Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Homofobní šikana

09. 12. 2015 v 06:09Off-line Anonym
V posledních dnech ve škole škole slýchám hodně narážek na gaye. Mrzí mě to, když slyším, jak jsou 16-letí puberťáci, takhle hloupý, že odsuzují vše, o čem vůbec nic neví. Nejsem sám, s kým mají problém. Ale ty jejich narážky jsou dost urážlivé a chci to ukončit, než přitvrdí.

Poraďte alespoň, nějakými radami, nebo řešením.

Prosím, než sem něco napíšete, tak to zvažte, protože přesně 1/2 radí ignorovat a 2/2 radí radikální řešení. Jsem člověk, co se nemá chuť prát, ani žalovat, ale chtěl by si to vyřešit po svém.
09. 12. 2015 v 08:01Off-line Centaur  (43/177/-)
Pro ty co se neumí bránit je jediné řešení změnit školu. Vysvětlit vedení školy důvody a dát prostě ze školy výpověd. Škola, která přijde o studenty má tím pádem špatnou reklamu. V tomto případě tratí škola, protože student si může v Praze najít tucet jiných škol. PS: Málokterá škola přizná žákům důvody odchodu žáka takže to to bude rychlé a bezbolestné.
09. 12. 2015 v 08:01Off-line Radek1951  (72/175/75)
Sám píšeš, že nemáš chuť se prát ani žalovat. Zkus tedy chovat se vůči takovým asertivně, prostě když tě začne urážet, dej mu za pravdu, vyslov souhlas s jeho názorem, ale nějak neutrálně, bez emocí, klidným hlasem. Stačí jednoduchá odpověď, třeba jenom "jo".
Mám zkušenosti, že to zabírá. Prostě kdo se chce hádat, potřebuje patřičnou odezvu a pokud ji nemá, ztrácí k hádce důvod. A většinou ho i slušně docela naštveš.
09. 12. 2015 v 08:05Off-line poklad  (29/177/69)
Narážky na gaye ještě neznamená, že gaye odsuzují.... Prostě to k puberťákům (a nejen k nim) patří...
Dost trapný narážky má i můj otec nebo strejda a přitom mě neodsuzují... A popravdě mam leckdy narážky i já.
09. 12. 2015 v 12:28Off-line jentakten  (28/180/-)
Taky jsem mírumilovný člověk, ale s šikanou jsem se potýkal celou základní školu a pak i 2 roky na střední, nejlepší řešení je chvíli je pozorovat a zjistit si, kdo vždy pronese 1. nadávku - to bývá takový jejich kapitán. A potom při první vhodné příležitosti mu střelit takovou, že si z toho ustele, a pokud na to nemáš postavu nebo si prostě nevěříš, tak rána teleskopem do kolena to řeší jednoznačně a rychle. Popřípadě o něj můžeš zlomit židli, jako jsem to udělal já, dostal jsem napomenutí ředitelky a on podmínečné vyloučení. :) a od té doby byl naprostý klid.
09. 12. 2015 v 14:45Off-line BussterX  (103/130/150)
Rady vyřešit to násilím a radikálně jsou v tomto případě na nic. Připadá mi to, že ten kdo toto radí tomu klukovi, tak že si tím akorát sám mastí ego a nevím jestli by to ten radič sám v reálu dokázal... Kdyby ten kluk, kterej tuto debatu založil, měl povahu a předpoklady k tomu, aby to vyřešil fyzicky, tak by to už udělal a nepřišel by se sem "vybrečet" (to nemyslím ve zlým, není to nic špatnýho samozřejmě, že nepostřílí šikanisty z brokovnice :D) Jinak je starej fakt, že kdejakej "heterák" si honí s kámošem hlavně v pubertě společně p**o a sám má zmatek v hlavě a vzrušuje ho kde co, ale když mu někdo ukáže terč a řekne mu "toto je buzna, do něj" tak si tím sobě a hlavně partě dokazuje vlastní mužnost... heteráci sou divní
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 12. 2015 v 15:15Off-line Filippp  (23/185/-)
Pokud jde o ty narážky, taky to dělám, ve formě vtipu. Na dělání si srandy není nic špatného, dokud se to ovšem nelíbí danému člověku.třeba já nemám nic ani proti černému humoru. Tím, že si z toho děláš srandu, jen dokazuješ, že to není tak úplně v pořádku, jako když třeba řekneš: "ten bezrukej asi začal fetovat, dneska mi ani nezamával", prostě tím humorem říkáš " ne, to že někdo nemá ruky není tak úplně jednoduché", kdybs to řekl stejně a použil místo bezrukého člověka se všemi končetinami, tak by to směšné nebylo. Pokud se jedná o lehké vtípky, můžou být protivné ale já si ze sebe srandu udělat umím, a umím i přijímat a zasmat se vtipům na mou osobu. Taky jsi si dělal někdy srandu ze starých lidí, i když máš asi babičku či dědeečka. Pokud je ti to nepříjemné a oni to nemyslí kamarádsky, tak nejhorší rada ohledně tohohle je ignorovat to. Neříkám ať se rveš ale ignorance je vhodná jen u inteligentních lidí a ti by ti tohle nedělali. Asi by bylo zbytečné jim vysvětlovat, že homosexualita je vrozená a že za to nemůžeš. Zkusil bych za nimi seriozně přijít a požádat je aby toho nechali, při reakcích typu " a co nám jako uděláš?" bych zachoval vážnost a odpověděl jim, že ti to vážně vadí a není ti to příjemné, většino ti přímo neřekno "smůla, budem tě dál zesměšňovat".Možná to nebude fungovat ale je to funkčnější a kreativnější a hlavně jednodušší než přestup, rvačka, nebo ignorance. Jinak chápu, že někdo má potřebu svěřit se, ale není nutné to hned nechat vyhlásit rozhlasem, svěřuj se jen lidem, kterým stoprocentně věříš.
09. 12. 2015 v 16:01Off-line Centaur  (43/177/-)
Chyba, je, že mnoho slabších si to nechá líbit. Chtějí rady, ale sami nejsou schopní dát škole s bohem a jít na jinou a lepší. Tak moc je to tam drží, že i za cenu dlouholetého oboru ten šikan absolvují. Vymýšlí marně nějaké způsoby, které by je snad od šikany osvobodili, ale školu neopustí i kdyby padaly z nebe balvany. K obraně postačí i pouhý internet + jednoduchý mobil na to se asi zapomíná, když máte tak malou sebedůvěru změnit školu.
09. 12. 2015 v 16:19Off-line Vanilla  (27/178/60)
Ukaž jim své teplouštví! Zaleknou se tě a utečou :)
RAINBOW POWEEEERRR
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 12. 2015 v 16:52Off-line Bready  (26/183/74)
Musis nejakym zpusobem dat najevo, ze se jich nebojis a nic si z nich nedelas. Jinak to asi jen tak neprestane. Vim, ceho jsou ti curaci schopni. :D Ja si ale na hlavu srat nenecham.
09. 12. 2015 v 17:24Off-line Socksboy  (33/181/70)
V dnešnej dobe keď si každy musi davať pozor aby neurazil romov alebo utečencov svojimi vyrokmi si to mi mame nechať? Čo som menej jak nejaky imigrantov na ktoreho nemože byť povedane krive slovo? Ja by som to riešil cez učiteľa ak by sa to nevyriešilo , podal by som na školu oznamenie že mi neumožňuje študovať v zdravom prostredi, všetkych by som ich zažaloval :D
A len by sa mi dotkli už by som podal trestne oznámenie. Majú 15 ...
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload