Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jak přeinstalovat Windows 7?

18. 08. 2015 v 22:08Off-line Anonym
Čaute, mám tu, pro mě téměř neřešitelný problém :D... mám nb (asus, Windows7), pár let běží a rád bych ho "vyčistil" od všeho, do původního (továrního) stavu... všechno, co nechci ztratit mám zkopírované na externím hardisku... koukal sem na návody na netu, ale nějak se mi to nedaří... zkusil sem W7 zkopírovat na DVD a potom po spuštění se přes nějaké kláv. zkratky dostat do nastavení, kde bych to měl jednoduše přeinstalovat do původního stavu, ale to se mi nepovedlo... Mohl by mi tu někdo znalý věci poradit jaký způsob by byl pro mě nejjednodušší a jak na to?
18. 08. 2015 v 22:48Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Jestli máš všechna data uložena mimo, není problém provést čistou instalaci. K tomu potřebuješ instalační DVD nebo flashku s Win7, ovladače k HW, které stáhneš od výrobce a product key k Windows.
Instalační DVD nebo flashku, jestli nemáš, si vyrobíš sám, myslím, že stáhnout nějaký ISO soubor z netu by neměl být problém.
Product key - buď je nalepen na notebooku anebo není potřeba. Záleží, jak to má Asus. Třeba Dell nebo HP product key nepotřebují.
Po instalaci Win7, nainstaluješ ovladače a máš hotovo.

Někteří výrobci vytvářejí na disku speciální skrytý oddíl, kde je původní instalace. Postup obnovení systému z takového oddílu je buď v dokumentaci k PC nebo na webu výrobce. Bylo by dobré nejdřív prověřit tuto možnost.
Nejlepší je ale samozřejmě to svěřit někomu ve tvém okolí, kdo tomu rozumí.
19. 08. 2015 v 16:43Off-line FrancoXPERIA  (37/171/78)
Nejrychlejší a snad i nejlepší je hodit tam DVD s Win, namačkat boot-menu, což je nejčastěji F10 - případně nastavit boot-prio***y v BIOSu. Poté už jede instalace, která uživatele provede krok po kroku. Aby se však nenainstalovala nová kopie a starý systém nebyl stále na disku, je nutné nezvolit upgrade, ale položku vlastní, kdy se dostanete do správy disku. Tam odstranit oddíly a udělat novou čistou instalaci. Nezapomeň si předem stáhnout ovladače na svůj ntb - minimálně alespoň WiFi a ethernetový port.
20. 08. 2015 v 10:56Off-line esthetique  (41/-/-)
Zname MS, pro jistotu bych ten disk jeste natvrdo zformatoval v jinym PC jako vedlejsi disk (ne jako QuickFormat a idealne v compu, co bezi na Linuxu nebo tak), Bill Gates si rad nechava zadni vratka do vasich p***lek, kluci....
ha ha ha ha ha
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload