Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Můj problém je, že si začnu přivlastňovat

05. 07. 2016 v 22:08Off-line Anonym
Zdravím všechny. Mám problém, se kterým se nějak nedokážu sám poprat. Dlouhodobě jsem sám a nedokážu si moc představit soužití s někým. Můj problém spočívá v tom, že si vždy po nějaké době začnu člověka přivlastňovat. Hodně se mi to stávalo s nejlepšími kamarády. Tím přivlastňováním mám na mysli to, že se vše musí řídit a točit podle mě, musím vědět co dělají, s kým si píšou atd. Zní to bláznivě, ale jsem takovej a nedokážu se toho zbavit ačkoliv se fakt snažím, vždycky to potom pohnojím, zase zpátky sklouznu do starých šlépějí. Tak se teď raději držím stranou, nechci aby se to dělo znovu, tak jsem odtažitý a nikam nechodím, nicméně to se doma zase užírám, že nemám s kým jít do kina, ven, atd... Nejhorší je, že si přijdu, jako když mám rozdvojenou osobnost, vím co dělám špatně a když mě na to někdo upozorní, začnu se hlídat, ale po nějaké době k tomu sklouznu znovu. Je to prostě začarovaný kruh. Tak Vám nevím, co dělat...Moje vlastní povaha mě úplně zlomila a takhle nemůžu dál...
05. 07. 2016 v 22:14Off-line colombo  (103/192/90)
Tento tvůj problém musí řešit odborník, nějaké "rady" tady jsou k prdu.
05. 07. 2016 v 22:37Off-line tropikboy  (37/178/72)
Je dobře že se to snažíš řešit. Jak ale výše uvedl colombo, tohle patří do působnosti psychologa se specializací na vztahové problémy
05. 07. 2016 v 23:04Off-line janbarasek  (27/185/74)
Mně se přesně tohle jeden čas taky dělo. Zjistil jsem, že nejlepší je od lidí nic neočekávat a všechno časem nějak dopadne - tj. je dobré nebýt zbytečně moc aktivní a spíše vyčkávat a dělat malé krůčky.

Vím, že to je hodně těžké a takhle se to hezky radí, ale jediná cesta k úspěchu je trénink samotný.
05. 07. 2016 v 23:06Off-line wetskinkorb  (25/185/80)
Mam to uplne stejne, nekdy mam "rozumnou" chvili a nekdy si na to nedavam pozor a chovam se osklive na ostatni. Zkus si najit nekoho kdo to bude mit taoy podobne a nebo uplne jinej extrem, nekoho kdo bude totalne submisivni.
06. 07. 2016 v 02:27Off-line Hypatia  (31/185/72)
Mám to stejně a můžu se s Tebou úplně ztotožnit :D
06. 07. 2016 v 11:50Off-line Nick21  (22/178/56)
Najdi někoho kdo si přivlastní tebe... ať se tě ptá co jsi? Kde jsi? Kdy jsi? Proč jsi?.... myslím si že se pak naučíš reflexivně být ty něčí než někdo tvůj. Musíš si s toho udělat nepodmíněný reflex... teď tě nechci nijak urazit ale chovám doma sposty psů a dalších zvířat a vím že pokud si zvíře něco zafixuje už se toho nezbaví... když si k sobě přidáš někoho kdo tě na to bude stále upozorňovat a ty si na to budeš dávat pravidelně majzla tak by to teoreticky a troufnu si říci že i prakticky může odeznít.... :D:D:D
06. 07. 2016 v 16:50Off-line Betonica  (39/191/93)
Touha vlastnit není nic nenormálního, máme ji všichni. Někdo víc, jiný méně. Vychází z vrozeného pudu tvořit s někým pár/rodinu/skupinu lidí/národ, atd.

Zesílená potřeba vlastnit a ovládat může mít řadu příčin, hledal bych v dětství ve vztazích k matce a otci.

Pocituješ-li svoji potřebu vlastnit jako škodlivou, trénuj. Svěř se někomu z kamarádů, řekni mu, co se děje a požádej ho o spolupráci. Ta bude spočívat v tom, že Tě bude záměrně vystavovat situacím, kdy nebudeš moci kontrolovat a řídit. A Tvým úkolem bude vydržet co možná nejdéle. Tato metoda "řízené expozice" vychází z KBT (kognitivně behaviorální terapie) a lze ji použít i na další věci.

Pokud cítíš, že Tě tato vlastnost diskvalifikuje natolik, že kvalita Tvého života doznává ztrát, obrať se na psychologa, se kterým najdete přičiny a zahájíte nácvik jiných vzorů chování. V Brně mohu doporučit dr. Černý na ul. Frantiskanska.

Anebo si najdi partnera, který naopak ocení Tvoji schopnost řídit a vést, pak bude naplněna Tvoje potřeba a zároveň potřeba Tvého partnera.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload