Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

V Itálii muž adoptoval biologické dítě svého partnera

22. 03. 2016 v 20:26Off-line poklad  (29/177/69)
V Itálii muž adoptoval biologické dítě svého partnera... V ČR na návrhy zákonů v tomto směru poslanci už několik let kašlou i když je většinová podpora společnosti...
http://clanky.lgbtweb.com/…-otec-a-otec

Co si myslíte o adopcích?
Chtěli byste v budoucnosti adoptovat?
22. 03. 2016 v 20:30Off-line Haru  (26/-/-)
Jakýkoliv milující rodič je lepší, než žádný, nebo takový, který to dítě nechce... Takže ano, jsem pro právo homosexuálních párů adoptovat dítě nejen partnera, ale klidně i dítě z DD.
Argument, že se mu pak jiné děti budou vysmívat, je irelevantní, jednak se to podle toho, co jsem četla, většinou nestává, ale hlavně - problém pak není v těch rodičích, ale ve společnosti.

Jinak k otázce, jestli chci adoptovat - ano, chci ;)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
22. 03. 2016 v 21:41Off-line poklad  (29/177/69)
Jo argument výsměchu je naprosto nesmyslný... Znám pár lidí co v "duhových rodinách" vyrůstali, a nikomu se nikdo neposmíval (děti nejsou tak omezený jako dospělí)...
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
22. 03. 2016 v 21:56Off-line onlip  (61/180/84)
Vychoval jsem dvě děti, podržel je v jejich nejhorším období. Daly mi volnou ruku, ať si přivedu ženu nebo muže. Můžu si od života přát víc? Přeju dítě do rukou každému, komu tam patří. A dětem naopak.
27. 03. 2016 v 00:32Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Takový druh adopce považuji za zcela logický a správný. Ovšem jiný druh adopce naopak za logický a správný nepovažuji a je dobře, že to zatím nelze. Bohužel ale jen zatím...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
27. 03. 2016 v 01:00Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Říká gay a možná i někdo, kdo chce mít dítě. Ale otázka nezní, co by chtěl gay a co by pro něj bylo dobré, ale co by bylo dobré pro dítě. A když pominu i ty další důvody které nemám náladu tu rozepisovat, tak tahle společnost na takový krok není, a nejsem si jist, zda-li někdy vůbec bude, připravena.

A jen se musím smát té myšlence, že děti nejsou tak omezený jako dospělí. Jsou mnohem horší, protože narozdíl od dospělých nemají zábrany a myslí si, že můžou všechno... a když se nad tímhle zamyslíte, tak dostanete další důvod k tomu, aby děcko nevyrůstalo v rodině "stejnopohlavníků".

Ale ten hlavní argument, proč nejsem pro, aby děcko vychovávali dva chlapi, raději ve vašem zájmu rozepisovat nebudu :-D :-P
27. 03. 2016 v 10:55Off-line filip.2580  (54/174/73)
Dle mého názoru, již současný občanský zákoník podílení se výchově dítěte partnerem biologického rodiče jasně upravuje a staví v tomto směru homosexuálního partnera rodiče na stejnou úroveň jako heterosexuálního.

Takže je zde "jen" otázka adopce, která stejně přichází do úvahy pouze v případě absence druhého biologického rodiče, a to ať už faktické či pouze v rovině zájmu o dítě.

U gay párů vidím spíše problém ve stálosti vztahů, kdy s ohledem na dobu výchovy dítěte mi přijde u některých jedinců spíše vhodný pes, většinou však raději křeček , možná i to přeháním.

Osobně jsem za adopci děti homosexuálními páry i třeba z DD. Přimlouval bych se však na prvním místě za posílení schopnosti OSPODů tak aby zdejší pracovnice byli schopné opravdu objektivně posuzovat schopnosti daných jedinců, či párů dát dítěti řádnou péči. Zatím takové OSPODy bohužel u nás moc nevidíme.

No a k otázce toho jak to berou či neberou vrstevníci dětí, určitě se najde výjimka, kdy otázka teplého rodiče bude předmětem výsměchu, ale já z reakcí svých dětí pozoruji zatím ono pravidlo, že to jejich vrstevníci berou tak nějak normálně.

Pochopitelně jsou zde otázky absence mužského či ženského vzoru, tradiční rodiny atd. Nicméně velké procento dětí žije jen s jedním rodičem, takže tuto otázku bych já osobně zodpověděl tak, že vždy je lepší když jsou tady pro dítě rodiče dva byť stejného pohlaví, už jen proto, že logicky mají více času se mu věnovat.

Takže za mně adopce ano, tam kde je šance, že vztah má časovou perspektivu odpovídající době výchovy dítěte. Možná bych zvažoval jako jednu z orientačních podmínek nějakou přiměřenou dobu soužití v řádech cca 3-5 let???
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 03. 2016 v 12:42Off-line filip.2580  (54/174/73)
Dsiv co komu se nelíbí? Já osobně jsem tady spokojenej, máš něco konkrétního co jsi chtěl sdělit?
27. 03. 2016 v 13:25Off-line filip.2580  (54/174/73)
Dsiv máš pravdu, spíše pochybuji o tom zda jsi schopnej cokoliv přečíst, natož pak pochopit, když máš v hlavě jenom sr.. a ho...
28. 03. 2016 v 15:47Off-line esthetique  (41/-/-)
Uz to tady pisu vic nez rok. kdyz mas prachy tak jde vsechno. umele oplodneni matky, ktera se ditete smluvne vzda, adopce partnerem, proste cokoliv. aneb jak se rika ZA PENIZE V PRAZE DUM.
ale zpet k dotazu. pokud ten jeden biologickej rodic (jedno jestli gay nebo lesba) je mentalne dostatecne vyspelej, aby vedel s kym jde do vztahu, tak at se jeho partner s jeho souhlasem stane druhym rodicem. proc ne. dokonce pri rozchodu by mel mit pravo se s ditetem vidat pokud se podilel na vychove a s ditetem mel vzajemne kladny vztah. jako to maji heteraci. v ramci rovnopravnosti vyvoj zrejme smeruje k totalne odpohlavnene rodine, tedy dva rodice (bez ohledu na pohlavi) a dite (resp. deti)... problem zacne, az se nekdo zepta proc jen 2 rodice, proc by dite nemohlo mit tatinka a 2 strejdy, kdyz je tatinek oba dva stejne miluje a vsichni 3 (dospeli) si spokojene zijou spolu...tam bych videl malicko komplikaci, ha ha ha....
no hned jak vydelam na tu vlastni autodopravu a bude zivit ona me a ne ja ji, tak me to asi taky ceka.... adoptuju si zrzouny svyho kamaradatakyrada a on zase moje "hnedaky" huh huh huh
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload