Sono Brno - chodíte tam někdo?
Jelikož mi tento příspěvěk nepřijde zajímavý přikládám recept na Segedínský guláš: Vepřové maso
Plec bez kosti 600 g
Cibule
Rostlinný olej 40 g
Mletá paprika 1 lžička
Vývar 200 ml
Kysané zelí 400 g
Hladká mouka 25 g
Šlehačka 120 ml
Sůl
Kmín
Segedínský guláš
Postup přípravy:Zařazení: Maso, Vepřové
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.
Plec bez kosti 600 g
Cibule
Rostlinný olej 40 g
Mletá paprika 1 lžička
Vývar 200 ml
Kysané zelí 400 g
Hladká mouka 25 g
Šlehačka 120 ml
Sůl
Kmín
Segedínský guláš
Postup přípravy:Zařazení: Maso, Vepřové
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Jó, to je ten náš z**d HMV polovinu zdejších osamělých poustevníků nakrmil gulášem, jinak by zcela uhynuli hlady.
Takový jsem já 8)
Takový jsem já 8)
HMV: Na oplátku ti nabízím recept na vajíčka na měkko.
Vložíš dvě vejce do horké vody a vaříš tak dlouho, až změknou. Občas do nich štoucháš, jestli jsou hotové.
Servírovat můžeš dle vlastního uvážení třeba s banánem.
Vložíš dvě vejce do horké vody a vaříš tak dlouho, až změknou. Občas do nich štoucháš, jestli jsou hotové.
Servírovat můžeš dle vlastního uvážení třeba s banánem.
S půjčenými to jde líp. Ale nedoporučuju je na velikonoce zkoušet vyfouknout. Ale malované kraslice vypadají fajn.
Zmínka o velikonocích mě teď přiměla vyhledat tenhle obrázek :)))
http://www.pokerlife.cz/…likonoce.png
http://www.pokerlife.cz/…likonoce.png
Hard.Mode: jedna připomínka k tomu guláši. Do segedínu se zásadně dává vepřový bůček, ne plecko.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.