Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Maturita - ale z čeho?

18. 10. 2016 v 18:02Off-line Anonym
Ahoj,
tak je tu 4.ročník na střední, to, na co jsem se těšil nejméně. A teď si budu muset velmi brzy definitivně vybrat, z čeho maturovat. Jestli z angličtiny nebo z matematiky. Popravdě, v obou případech znám lidi, co to poprvé neudělali. Pro mě zatím vede ta matika, a to tak ze 70%. Předběžně jsem to matikářce nahlásil...s tím, že až bude podaná přihláška, napíše si to k sobě definitivně. Dá se říct, že matika mi jde o něco víc. Nejhorší známka na vysvědčení byla za 3, a to na konci třeťáku. Měl jsem průměr 2,6. Z angličtiny už to bylo naposled 3,50, takže za 4 :(
Jinak můj kamarád (loni to i byl přítel :D) maturoval letos na jaře, vzal si aj. Jsou tam 3 části. Bohužel byl pro něj problém asi poslechový test (tvrdí), takže mu ten písemný didaktický test utekl od 2 body :( z ostatního měl za jedna, ale co je to platné. Nejhorší známku za celé 4 roky měl za 3, a to až poslední rok. Teď to na podzim udělal asi na lepší čtyřku, ale musel si to v srpnu hodně zkoušet, jinak by to prý nedal. A já mam ten samý problém s aj...taky mi docela jde, dá se říct. Ale ty poslechové testy, a celkově ta státní - didaktický test, to mi stejně jako jemu přijde hrozné. Na začátku roku jsme ho psali nanečisto, a já to udělal, ale na 46% :( 44% je minimum.
U matiky nevím, co tam bude, ale snad to nebývá tak hrozné. Musí to jít odvodit. A zase tu znám člověka, co jí na jaře nedal. Jeden kluk, se kterým jsem se tu kdysi potkal, tak maturoval před 2 lety na průmce. Poprvé to nedal asi o bod, na podzim to dal o 5 bodů...tzn docela odřený uši. A říkal, že musel mít i doučování.
Takže zatím tak jako tak vede matika, hlavně kvůli tomu písemnému testu z aj, stejně jako tomu mému bývalému mi ten test přijde humus. Ty poslechy jsou fakt o štěstí. A prej to teď v září bylo ještě horší :D
Tak když to nedám poprvé, zopakuju si to taky ještě jednou. Podruhé to snad dá každý s trochou snahy. Kdyby se maturovalo normálně jako dřív - tzn. z jazyka sloh a ústní, tak v pohodě a uvažuju o tom, ale tohle se mi nelíbí. Navíc můj strejda kdysi učil matiku na střední, tak by mi snad pomohl i s doučkem, kdybych to nedejbůh poprvé nedal. Ale bojím se dost i matiky...vlastně všeho. Jak tomu bývalému závidím že už je na VŠ a má to za sebou, ikdyž s takovou smůlou kvůli špatné volbě předmětu...
18. 10. 2016 v 18:08Off-line Haru  (26/-/-)
A nemáte možnost, že by sis vzal státní matiku a školní anglinu? Jestli jsi na nějaké průmce/hotelovce/nebo tak něčem, tak by mohla být jednodušší a bez písemného testu...
18. 10. 2016 v 18:26Off-line Anonym
Haru: ty jo :D myslím, že to nejde :D ale zkusím se poptat:)
Jo, jsem na obchodní akademii :) A jestli to nejde, tak budu volit mezi dvouma..a čím víc přemýšlím, tak ta matika fakt vede. To musí být hrozný pocit, mít ze dvou částí za jedna, třetí neudělat kvůli posraným 2 bodům a tím pádem nemít matu***u. Když dostanu z testu z matiky kouli, tak mam prostě kouli a nemusí mi to být tak líto :D když tam žádná další část neni.
18. 10. 2016 v 19:37Off-line patrickcaava  (28/164/50)
Celá matu***a je záležitost jedné zkoušky za semestr na VŠ..zlatá střední=)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
18. 10. 2016 v 20:30Off-line Jan1993  (31/-/-)
To jsou takové otázky...Jen ty musíš vědět, co ti vyhovuje lépe a jaká je úspěšnost tvé školy u matu*** z M a AJ. Ano, AJ se skládá ze tří částí. Ale ta poslední, školní, je neuvěřitelně lehká, dá se to okecat, pokud je neštveš ty učitele během vyučování, tak ti i hodně napoví. Propadnout z té části se snad ani nedá...Sloh je o tom dodržet počet slov a ty náležitosti kolem toho, jestli je to formální nebo neformální dopis, jaké tam použít oslovení a hlavně je to dost i o tom ukázat kreativitu, nějakou znalost jazyka. Člověk, který je teenager, je obklopen angličtinou prakticky na každém kroku a má ambice na VŠ musí tohle zvládnout. Didaktický test je nejspíš nejtěžší. Ne každý se umí zkoncentrovat na ten poslech, ale dá se to naučit a hodně to ve škole procvičují. Jak říkám, AJ mladé lidi obklopuje prakticky všude, navíc jsou všude jazykové školy, kurzy, kde berou i v průběhu roku a cena není nejhorší...Matematika je o tom, jak logicky dokážeš přemýšlet a jak dokážeš být odolný proti stresu. V testu ve škole dostaneš body i za správný postup, ale tam ne, zajímá je jen výsledek. Poradil bych ti, aby si zašel za svými učiteli na M a AJ a oni ti nejspíš asi nejlépe poradí, jaký potenciál v sobě máš na zvládnutí zkoušky v tom samém předmětu, protože jsou to profíci.
18. 10. 2016 v 21:14Off-line shiroReloded  (30/178/85)
Já maturoval státně z francouzsštiny a školně z angličtiny a dal jsem to na poprvé. Matu***a je dávačka, buď v klidu, vyber si co tě víc baví a uč se.
18. 10. 2016 v 21:57Off-line mynameismartin  (27/181/61)
Tak k tomuto tématu mám teda zrovna co říci :) Maturoval jsem letos na jaře a zvolil jsem si nakonec angličtinu. Teď je pozdě hodnotit, jestli to bylo dobře nebo ne. Každopádně dopadl jsem přesně jako ten tvůj kamarád. Sloh za jedna, ústní za dva, didaktickej test jsem neudělal myslím o dva body. Byla to ta část, které jsem se bál nejvíc z celé matu***y (já byl vyklepanej jak pes ze všeho, ale tady fakt nejvíc).
Jsem teda docela proti státní matu***ě, rsp. proti těm pravidlům, je blbost, že nemůžeš jednu věc ze tří neudělat, pokud jsem to nedal asi taky jen o dva pitomý body, proč by mi to nemohli nějak zprůměrovat? To bych ještě na jaře krásně prošel. Ale to nejde. V tomto je ájina zrádná.
Ovšem do matiky bych já nešel. Většinou jsem měl na výzo trojky, nejhůř asi v půlce čtvrťáku jednou lepší 4. Uvažoval jsem o matice chvilku ve třeťáku, ale pak jsem se zalekl.
Mít možnosti jako ty (možnost doučování, dobré známky), tak si matiku asi taky beru. Pokud se bojíš, začni trénovat už teď. Vždyť je to nejdřív za půl roku, tak už popros strejdu teď a na něco během té doby můžete někdy kouknout. U nás jí poprvé nedala holka, co z ní měla nejhorší známku na vystrko za 2, a pak ji dala na jaře ta, co měla skoro čtyřky. Matu***a je celá nespravedlivá, je o štěstí, ale to poznáš sám. Jsem neskutečně rád, že je za mnou a já už mám asi měsíc matu***ní výzo schovaný v šuplíku. Tohle období ti nezávidím. Přeju pevné nervy a hodně štěstí, ať se rozhodneš jakkoli.
PS Ale na podzim mi ten didakťák přišel naopak lehčí, to kamarád nemá pravdu. Ten poslech byl zase hroznej, ale ta část na čtení a gramatiku byla neskutečně primitivní, takže jsem tam nahnal nejvíc bodů a udělal to za tři.
18. 10. 2016 v 22:58Off-line kirtaP  (26/188/80)
Určitě si vyber to, co ti jde lépe. Maturoval jsem letos na jaře z angličtiny a musím říct, že to bylo docela dost primitivní a to jsem žádnej jedničkář z angličtiny nikdy nebyl.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 10. 2016 v 23:50Off-line Titan24  (30/168/56)
Vyber si tu anglinu. Ty poslechy nejsou tak hrozné, i já to dal na 3 :D
Z matiky u státní matury vylítnou i ti, co jí dávaj celou dobou na 2, nebo i na 1 ;) Takže bych s matikou neriskoval. Je tam nejvyšší procento neúspěšných.
19. 10. 2016 v 20:51Off-line esthetique  (41/-/-)
Mam kamose, je mu 26, pomahal jsem mu se uchytit v Praze. porad knoura, ze nechce s matu***ou delat v Tescu. na jakoukoliv "lepsi" praci by ale potreboval druhy jazyk a na tom odmita pracovat. jako cizi jazyk ma AJ a obavam se, ze na tom s anglinou bude jako tazatel.... nepouziva ji, zapomina, neni rozmluvenej.
problem ceska je, ze vsichni mladi (i ti, co na to absolutne nemaj predpoklady!!!) jsou rodicema nuceni studovat, jit na VS a dal studovat jinymi slovy DOSTAT NEJAKEJ TEN PAPIR. ze ta hodnota toho papiru za poslednich 25 let silene devalvovala odmitaj jak rodice, tak ti mladi videt.
proto je Nemecko tak uspesne jako je, protoze vychovava TECHNIKY STREDOSKOLAKY, lidi, kteri opravdu neco umi a to neco umi i pouzit a diky tomu neco dalsiho vymyslet. vy v cesku jim to pak levne smontujete. to je ta jedna cast populace. ta druha ma pred sebou celozivotni tlacenku na to, aby dostali teple mistecko v kanclu a tam mohli uplatnit ty svoje PAPIRY NA MARKETING, HISTORII UMENI, SOCIOLOGII, POLITOLOGII a dalsi krasne znejici NESMYSLY, ktere jsou v beznem zivote UPLNE K NICEMU...
takze tak
cest vsem, co se zivi rukama, ti o svoji budoucnost nemusi mit strach
20. 10. 2016 v 23:02Off-line esthetique  (41/-/-)
Jen aby ti za ty slunickove kecy byl nekdo ochotnej zaplatit, DSIVe, ha ha ha haha ha ha
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload