Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

IOS VS Adroid

25. 06. 2015 v 17:33Off-line Anonym
Ktorý je pre vás? (Napíš aj dôvod)
26. 06. 2015 v 11:37Off-line Coozle  (28/178/66)
Každý bude zastávat to své. Já jako uživatel androidu budu podporovat android. Protože si ho můžu upravit dle libosti, samozřejmě po rootnotí si můžu z telefonu se čtyřjádrovým procesorem a výdrží sotva den udělat telefon s dvoujádrem které má přiškrcený výkon ale vydrží třeba 3 dny používání. Co jsem zkoušel iPhone tak jsem dospěl k závěru že iOS je neskutečně primitivní systém a ovládat ho zvládne i opice.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
27. 06. 2015 v 13:02Off-line TheFrey  (28/176/62)
Mohl bych tady psát slohovky o tom, jak je android oproti iOSu pokrokovější, navíc v podstatě už to za mě řekl Coozle, ovšem, můžu to shrnout jednoduchou větou přímo od googlu.

,,Be together, not the same."
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
02. 07. 2015 v 22:47Off-line vancekalala  (27/165/66)
IOS Bez žádných seků já to vyměnil za android a sem úplně spokojený. spíše IOS to má líp promakaný proto je doraší A nikdy se to nemusí přeinstalovávat proto že to nejelo úplně bezproblémový systém (y)
03. 07. 2015 v 12:01Off-line Coozle  (28/178/66)
Ios je velmi propracované. Ono není těžké udělat perfektní a stabilní systém pro jedno jediné zařízení. Ale udělat spolehlivě funkční systém napříč HW konfiguracím jiných výrobců, to už se musí umět.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 07. 2015 v 17:05Off-line igy  (38/173/81)
Já Android, ale iOS nezatracuju. Androidu se držím hlavně proto, že už jsem na něj zvyklý, mám na něm kontakty a programy a vím, co čekat. Nebudu platit tolik za nový telefon, když nevím, jestli by mi padl. Pokud mi chce někdo půjčit iPhone na pár měsíců, tak mile rád vyzkouším a třeba konverzuji. ;)
Mimochodem v ceně vidím největší problém iPhone. Hlavně ve chvílích, kdy už si ho koupíte a pak ho náhle ztratíte nebo vám ho ukradnou. Vybalit najednou nečekaně tolik může málokdo, takže stejně sáhnete po levném Androidu a akorát budete nadávat, jak se seká (ale to proto, že je levný) a že na něm nemáte kontakty a programy (když jste si je koupili v jiném ekosystému).
03. 07. 2015 v 21:19Off-line FrancoXPERIA  (37/171/78)
Jak - udělat spolehlivě funkční systém napříč HW konfiguracím jiných výrobců?? Android je pouze jeden (nemyslím nyní verze)!!!! Je to open-source a tak si jej může stáhnout a nahodit na mobil kdokoliv z vás (jak si myslíte, že vznikají ROMky?). iOS je v rukou pouze Applu, proto je tak odladěný. Android vyvinul Google za účelem uplatnění své marketingové politiky. To, že si jej poté stáhli výrobci a začali jej mrvit (Samsung) svými nadstavbami, je věc jiná. Základ proč je Android tak pomalý a proč je iOS rychlý je jednak v programovacím jazyce, ve kterém jsou oba systémy psané a pak také v odlišnosti prio*** uživatelských aktivit - jestliže se Android seká při pohybu mezi plochami, je to tím, že na pozadí běží náročný proces a samotné posunutí (tedy uživatelská aktivita) není pro OS prio***a a proto mu nevěnuje tolik výpočetních prostředků, kolik potřebuje. Výsledkem je sekání. U iOS ale i Windows Phone (obojí psané v Céčku) je to naopak, zásah uživatele má vyšší prio***u, než úlohy na pozadí. Práce se systémem je tedy plynulá. U Androidu je to samozřejmě ještě o tom, že umožňuje widgety, které jsou velmi náročné na spotřebu CPU a tedy i baterky. Neobhajuji ani jedno, ani druhé, zkušenosti mám se všemi platformami a dlouhodobě fandím spíše WP, byť je to nyní stále docela brak...uvidíme, co přinese aktualizace na WP10.
Jinak můj hlavní foun je Lenovo s customROM, takže Android.. :-)
05. 07. 2015 v 10:32Off-line Betonica  (39/191/93)
Mezi Androidem a iOS není vlastně tak velký rozdíl. Oba systémy vyšly z podobné architektury, Android je v zásadě hodně upravená linuxová distribuce, tj. základem je UNIX. iOS je pak v zásadě silně modifikový Mac OS a ten je zas v základu UNIX. Rozdíl je ve firmách, které je vyvinuly. Android je otevřený, tedy existuje v hromadě mutací a kdokoli ho může dál upravovat, čímž se rapidně zvyšuje pravděpodobnost nových funkcí, ale dost se také zvyšuje riziko chyb v jádru systému. iOS je naproti tomu přísně uzavřený systém, v režii jedné firmy, která ho ladí podle svého uvážení, na druhou stranu do toho nikdo jiný nerýpe a proto je iOS obvykle stabilnější.

Podle me nesejde na jménu systému. Důležité je vědět, co a proč od systému očekáváš a podle toho se rozhodnout.

Android a iOS jsou naprosto srovnatelné systémy se stejným potenciálem. Jeden je lepší v tomhle a druhý v tamtom, stejně přijde doba, kdy mezi nimi bude rozdíl jen v grafickém rozhraní...

Za mě je lepší Android a Google, protože Android je více propojený se službami google a těch služeb je mnohem víc, jsou daleko snázeji použitelné a existují i v mutacích pro Windows. Nelíbí se mi ale cena v podobě osobních údajů, kterými platíme za používání těchto služeb. Tuto politiku používá i Apple, jen ji asi míň prezentuje...

Zajímavě se mi jeví Windows 10, který vypadá slibně. Pokud opravdu přinese nativní podporu všech desktopových aplikací i na telefony, pak to bude bomba...
05. 07. 2015 v 12:19Off-line densiel  (26/171/66)
Windows Phone 8.1 nebo Windows Mobile 10 :P
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload