Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Skrývat před veřejností?

07. 10. 2013 v 13:21Off-line Anonym
Často tady čtu, že veřejnost je homofobní atd..., s přítelem v Praze běžně chodíme za ruku a ještě jsem se nesetkal, že by měl někdo něco proti, spíš se na vás víc lidí usmívá atd.., je to fakt hezký a neznám báječnější pocit.
Zkuste to, možná ta homofobie je ve vás.
V ostatních městech je to možná horší, ale to že se nebudu s přítelem držet za ruku, nebo mu nedám pusu zatímco jsme někde... to není skrývání emocí atd..? Nebo se furt držíte s klukama za ruku když jste spolu?
07. 10. 2013 v 14:44Off-line TommyTheBlueFox  (39/-/-)
Ono Praha je taky něco jiného než maloměsta, kde jsou všichni stejní a tyhle jak říkáš *emoce* mezi 2 lidmi stejného pohlaví moc neznají.
07. 10. 2013 v 15:10Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Tak by se právě kluci měli co nejvíce ukazovat pro jejich osvětu ne?! že nejsme žádný netvoři z bažin roznášející mor, ale lidi jako oni... ;-)
07. 10. 2013 v 15:11Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Jinak já sem z maloměsta, kde sice není homofobie, ale osvěta je tu stále opožděná, protože je to spousta emofobiků...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 10. 2013 v 15:29Off-line Thadeas  (36/181/90)
Ja som bol vo vlaku raz napadnutý len za to, že som na otázku: "Si gay?" odpovedal "Áno."
(obránil som sa)
Inak moje okolie so mňou tiež nemá problémy, aj keď spoločnosť je zväčša tolerantnejšia, ale to je tým, že ľudia ma spoznávajú ako človeka. Rovnako radím každému - najlepší spôsob, akým bojovať s homofóbiou, je nechať ľudí nás spoznať ako ľudí, a až potom zistiť, kto sme. Minimálne je to zábavnejší pocit, ako sa v nich miesia emócie, než si uvedomia, že v podstate sú stále na tom istom a nič sa v podstate nezmenilo :D
07. 10. 2013 v 17:19Off-line ortres  (32/187/67)
Já si myslím, že ten strach je skutečně neopodstatněně zakořeněný v nás samých. Stejné reakce jako Anonym (kytkysazel) jsem prožíval i v opravdových maloměstech. Lidi si vás buď vůbec nevšímají (nebo dělají, že ne) anebo se třeba usmívají. Ale slovně vyjádřená nelibost bývá velice řídká. Nic horšího než takovou nelibost jsem ostatně ani nezažil, takže myslím, že strach opravdu není na místě.

A ostatně nerozumím tomu, proč hodně lidí jenem nadává na to, jaká je situace a že se nic nemění k lepšímu, když k tomu sami nechceme přispět. Díky tomu, že budeme denodenně viditelní ve společnosti, nás lidi nebudou považovat za nějaké extravagantní výjimky, které se jich vůbec netýkají. Každý má přece ve svém okolí gaye, lesby atd., jen o tom často neví, protože se to my sami bojíme dát na jevo!
07. 10. 2013 v 18:30Off-line Fildas123  (30/180/67)
Praha je opravdu jiná, tady jsem neviděl nikdy nelibost pražáků, ale jednou se mi stalo v metru na Vyšehradě přistoupila banda tak 8 lidí, vstoupili do metra a první co řekli bylo vítáme Prahu, my jsme moraváci (byli i asi trochu nalití) a pak začali pořvávat ošklivý věci a mezi ně patřilo např. i narážky na gaye atd. tzn. 90% pražákům to nevadí, 8% to je jedno a 2% to nemají např. rádi, ale když zavítá do našeho velkoměsta někdo odjinud, tak je to hned problém, jsem rád, že bydlím v Praze :)
03. 05. 2014 v 07:07Off-line trubec  (26/186/75)
No, pocházím z jižní Moravy a opravdu jsem ještě neviděl problém, já teda osobně jsem to všem ještě nepřiznal, ale např. jsme tu teď měli výměnný pobyt s Belgičany a byla mezi nimi i lesba a nikdo s ní neměl problém - a to moji spolužáci jsou v mnoha věcech nesnášenliví a krutí :D + můj učitel - silný křesťan a několikrát nás nabádal, abychom to brali normálně, protože to je normální! A zajímavé je, že i mezi starší generací jsem úbytek nenávisti zaznamenal taky - např. jsme byli s politickými vězni z mého města v Příbrami a nějak došla řeč na homosexuály a oni (kteří podporují ODS a TOP 09), se vyjádřili slovy "vždyť jsou mezi nimi také inteligentní lidé" a pak jedna hláška, která mě zvlášť zaujala - "nechejme to na přírodě"
Prostě jsem chtěl jenom upozornit, že není Morava jako Morava :) Hloupí a nenávistní lidé jsou všude
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload