Problémy se Zahraničním hotelovým stravováním
20. 05. 2016 v 09:10 Anonym
Jaký máte názor na zahraniční národní jídla, která se podávají v hotelích?
Když jsem byl v Edirne v Turecku, všechno bylo v pohodě, ale až do té doby když přišla řada hotelovou večeři. Přinesli něco neindifikovatelného a prý, že je to národní jídlo. To něco bylo zabalené do nějakých palačinek a údajně, že se to má jíst. Jídlo sem shrnul na hromadu a dělal jako že sem jedl. Večer jsem musel chodit po městě a hledat večerku s bagetami aspoň. V Itálii to bylo podobné, protože do svých jídel dávají zase nějaké mořské potvory, které musíte vyškrabovat z čehosi a různě dochucovat než je vložíte do úst. jak to máte vy s zahraničními jídly? Stravujete se raději na vlastní známé potraviny nebo vám žaludek dovoluje jejich jídla pozřít?
Když jsem byl v Edirne v Turecku, všechno bylo v pohodě, ale až do té doby když přišla řada hotelovou večeři. Přinesli něco neindifikovatelného a prý, že je to národní jídlo. To něco bylo zabalené do nějakých palačinek a údajně, že se to má jíst. Jídlo sem shrnul na hromadu a dělal jako že sem jedl. Večer jsem musel chodit po městě a hledat večerku s bagetami aspoň. V Itálii to bylo podobné, protože do svých jídel dávají zase nějaké mořské potvory, které musíte vyškrabovat z čehosi a různě dochucovat než je vložíte do úst. jak to máte vy s zahraničními jídly? Stravujete se raději na vlastní známé potraviny nebo vám žaludek dovoluje jejich jídla pozřít?
Já radši jezdím tam, kde je all inclusive, takže si můžu vybrat, co si dám. Tak můžu po malých porcích ochutnat ty lokální věcí a přitom si vybrat to, co je poživatelné. A obvykle se tam ve výběru objevuje i jedno jídlo víceméně mezinárodní, aby se najedl každý :)
Naopak u snídání jsem vždy nadával, že tam jsou jenom mezinárodní (hlavně anglické) věci jako vajíčka v různých podobách, párky, slanina, cornflakes, ovoce, ale vlastně nic lokálního.
Naopak u snídání jsem vždy nadával, že tam jsou jenom mezinárodní (hlavně anglické) věci jako vajíčka v různých podobách, párky, slanina, cornflakes, ovoce, ale vlastně nic lokálního.
20. 05. 2016 v 09:49 Anonym
Tak to bylo štěstí, protože já se ještě nesetkal, aby nabízeli zároven i mezinárodní jídlo, když tam chleba nahrazují něčím uplně jiným. Možná to nabízejí v Chorvatsku nebo tak. V Itálii ani Francii jsem na nic normálního na co sem zvyklý nenarazil. I ta Francouzská zmrzlina nic moc teda. Bud jsou pojištění, aby se člověk dostal jen k jejich jídlům nebo opravdu nevím.
Poznávání cizích zemí je i o ochutnání jejich jídel. Může to být pro někoho problém, ale patří to k věci. Mi třebas moc chutnalo v Řecku.
Anonyme, nebo jsi typický český vepřo-knedlo-zelák..... :-)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit
20. 05. 2016 v 12:23 Anonym
Já osobně nejsem vybíravý, zeleninu i ovoce nebo tak to jím bez problémů, ale k mořským jídlům, která míchají tyto země skoro do všeho , že to ani na pohled nevypadá lákavě s tím sem se setkal často. V Řecku jsou hodně krámy s českými jídly, která tady známe , ale je to poměrně daleko od velkých měst. Turecké vaření online lze vidět na youtube taky a není to zrovna pěkné. Mongolsko je hodně podobné co se týká druhu jídel a jejich přípravy hostům.
20. 05. 2016 v 12:26 Anonym
To ano mám rád českou kuchyni , dříve bylo možné si většinu potravin přivést sebou to byla výhoda.
Byl jsem v Bulharsku(Elenite) a nezapomenu jak tam měli výborný jídlo i servis
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Když chceš jíst česká jídla tak nejezdi a dovolenou do zahraničí ale cestuj po ČR, v zahraničí toho stejně moc nezažiješ, všechno je to skoro všude stejné,jako přes kopírák, protože je to masová turistika, naopak někde v česku v přírodě, kde je klid a prostor na relaxaci, to je pravá odpočinková dovolená. To nějaká pláž plná otravných turistů nabídnout nemůže. A taky se navíc najíš podle své chuti. :D
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
20. 05. 2016 v 19:56 Anonym
Radas97 : Já nejezdím k pláži , ale na poznávací to je trochu něco jiného. Tam masová turistiska není. V Mongolsku jezdí hrozně málo turistů , protože tam je hlavně příroda a cestovní ruch je tam minimální.
Anonym : v úvodu jsi psal o jídlech, která se podávají v hotelích, teď mluvíš o Mongolsku, kde jezdí hrozně málo turistů. Jistě nemůžeš čekat, že ti v Mongolsku naservírují k večeři svíčkovou na smetaně. Pokud máš rád poznávací zájezdy (až do takových končin), nemůžeš čekat českou stravu. nakonec, jak už jsem napsal, k poznání země patří i poznat to, co se v té zemi jí.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
20. 05. 2016 v 22:23 Anonym
Radek1951 : Já jsem nepsal, že v jiných zemích očekávám českou stravu já jsem psal, jaký názor máte na zahraniční jídla, která se podávají v hotelích.To Mongolsko jsem zmínil, aby bylo jasné, že nemyslím jen místa, kde je turistický ruch. relax může být samozřejmě i v jiných zemích. Česko není jediné místo, kde lze prožít pěknou dovolenou.
Já jsem byl v Jurundě urundě a všechno tam bylo kyselé takže nakonec jsem byl také kyselý a k tomu otrávený a nasr...... Nejlepší zájezd byl na ostrov Sylt kde jsem si zaplatil 500 Euro minulý červen a nakonec jsem neodjel protože tam bylo tak strašné počasí, jet k moři kde je vítr,zima a prší.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.