Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Prostorově rozměrnější lidé

26. 08. 2015 v 23:06Off-line Anonym
Dobrý den, pracuji v nejmenovaném HM, sám mám nadváhu, ale dejme tomu, jestli se to dá tak nazvat, akceptovatelnou, zvlášť u muže, asi 10 kg, především kvůli onemocnění štítné žlázy a pracuji tvrdě na zlepšení. Kolegové a kolegyně jsou ale často morbidně obézní. Zákazníci se jim za zády smějou a i štíhlí kolegové jsou někdy za zády trochu drsnější...Jak bych se měl zachovat? Měl bych jim to říct nebo držet basu s ostatními? Jsem dost empatický a vím, že je to určitě psychicky těžké, ale na druhé straně 60 kg nadváhy nevznikne jen z nemoci a je to dejme tomu z 90% kvůli přejídání a za to si mohou sami. Máte podobné zkušenosti s prostorově rozměrnějšími kolegy či u studentů spolužáky a jak se k nim, potažmo celý kolektiv chováte? Také mám otázku především na mladíky do 25 let, co se týče fenoménu posledních měsíců, streamera FattyPillowa, který je morbidně obézní a mladí tlouštíci si z něho udělali neoficiálního krále, alespoň z toho mám takový pocit, nemyslím že je to dobře, protože ať je Karel dobrý jak chce, tak tlouštka je prostě zdraví ohrožující, to je neoddiskutovatelný fakt. Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký den :-).
26. 08. 2015 v 23:12Off-line ondrej96  (28/-/-)
Ja pracuji taky ve sluzbach pro lidi a je to kruty obor, jsou, byli a vzdy budou v techto oborech pomluvacni lide, nelze to resit, proste to chce natrefit na lepsi kolektiv :/
27. 08. 2015 v 08:42Off-line johnj  (40/186/82)
Na kolegy a spolužáky stačí výchovný záhlavec beze slov. :) Tlustým (ano, tlustým, prostorově rozměrnější je totiž i kdejaký svalovec, takže je lepší nazývat věci pravými jmény...) spolupracovníkům nebo spolupracovnicím pomůže odborník, který jim to srovná v hlavě, především co se týče přístupu k sobě, svému zdraví a životu.
27. 08. 2015 v 10:30Off-line FinMich  (30/174/-)
Bouhžel je to zcela normální.
Pomluvy, posměch, urážky,šikana a podobné věci vůči obéznějším lidem, jsou v této společnosti zcela běžné, já tím procházím od školky, přes ZŠ,SŠ, zaměstnání, gay komunitu, vlastně denně,pořád.
Člověk se s tím musí naučit žít, mě se to kupříkladu nepovedlo do dnešního dne.

A jak se máš zachovat ty?
Rozhodně bych to řekl, už jenom proto, že tak ukážeš, že sám nejsi stejný, jako ti, co někoho dokáží řešit a pomlouvat jen na základě toho, jak vypadá.
Ale musíš sám vědět, jestli chceš být stejný jako 95% dnešní společnosti, nebo chceš být jiný !:)
27. 08. 2015 v 11:18Off-line Vlado2  (61/180/80)
Milý anonyme, směšuješ a pokoušíš se řešit dva různé problémy, které spolu souvisejí jen zdánlivě:
1. Pokud je Pep**ek tlustý jak prase, je to jen a jen problém Pepíčka samotného. On si jej sice uvědomuje, ale dokud jej „něco“ tvrdě nepřinutí tento stav řešit (např. zdravotní potíže), nic s tím nebude dělat. Pokud sám nebude chtít, tak mu není pomoci; což se samozřejmě týká i opačného extrému. Tisíckrát si můžeš říkat, že oba extrémy ohrožují zdraví i život, ale s tím se musí vypořádat Pep**ek.
2. Pokud Bohoušek nenávidí všechny tlusté (hubené) a dává to všemožně najevo, je to zase jen a jen problém Bohouška, který se díky své značně snížené toleranci zabývá věcmi, které nemůže nijak ovlivnit a do kterých mu vůbec nic není.
Jistě, jen málokdo se zamiluje do Pepíčka po spatření fotografie spařeného čuníka. Ale budeš-li s ním denně ve styku, přestaneš vnímat pouze jeho vzhled a budeš jej posuzovat i podle jiných k***erií. Samozřejmě za předpokladu, že se nebude jednat o chronického „uplakánka“, který tímto handicapem, který si sám způsobil, neustále verbálně obtěžuje, což dokáže vyprovokovat k jedovatým poznámkám i ty nejtolerantnější z nás.
S Bohouškem bývají větší potíže; brzy zjistíš, že chlapec neustále „řeší“ všechny kolem sebe (včetně tebe), na což je jakákoli lidská společnost dost alergická. Podobné „velkovýrobny“ všech možných pseudoproblémů je nutné se zbavit, nebo utéct pryč. Ostatně už pan Werich kdysi konstatoval, že nejhorší je srážka s blbcem.
27. 08. 2015 v 11:49Off-line FrancoXPERIA  (37/171/78)
Pokud jde o FattyPillow, tak je to téměř soused, je také z Třebíče a neboj, už na něj došlo - měl letos infarkt. Váží 160 kg!! Sám mám asi 5kg nadváhu, jde mi to hodně do břicha a do boků, ale nějak si s tím hlavu nedělám, stále jsem na svých téměř 30 let v normě. Pokud je někdo ale opravdu hodně obézní a nemusí to být ihned tak morbidně, jako právě Fatty, který na to velmi brzo dojede chlapec, tak tomu rada často není. Mám kamaráda, který je také obezní a sám ví, že s tím nic dělat nemůže, jídlo je pro něj droga. Byl dokonce i na léčení, které stálo snad 50 tisíc, tam zhubnul 25kg, jenže do měsíce po propuštění to měl zpět. Těm lidem se velmi často špatně pomáhá a pokud to sami nechápou a nechtějí to změnit, nedá se s nimi už nic moc nadělat..tedy kromě operace žaludku, atp.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload