE?!! reminds you of somebody AAAYYEEE
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
09. 01. 2017 v 22:03Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
"soukromá škola CBHS" Tenhle detail je ale podstatný, protože soukromá škola narozdíl od státní školy si může určovat pravidla podle sebe. Natož, když se jedná o jí pořádaný ples. Není povinna na něho pouštět cizí lidi.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
09. 01. 2017 v 23:29Off-line Cathode  (38/-/-)
Lukino_Luk - jenže je podstatný i TEN "detail" , že škola dostávala VLÁDNÍ DOTACE, čímže v podstatě o stejný scénář jako z Queer as Folk, kdy Justinovi nebylo umožněno založit Gay straight alianci i přesto, že chodil na soukromou školu, která taktéž dostávala vládní dotace... skoro jako přes kopírák a co z ředitele udělala senátorka Baxterová??!... do I need to continue or ya´actually gonna figure it out on your own?..
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 01. 2017 v 10:56Off-line Cathode  (38/-/-)
AlexanderGrayson - stejně jako já dobře víš, že je mezi náma i našinec, který věří v boha a tudíž se tímto směrem i ubírají. Není tedy žádný div, že si dotyčný chtěl v životě v něčem vyhovět (ostatně jako každý z nás). Jistě, u nás , kde tohle zpravidla neřešíme a necháváme ostatní aby nám chcali na hlavu a nemuseli se snažit vydávat to za déšť, je běžné, že použijem "zdravej rozum". Jenže on coby katolík (to je má asumpce, proč jinak zrovna katolickou školu none?!) se na to dívá úplně jinak!! A přesně právě proto došlo, k čemu došlo. Ono být našinec neni žádnej med a když k tomu přidáš ještě něco navrch, tak to máš "zadarmo" (prokletej mountfield xD). My češi se pomalu narovnáváme potom co nás zmuchlala normalizace takže leccos nám přijde "jasný jako facka" ale v USA je to zcela jinaké (ačkoliv tam bigotní homofobie rasismus a další "lahůdky" taky kvetou, o tom žádná) protože tam i jediný poctivý hlas je slyšet a je dovolání k spravedlnosti!! A to tady !! k***a !! nemáš.. a řekni že jo.. to už bych si o tobě musel něco myslet! A co se týče řešení - jasně, my dva máme "lepší a důležitější"věci na práci ale to jenom proto, že konkrétně tebe se to přímo osobně nedotklo.. jak zcela jinaké by to eventuelně mohlo být, kdyby to bylo naopak.. to je ta otázka která by tě měla mimojiné v lebce popíchnout.. už mi aspoň trochu rozumíš?..
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
05. 03. 2018 v 18:08Off-line Fresty  (23/185/77)
Ať si neztěžuje je to rozhodnutí školy jestli se mu to nelíbí tak ať jde jinam -.-
05. 03. 2018 v 20:43Off-line Cathode  (38/-/-)
Fresty - mozečku, čteš ty vůbec ty komentáře??!! S myšlením jako máš ty, se vracíme do stavu, kterej je typickej pro muslimský zmetky z blízkýho východu, Ruska a podobně!! Takový věci jako denní výhružky smrtí, bití, kamenování, věšení, upalování.. hezký NE??!! Tak jen dál přemejšlej timhle i***tskym způsobem a uvidíš, kam tě to jednou dostane!!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
19. 09. 2022 v 10:11Off-line Artymoj  (46/175/-)
škola udělala dobře,takový věci patří do soukromí a ne to tahat ještě do školy a na veřejnost,zamyslite se,čím se vlastně chlubíte?-Oplzostí.
19. 09. 2022 v 13:42Off-line Cathode  (38/-/-)
ty jdi taky do p.či! o jaký oplzlosti tady píšeš?!! jakože být jiný než hetero je auto. aticky oplzlost?! festová DEMENCE!!
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload