Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ukončil tu někdo SŠ a šel pracovat?

07. 06. 2016 v 16:14Off-line Anonym
Zdravim. Nepotřebuji nějaké rady od nezkušených - ptám se těch, kteří ukončili studium na své SŠ a šli pracovat. Je tu někdo takový? Dodělali jste si školu časem nebo to ještě máte v plánu? Jste teď spokojení? Mám dost velké nutkání tento krok udělat, kontakty na dobrou práci mám a matu***u bych si udělal případně časem, a tak se ptám...
07. 06. 2016 v 16:33Off-line adame1  (30/178/80)
Věříš, že si jí časem doděláš? Věříš, že v práci bude možnost postupu výš se základním vzděláním? Co až tě z práce jednou vyhodí nebo bude čas odejít... Věříš, že se pak jednoduše vrátíš do školy a všechno bude tak, jako bys ani neodešel? Tak v tom případě hodně štěstí :) Když už na té škole jsi, tak si jí dodělej :) Uvidíš, že pak nebudeš litovat toho, že máš matu***u, ale litovat toho, že jsi školu opustil, to můžeš kdykoliv a pak se těžko vrací :)
09. 06. 2016 v 20:54Off-line PetrEM  (30/182/75)
To si radši dodělej .. Nevím jestli je moudré , ty roky ve škole jen tak "zahodit" a jít pracovat.. Přece jen si můžeš sehnat brigádu při škole , pokud potřebuješ nutně prachy... Já šel makat hned po matu***ě a po jednom blbém zaměstnání se na mě obrátilo štěstí a mám parádní flek .. A to hlavně proto ,že mám matu***u a umím perfektně cizí jazyk .. Souhlasím s kolegem výše .
10. 06. 2016 v 07:30Off-line colombo  (103/192/90)
Proč matu***u časem ??
10. 06. 2016 v 10:05Off-line Vlado2  (61/180/80)
Kdo byl před sto lety „vyučený“, mohl se časem stát mistrem či polírem a být všemi vážený. Tehdy výuční list nebyl samozřejmostí a vzdělanějších bylo pomálu.
Před padesáti lety ten, kdo nebyl ani vyučený, měl v životě už dost omezené možnosti. Dohrabat se k vyššímu postavení (a penězům) bez matu***y bylo sice ještě možné, ale rozhodně ne snadné.
Dneska je matu***a samozřejmostí. Její úroveň (obecně) sice není nic moc, ale bez onoho papíru jsi pro zaměstnavatele téměř nezajímavý. Že jsou požadavky na kvalifikaci leckdy naprosto nesmyslné? To ano. Ale musíme je vzít na vědomí.
Představa, že si lze vzdělání doplnit kdykoli během života a dotyčné požadované lejstro získat „někdy časem“, je sice krásná, ale jen velice obtížně uskutečnitelná. Podívej se, kolik z přihlášených k dálkovému studiu dojde až do vítězného konce!
Už nikdy nebudeš mít ty podmínky, které máš dnes. Vše zapomenuté se budeš muset naučit znovu – a bude toho hodně! Budeš mít málo času i peněz – na placené studijní volno zapomeň! Učení ti každým přibývajícím rokem věku poleze do hlavy stále pomaleji!
A případný nový zaměstnavatel nepočká, až (jestli) si „někdy“ doplníš školu.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload